Amazon.com.tr monitör önerisi

Oyun oynanmayacaksa TN paneli eleyelim. IPS panel ve 144 Hz akıcılık, renk ve görüş açısı için yine önemli. 144Hz, VA ve 4ms olan monitör iyi bir seçim gibi duruyor.

75Hz yerine 144Hz tercih edilmesi sadece rekabetçi oyunlar için gerekmiyor. 144Hz bulanıklığı da neredeyse yok denecek kadar azaltıyor. Bunun sebebi de beynin daha fazla kare gördüğü için sonraki kareyi tahmin etmesinin daha kolay olması. Sonuçta seri gelen kareleri birleştirerek video görüntüsü elde ediyoruz. FPS 144 olmasa bile yine de faydalı olacak çünkü 60’tan fazla. Aşağısı bir örnek.

A7D16BBA-A576-4E95-B62F-C1AC77A041DB.jpeg

82E2EABD-DD7F-45A6-8101-13D23E1246B8.jpeg

Bütçe sorun değilse ASUS 0.5ms ve IPS monitörlere sahip, onlar da olabilir. Rekabetçi oynanmayacaksa ona pek gerek yok ve attığınız Samsung monitörü alabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Pardon, bir an yanlış söyledim. Samsung VA. Yine de daha iyi. Aklım ASUS monitörlere gitti. :)

Görüş açısı ve renk olarak IPS daha iyi ama iyi bir indirim olmadıkça çok pahalı. VA panel idare edecektir.

Önemli değil, keyfini çıkartın. İncelemesini de bekleriz. :)

Amazon garantisi için Amazon'dan alacaksanız Samsung LCR olanın satıcısı Amazon değil. Amazon yardımcı olur fakat Amazon'un o duyduğunuz müşteri memnuniyetini tam olarak alabileceğinizin garantisi yok (satan ve gönderen Samsung resmi mağaza diyor). Evet bir sıkıntınız olursa ölü piksel gibi Amazon sorgusuz sualsiz iade alır veya indirim tanımlayabilir size tercihinize göre (Satıcı ve gönderici Amazon). Tek sıkıntısı fiyatları çok oynak olabiliyor, alıp sıkıntı çıktı iade edeyim derseniz 200-300TL fazla vermek zorunda kalabilirsiniz. Ucuzlaya da bilir ayrı mevzu.

@bay_pc Amazon'a sordum kendileri için 30, satıcılar için 14 günlük iade hakkı veriyorlarmış ve 2 yıl hem ürün hem de Amazon garantisi olduğunu söylediler. Özellikle onu sorduğumda endişeniz olmasın dedi müşteri temsilcisi. Sonuçta 1 ölü piksel bile ayıplı mala girer Samsung yan çizse Amazon iadeyi sağlar diye düşünüyorum yoksa müşteri temsilcisi kesin konuşmazdı bu kadar. 😄

Tabii yardımcı olurlar ancak yine süreç uzun olabilir o açıdan demiştim. Gerek Amerika gerek Türkiye Amazon sitelerinden satıcı ve gönderici kendileri olduğunda maksimum 12-13 saate (ki hiç o kadar uzun sürede yanıt almadım) dönüş yapıp sorun çözülüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı