Amazon.com.tr ödemeyi iptal etti ve hesabı kilitledi

Amazon Türkiye maalesef baya amatör şu an. Bende alışveriş yapamıyorum 3D olmadığından. Kendilerine çeki düzen vermeleri lazım.
olay amazon.com da gerçekleşti
@TMS seni yine banka aramış beni Akbank aramadı. Senin olaydan çıkarımım benimde işlemlerim iptal olcak. amazon Sağolsun 1500 lira zarar etcez
Benim olayda iptal oldu. Sizde nasıl olur bilmiyorum

Kesinlikle önermiyorum. 23 Kasım BlackFriday fırsatlarından Amazon.com.tr yüzünden faydalanamamış oldum. 33 gün civarı oldu ve her hangi bir geri dönüş yok 30 kere aradım hep aynı cevap hesap uzmanları inceliyor. 1 ay boşu boşuna beklememin yanında birde efsane cuma kampanyasından faydalanamamış oldum. Kesinlikle önermiyorum fazlasıyla amatör bir site.

Amazon türkiye rezalet bir durumda sakın adı amazon diye tercih etmeyin. 3 arkadaş alışveriş yaptık üçümüzün de ürünleri gelmedi dükkan satıcılarının hiç birinde ürün yok. Yalandan uyguna ürün açıyorlar alıyorsun ertesi gün kargoya verildi tahmini teslimat 10 gün sonrası yazıyor. Yalandan kargo numaraları giriyorlar günlerce oyalanıyorsun senin paranı kullanıyorlar yüksek bir ihtimal sonra ürün kalmadı yok vs bir dünya yalan dolan. Ben uğraşacaktım hakem heyeti falan sonra vazgeçtim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 121
Bütün ülkelerin Amazonları aynı sistemi kullanıyor. 3D Secure hiçbirinde yok. Siz birden büyük olasılıkla yüklü miktarda alışveriş yaptığınız için sizin hesabınızı güvenlik nedeniyle kilitlediler. Aynısı US Amazon'da başıma geldi. Bu durumda e-mail hesabınıza bakmanız gerekiyor. Onlar sizden kredi kartı ekstrenizi FAX yolu ile göndermenizi istiyorlar. FAX için internetten ücretsiz online olarak yararlanabileceğiniz siteler var. Dediğim gibi Amazon güvenlik sistemi şüpheli gördüğü hesap ve alışverişleri kitliyor. Amazon hesabındaki ad, soyad, adres, e-mail gibi bilgiler ile alışveriş yaptığınız karttaki bilgilerin uyuşması gerekiyor.
Amazon türkiye rezalet bir durumda sakın adı amazon diye tercih etmeyin. 3 arkadaş alışveriş yaptık üçümüzün de ürünleri gelmedi dükkan satıcılarının hiç birinde ürün yok. Yalandan uyguna ürün açıyorlar alıyorsun ertesi gün kargoya verildi tahmini teslimat 10 gün sonrası yazıyor. Yalandan kargo numaraları giriyorlar günlerce oyalanıyorsun senin paranı kullanıyorlar yüksek bir ihtimal sonra ürün kalmadı yok vs bir dünya yalan dolan. Ben uğraşacaktım hakem heyeti falan sonra vazgeçtim.
O satıcının sahte olduğu çok belli. Bile bile lades demişsiniz. Bu bizim insanımızdan kaynaklı bir durum. Şark kurnazı kaynıyor buralar.

Bu kadar millet nasıl alışveriş yapıyor acaba bu siteden? Gerçekten inanılır gibi değil. O kadar sipariş vermişsin, yazık.
Bende anlayabilmiş değilim. Amazon'u tercih etmeden önce araştırdım ve genelde alım yapanların konularını okudum ama Alış veriş yapan kişiler kadar yapamayan kişi varmış. Zaten Şikayetvar.com girince daha önce bakmadığıma pişman oldum.
Amazon'un hiçbir platformunda yok. Amatörlük demek olmuyor bu.
Haklısınız amatörlük değil ama ilkellik Faks istemek nedir 3D securi diye güzel bir uylama var ve ben bu ödeme yöntemini kullanmak istiyorum daha hala bankadan formasyonla ödeme alma nedir. Buyursunlar çok güvenli bir şekilde ödeme yapamadım... Ben bu kadar bilgisiz ve beceriksiz ...( vasıfsız anlamına gelebilecek ne kadar kelime varsa siz ekleyin. ) müşteri hizmetleri daha önce görmedim. En basitinden bir ilanın ödeme yöntemini değiştirmeye bile 4 müşteri hizmetleri yardımcı olamadı telefonda bekliyorum ona gidiyor yapamıyor diğerine gidiyor yapamıyor 4. kişiden sonra beklemeye aldı beceremediler iptal edin tekrar sipariş edin dediler ama ürünün aldığım zamanki fiyatı ile o anki fiyatı arasında 800 lira fark vardı... Onu da geçtim benim yaşadığım sorunla karşılaşan yüzlerce kişi var ve hesap açılınca benim siparişlerimin aldığım fiyattan bana gönderilip gönderilmeyeceği hakkında hiç bir fikirleri yok. Açıkçası bunun eğitimini vermemiş bile olsalar bu sorunla karşılaşan yüzlerce kişiden sonra sistemin nasıl işlediği hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Şuan da arayıp sorsam "benim siparişlerim iptal olmuş mudur? yoksa hesap açılınca kaldığı yerden devam mı?" desem eminim bilmiyoruz diyecekler.. Faksla iş yapıyorlar 34 gün oldu 1 hesabı inceleyemediler. İnceledik ve izin vermiyoruz deseler inanın daha az sinir olurdum. 34 gün sabretmek dile kolay.

Son düzenleme:
Başınıza gelen talihsiz bir olay yüzünden tüm şirketi kötülemeniz saçma olmuş. Siparişimi ulaştıramadıkları, yanlış ürün teslim edildiği gibi saçmalıklarla ben de uğraştım ancak müşteriye verdikleri önem -özellikle garanti sürecinde- Amazon’u tercih etmemde büyük bir rol oynadı hep. Burada da tekrar belirteyim; Amazon’un garanti sürecinde müşteriye tutumunu Türkiye’deki hiçbir şirket sergilemez size.

Alışveriş yapmadan önce o herkesin “kabul ettiği” kullanıcı sözleşmesi ve diğer sözleşmelerde zaten belirtiliyor bu durumlar. Ancak -doğal olarak- kimse okumadığı için sonrasında böyle mağdur olabiliyor insanlar.

Normalde ürünün ödemesini sizden alamasalar bile sistem, 10 gün boyunca siparişi sizin için rezerve eder, yani direkt iptal edilmez. Nasıl oldu da olaylar bu boyuta geldi anlamadım.

Saıtıcı zaten sahte gibi duruyor. Ben Amazon.com.tr ürünü olmayan hiç bir ürünü sipariş etmemiştim.
Başınıza gelen talihsiz bir olay yüzünden tüm şirketi kötülemeniz saçma olmuş. Siparişimi ulaştıramadıkları, yanlış ürün teslim edildiği gibi saçmalıklarla ben de uğraştım ancak müşteriye verdikleri önem -özellikle garanti sürecinde- Amazon’u tercih etmemde büyük bir rol oynadı hep. Burada da tekrar belirteyim; Amazon’un garanti sürecinde müşteriye tutumunu Türkiye’deki hiçbir şirket sergilemez size.

Alışveriş yapmadan önce o herkesin “kabul ettiği” kullanıcı sözleşmesi ve diğer sözleşmelerde zaten belirtiliyor bu durumlar. Ancak -doğal olarak- kimse okumadığı için sonrasında böyle mağdur olabiliyor insanlar.

Normalde ürünün ödemesini sizden alamasalar bile sistem, 10 gün boyunca siparişi sizin için rezerve eder, yani direkt iptal edilmez. Nasıl oldu da olaylar bu boyuta geldi anlamadım.
Ben Faks göndereli 34 gün oldu ve hala incelenmedi. Amazonun hangi bölümünü kötülemeliyim ? İlk attıkları mesahda kesinlikle 1 haftayı geçmeyeceği ve yeni üyelik açmamam gerektiğini söylediler. 2 gün önce aradığımda ise beklemek istemiyorsam yeni üyelik açmam gerektiğini söylediler. Amazon dünya çapında bir firma olabilir. Fakat Amazon.com.tr benim tecrübe ettiğim süreçte tamamen fiyasko oldu ve bu yaşadığım olayda kendilerine hak vermemi sağlayacak hiç bir durum göremiyorum.
Kötü olmuş. Bu sabah samsung ssd elime ulaştı hiç bir sorun yaşamadım. Enpara kartımla tekte çekti şifre istemeden.
Ah bir parayı çekebilseler zaten ürünleri gönderirler ondan şüphem hiç olmadı ama 23 Kasım 2019da belki kart bilgilerinin bana ait olduğunu teyit ederler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı