Amazon.com.tr'nin Türkiye'de rakibi var mı?

Kesinlikle haklısınız o zaman şöyle söyleyeyim yıllar önce hb gerçekten güzeldi, sorun yaşasak bile ürettiği çözümler ile kendisine bağlıyordu müşteri hizmetleri çözüm odaklıydı ama son zamanlarda -benim gözümde- sokak satıcısından daha aşağıda bir durumda. Amazon'u bugün seviyorum ama bir alternatifinin olmasını da istiyorum bu başlığı bu yüzden açtım. İnternetten görmediğimiz ürünleri alıyoruz ve iade için strese girmeden kolayca iade edebilmeliyiz.
Amazon'u neden sevdiğimi de anlatayım. 900 liraya kulaklık aldım şarj girişinde sıkıntı vardı ve 1 ay içinde yolladım paramı iade ettiler, daha sonrasında ürünün fiyatı arttı alamıyacağım diye düşünürken müşteri hizmetleri al farkı yollarız dedi. Ürünü aldım ve 1 ay içinde yine iade edebiliyorum, arada ki farkıda verdiler. Sonra 1 ay geçti ne oldu biliyor musun? Durduk yere sebep yokken 2 ay daha iade hakkı verdiler. Yani bana aynı ürün için (ki bu ürün kulaklık hijyen ürünü sayılıyor başka bir mağazada kutuyu açın kullanmasanız bile iade edemezsiniz) 4 ay iade hakkı vermiş oldular.
Şimdi soruyorum size Türkiye'de 6502 var mı? Tüm satıcılar neden ana sayfalarına kutu açıldıysa iş bitmiştir yazıyor? Resmî olarak satış yapan kurumlar nasıl yasalara aykırı bilgileri böyle paylaşabiliyorlar? Türkiyeye yeni giriş yapan ve ağı kısıtlı olan Amazon bu politikayı uygulayabiliyor ama yıllardır olan Hepsiburada uygulamıyor…
Başlık açtım Amazon'un iade olarak alternatifi olan ya da -sözde- yardımcı olan bir site bile kimse yazamadı.
Amazon fanı değilim yarın bir gün müşteri odaklı şirket olmaktan çıkarsa daha iyi bir site olursa birinci önceliğim o site olur. Tüketici olarak parası olan biziz, patron olan biziz ama Türkiye'de öyle muamele ediliyoruz ki sanki patron onlar.
Dediklerinizi çok iyi anladım ve şu kısım hariç hepsine katılıyorum:
son zamanlarda -benim gözümde- sokak satıcısından daha aşağıda bir durumda.
Geri kalan tüm kısımlara katılıyorum. Gerçekten Amazon çok güzel ve kalitesi çok yüksek bir hizmet veriyor. Umarım bizim firmalarımız da bir gün ders çıkartır. Son zamanlarda HepsiBurada konusunda evet kötü yorumlar arttı ancak bence sistemde bir sorun var. Elbette bu bahane olamaz çünkü sonuçta sen hizmet alıyorsun ve parasını ödüyorsun sistemde olan sorun seni ilgilendirmez. Ancak bence sistemdeki sorun kaynaklı bu kadar arıza olduğunu tahmin ediyorum ve en yakın zamanda sistemdeki insanları sıkıntıya sokan bu sorun her ne ise umarım çözerler. İyi forumlar saygılar.

Bir şey alacak olduğum zaman üçe beşe bakmadan Amazon'u tercih ediyorum. Fakat ürün yelpazesi cidden geniş değil. Başka yerlerden ürün almak zorunda kaldığım zaman moralim bozuluyor. Tek yaşadığım terslik üç kere yemek takımı sipariş ettim, üçü de kırık olarak geldi. Hepsini de sorgulamadan iade aldılar. Ama iade alacaklarını bildiğim için gönlüm rahat lazım olan ne varsa düşünmeden alıyorum.

Kısaca rakibi falan yok. Yanından geçebilecek firma bile yok. Hep demişimdir, Türkiye için fazla bu kadar iyi hizmet :)

Artık amazonun diğerlerinden ne yazık ki farkı kalmadı benim gözümde. Sürekli açılmış ürün yollamaya başladılar bana. Sizin de başınıza bu tarz olaylar geliyorsa anlatabilirsiniz.

Hiç öyle bir şey başıma gelmedi. En azından koşulsuz 1 ay içinde iade hakkı var. Başka firmalar iade alacak diye kırk takla attırırken, Amazon ikiletmiyor bile. Sıfır olmadığını düşündüğünüz ürün varsa, iade nedeni olarak açılmış ürün geldi diye belirtirsiniz.

Açılmış oldukları kanısına nereden vardınız? Hemde birden fazla başınıza böyle bir durum gelmesi ilginç. Gerçekten öyle ise büyük talihsizlik olmuş.

İade nedeni belirtmeye gerek yok. Adamlar iade alıyorlar. Ancak değişim yapamıyorlar stokta olmadığı için. Aynı ürün başka sitelerde fiyatının iki katı.
Sorun iade yada değişim değil, adamlar sıfır ürün yollamıyorlar. Hiç bir müşteriye siz ikinci el ürün gönderemezsiniz. Bu ay 2 daha öncede 2 kere başıma geldi. Ürün alırken bantlarına dikkat edin genellikle öncesinde açılmış oluyor.

İade nedenini yaptıkları yanlışın farkına varsınlar diye belirtin demek istedim. Belki ürünler yurtışından geldiği için kontrol amaçlı açıyorlardır, bilemiyorum.

Her firma iade ürünleri başka müşterilere satıyordur. Amazon yapmaz diyemiyorum o yüzden. Sonuçta politikaları kapsamında yüzlerce ürün geri iade dönüyordur. 1 ay iade hakkını suistimal edecek binlerce insan var ülkede. O dönen sorunsuz ürünleri bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor olabilirler. Eğer böyle yapıyorlarsa yaptıkları doğru mu, hayır tabii ki. Ama en azından kuşkulandığımız ürünleri sorunsuz iade edebilmek güzel.

İade nedenini yaptıkları yanlışın farkına varsınlar diye belirtin demek istedim. Belki ürünler yurtışından geldiği için kontrol amaçlı açıyorlardır, bilemiyorum.

Her firma iade ürünleri başka müşterilere satıyordur. Amazon yapmaz diyemiyorum o yüzden. Sonuçta politikaları kapsamında yüzlerce ürün geri iade dönüyordur. 1 ay iade hakkını suistimal edecek binlerce insan var ülkede. O dönen sorunsuz ürünleri bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor olabilirler. Eğer böyle yapıyorlarsa yaptıkları doğru mu, hayır tabii ki. Ama en azından kuşkulandığımız ürünleri sorunsuz iade edebilmek güzel.
Hocam bu kurla olmuyor. Adamlar diyor 6 ay önce aldığın monitörün bile parasını veririm, iade alırım. Hatta stokta varsa yenisiyle değiştiririm. Bunlar güzel ama ben kötü niyetli bir alıcı değilim, paramı öderim sıfır ve sorunsuz ürün isterim. Amazon bunu yapamıyor, başkası tarafından kullanılmış ürün yolluyorlar. Hatta fotoğraf atayım.

Son zamanlarda alınanların hepsi bu tarz özürlü ürünler.
Amazonun kutularını seven tek ben miyim?
Kutlamaları güzel ama boş yere karton israfı, ayrıca içinde gelen ürünlerin bandı genellikle açılmış oluyor. Kutuyla göz boyuyorlar:).

Dosya Ekleri

• 20211221_193442.jpg
    20211221_193442.jpg
    109,4 KB · Görüntüleme: 36
  • 20211221_193458.jpg
    20211221_193458.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 40
  • 20211221_193533.jpg
    20211221_193533.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 41
  • 20211221_193538.jpg
    20211221_193538.jpg
    65,9 KB · Görüntüleme: 46
Amazon'dan irili ufaklı neredeyse yüze yakın alışveriş yaptım. Yüzdelik olarak yaşadığım sıkıntı oranı "sıfır".
Bir tane Telegram grubunda kitapları okuyup iade ettiklerine dair söylentiler vardı. Hatta işi biraz daha abartıp aldıkları ürünleri 28 gün kadar kullanıp 29. gün iade ediyorlarmış. Yakında 30 günlük koşulsuz iade hakkını kaldırırlar. Bu açgözlüler yüzünden biz de mağdur oluyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı