Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Şimdi Amazon'dan pc ve donanım topladım 5170TL tutuyor. Tüm ürünler free shipping ve seçerkende aligable to shipping Turkey seçeneğine tıkladım, oradaki ürünlerden seçtim şimdi ödeyeceğim bütün ücret orada kesiliyor değil mi?
Rehberde nerede ne kesildiği yazıyor kesilen değerleri veya resimli olarak toplamını göstermeden birşey diyemeyiz. Bazen kesmeyebiliyorlar ve Türkiyede ücreti alabiliyorlar.
Türkiye'de ekstradan bir ücret ödeyecek miyim kısacası? ( Orada tax olarak fiyat kesiyor )
%20 vergisi, diğer ücretler vs kesildi ise farklı bir ücret çoğunlukla kesmezler.

@Murat5038 Merhaba hocam ben amazon'dan Super Smash Bros + amiibo smash Mario: Nintendo: Amazon.de: Games bu ürünü almak istiyordum yardımcı olabilir misiniz? Fiyatı 50€ + 10€ Kargo= 60€ ediyor. Gümrükte takılır mı ve hangi kargoyla kaç günde elime ulaşır? Teşekkürler.
Ücret olarak sıkıntı yok ancak konsol ile ilgili bir ürün olduğu için geçmeme olasılığı var. Vergi amazon standartını ödersin ancak gümrüğe takılmayacağından geri ödenir. Ülkemize gelip gelmediğini kontrol edin. Ayrıca ürünün dil ayarlarında Türkçe olmadığını gördün değil mi?

Ücret olarak sıkıntı yok ancak konsol ile ilgili bir ürün olduğu için geçmeme olasılığı var. Vergi amazon standartını ödersin ancak gümrüğe takılmayacağından geri ödenir. Ülkemize gelip gelmediğini kontrol edin. Ayrıca ürünün dil ayarlarında Türkçe olmadığını gördün değil mi?
Hocam checkpoint'de Import fees deposit vs. yok sadece ürün fiyatı + kargo var suan gümrükten gecerken ayrıca vergi mi odeyecegim yani?

Hocam checkpoint'de Import fees deposit vs. yok sadece ürün fiyatı + kargo var suan gümrükten gecerken ayrıca vergi mi odeyecegim yani?
Hayır vergi ödemezsin vergi alınacak fiyat sınırını geçmediği için Amazon da vergi kesmemiş olan bu. Yani görünen fiyat kesilecek harici bir fiyat kesilmez. Ancak yukarıda dediğim gibi konsol ürünü olması yasal bir konuya toslayabilir, siz sipariş verin sorun çıkarsa zaten iade haklarınız var.

Hayır vergi ödemezsin vergi alınacak fiyat sınırını geçmediği için Amazon da vergi kesmemiş olan bu. Yani görünen fiyat kesilecek harici bir fiyat kesilmez. Ancak yukarıda dediğim gibi konsol ürünü olması yasal bir konuya toslayabilir, siz sipariş verin sorun çıkarsa zaten iade haklarınız var.

Adsız.png

Tamam hocam burda bir sıkıntı yok degil mi? Yani siparis verirsem bir sıkıntı cıkmaz! Adres konusunda zaten gümrükte cıkmıyormuş.

Ağırlıktan dolayı ekstra kargo öder miyim?
Sadece kargo fiyatı yükselir. Gümrük sınırı 30KG'dır.
Vergilendirilirse vergiyi nasıl öderim?
Rehberin başını okuyun. Vergiyi amazon keserse size alışveriş esnasında bildiriyor diğer ücretlerle beraber.
AeroCool Battle Hawk Cases Battle Hawk Black Black bu ürünü almak istiyorum. 78 euro yapıyor toplamda.
Gümrük sınırını aşıyor ancak o kadar aşması pek etki etmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı