Amazon.com.tr'nin Türkiye'de rakibi var mı?

Bu temsilcinin yazdıklarına itibar etmeyin, 14 gün içinde paşa paşa koşulsuz şartsız kabul etmeliler.
Etmeliler evet ama hepsiburada ile hukuksal olarak ciddi mücadelelere giren çok kişi var, düşünün monitör alıyorsunuz ölü piksel çıkıyor ve iadeyi kabul etmiyorlar. Bir anda kendinizi mahkemede buluyorsunuz. Bunlar gerçekten yaşanıyor youtube Hepsiburada yazıp izleyin.

Etmeliler evet ama hepsiburada ile hukuksal olarak ciddi mücadelelere giren çok kişi var, düşünün monitör alıyorsunuz ölü piksel çıkıyor ve iadeyi kabul etmiyorlar. Bir anda kendinizi mahkemede buluyorsunuz. Bunlar gerçekten yaşanıyor youtube Hepsiburada yazıp izleyin.
İlk 14 gün içerisindeyseniz ürünü iade etmek için ürünün kusurunu söylemeyeceksiniz, keyfi iade ediyorum izlenimi vermelisiniz. Ki Hepsiburada aksi halde masraf çıkmasın diye iade işlemlerine bulabildiği bütün taşları koyar.

Hocam bu zamana kadar iade sorunu yaşamadım Hepsiburada ile. Yani sorun yaşayan da var -sizin gibi- sorun yaşamayanda var -benim gibi- o yüzden sona gidecek bir firma değil. Ancak dediğiniz gibi -ve diğer arkadaşların da dediği gibi- Amazon iade konusunda gerçekten bir dünya lideri, 2 + 2 = 4.

Ben iade konusunda sıkıntı yaşamadım, parayı çektiler ama sipariş bile gözükmüyor ortada yazdığımı okursanız görürsünüz.
Ve son zamanlarda çok yorum okudum piyasadan defolu ürünleri toplayıp müşterilerine iteklediklerine dair.
İlk 14 gün içerisindeyseniz ürünü iade etmek için ürünün kusurunu söylemeyeceksiniz, keyfi iade ediyorum izlenimi vermelisiniz. Ki Hepsiburada aksi halde masraf çıkmasın diye iade işlemlerine bulabildiği bütün taşları koyar.
Kesinlikle haklısınız onuda deneyenler oluyor ama yine iade almıyorlar şansınıza THH çabuk karar verirse iyisiniz.

Ben iade konusunda sıkıntı yaşamadım, parayı çektiler ama sipariş bile gözükmüyor ortada yazdığımı okursanız görürsünüz.
Ve son zamanlarda çok yorum okudum piyasadan defolu ürünleri toplayıp müşterilerine iteklediklerine dair.
Bu benimde başıma geldi. Bedava bir HepsiBurada kuponum vardı, kullanmak için Steam 10 TL cüzdan kodu sipariş ettim ancak kupon kullanılmasına rağmen elime kod ulaşmadı. Bende pek umursamadım ama sizi için yarın sabah görüşeceğim, sonucunu buraya sizi de etiketleyerek yazarım hocam 😇. İyi forumlar, saygılar.

Bu benimde başıma geldi. Bedava bir HepsiBurada kuponum vardı, kullanmak için Steam 10 TL cüzdan kodu sipariş ettim ancak kupon kullanılmasına rağmen elime kod ulaşmadı. Bende pek umursamadım ama sizi için yarın sabah görüşeceğim, sonucunu buraya sizi de etiketleyerek yazarım hocam 😇. İyi forumlar, saygılar.
Teşekkürler hocam gerek yok, 6 ayı geçiyor olay yaşamalı. 840 TL idi benim tutar iade edildi ama böyle bir olay siz yaşasanız sizde bir daha sipariş vermezdiniz muhtemelen.

Teşekkürler hocam gerek yok, 6 ayı geçiyor olay yaşamalı. 840 TL idi benim tutar iade edildi ama böyle bir olay siz yaşasanız sizde bir daha sipariş vermezdiniz muhtemelen.
Açıkçası o yaşadığım duruma bağlı. Yani eğer konuşup halledilebildiyse ve başıma bir kere geldiyse zannetmem. Ama sizin durumunuzda konuşulup halledilememiş ve araya banka girmiş. Böyle bir durumda elbette soğurdum, ama benim sadece 1-2 sipariş geçmişim yok HepsiBurada'da çok fazla var ve arada 1 adet böyle bir sorun yaşadım diye firmayı yerden yere vurmam da çok yanlış olurdu. Amazon ile sorun yaşayan ve bunu çözerken de uzun süre uğraşan insanlarda var -hatta bu forumda da var konu açmıştı- ama bu Amazon'nun kötü olduğunu göstermiyor ki? Amazon hala dünya lideri, bu yüzden ben soğurdum ama yerin dibine de gömmezdim. Sonuçta bu da insan yapımı bir sistem ve sorunlar çıkabiliyor.

Açıkçası o yaşadığım duruma bağlı. Yani eğer konuşup halledilebildiyse ve başıma bir kere geldiyse zannetmem. Ama sizin durumunuzda konuşulup halledilememiş ve araya banka girmiş. Böyle bir durumda elbette soğurdum, ama benim sadece 1-2 sipariş geçmişim yok Hepsiburada'da çok fazla var ve arada 1 adet böyle bir sorun yaşadım diye firmayı yerden yere vurmam da çok yanlış olurdu. Amazon ile sorun yaşayan ve bunu çözerken de uzun süre uğraşan insanlarda var -hatta bu forumda da var konu açmıştı- ama bu Amazon'nun kötü olduğunu göstermiyor ki? Amazon hala dünya lideri, bu yüzden ben soğurdum ama yerin dibine de gömmezdim. Sonuçta bu da insan yapımı bir sistem ve sorunlar çıkabiliyor.

Kesinlikle haklısınız o zaman şöyle söyleyeyim yıllar önce hb gerçekten güzeldi, sorun yaşasak bile ürettiği çözümler ile kendisine bağlıyordu müşteri hizmetleri çözüm odaklıydı ama son zamanlarda -benim gözümde- sokak satıcısından daha aşağıda bir durumda. Amazon'u bugün seviyorum ama bir alternatifinin olmasını da istiyorum bu başlığı bu yüzden açtım. İnternetten görmediğimiz ürünleri alıyoruz ve iade için strese girmeden kolayca iade edebilmeliyiz.
Amazon'u neden sevdiğimi de anlatayım. 900 liraya kulaklık aldım şarj girişinde sıkıntı vardı ve 1 ay içinde yolladım paramı iade ettiler, daha sonrasında ürünün fiyatı arttı alamıyacağım diye düşünürken müşteri hizmetleri al farkı yollarız dedi. Ürünü aldım ve 1 ay içinde yine iade edebiliyorum, arada ki farkıda verdiler. Sonra 1 ay geçti ne oldu biliyor musun? Durduk yere sebep yokken 2 ay daha iade hakkı verdiler. Yani bana aynı ürün için (ki bu ürün kulaklık hijyen ürünü sayılıyor başka bir mağazada kutuyu açın kullanmasanız bile iade edemezsiniz) 4 ay iade hakkı vermiş oldular.
Şimdi soruyorum size Türkiye'de 6502 var mı? Tüm satıcılar neden ana sayfalarına kutu açıldıysa iş bitmiştir yazıyor? Resmî olarak satış yapan kurumlar nasıl yasalara aykırı bilgileri böyle paylaşabiliyorlar? Türkiyeye yeni giriş yapan ve ağı kısıtlı olan Amazon bu politikayı uygulayabiliyor ama yıllardır olan Hepsiburada uygulamıyor…
Başlık açtım Amazon'un iade olarak alternatifi olan ya da -sözde- yardımcı olan bir site bile kimse yazamadı.
Amazon fanı değilim yarın bir gün müşteri odaklı şirket olmaktan çıkarsa daha iyi bir site olursa birinci önceliğim o site olur. Tüketici olarak parası olan biziz, patron olan biziz ama Türkiye'de öyle muamele ediliyoruz ki sanki patron onlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı