Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Merhabalar, ürüne ek olarak Include 2-Year Protection for$10.61 bu garanti seçenekleride var. Ürünler zaten garantili değil mi? Böyle ek ücretlerle 2 yıllık garanti mi yaptırıyoruz acaba?
Markadan markaya değişir. Mesela Asus notebooklarda 2 yıl international warranty yani 2 yıl uluslararası garanti var. :)

Arkadaşlar Axess in yurtdışına 3 taksit kampanyasına Amazon da dahil mi ? Biz ücreti nakit veriyoruz, fakat banka mı taksitlendirme yapıyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim..
Kampanya

@SypeR hediye paketi yaptırdığımız bütün ürünler mi gümrük vergisi ödemiyor yoksa şans işi mi?

Gümrük vergisi olayını eğer Prime üyeliği demo olarak başlatırsanız Ticket üzerinden Kargo ve Fees bedelini geri yatırtabiliyorsunuz. Hediye paketi olayı eskide kaldı, şimdi tüm paketlerin içini açıyorlar maalesef.

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.Size güzel bir sorum olacak.Birçok yerde aratmama rağmen bu soruya cevap bulamadım.Şimdi bu amazon alışverişlerinde para birimi seçeneği var.Örneğin;TL yada USD diye öneriyor bize.Yalnız anlamadığım bir şey var.Mesela ben TL seçince kendi kurlarından hesaplıyorlar ve otomatik olarak aldığımız şey pahalıya geliyor ama USD seçtiğim zaman kartın para birimini dolar kuruyla ilgili bir şey belirtmiyor.Şimdi ben alışverişimi TL değilde USD üzerinden yapsam yine amazonun kendi kurundan mı ödeme yapmış olurum yoksa bizim bankaların dolar döviz kuru neyse onun üzerinden mi kesilir para.Bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Malum dolar yükseliyor,aceleci davranmak lazım biraz.(Bu arada dolar düşer bekle sonra al diyenler olursa; arkadaşım Amerika'da.Ona kargolatacağım ürünleri.O gelene kadar dolarda çok yükselmeden ulaşması lazım yani kısaca).Bir de bu gift card nasıl alınır işimize yarar mı yada reward card olayı sadece Amerika için mi geçerli yoksa bizde başvuru yapabiliyor muyuz,nedir bu durum?Denemekten korktum gereksiz bir şey yaparsam diye ama.

USD olarak sipariş geçtiğiniz zaman bankadan ödeme talimatı istendiğinde, bankanın Dolar kuru geçerli oluyor. Amazon'un kur hesaplayıcısı belli dönemlerde güncellendiğinden dolayı USD olarak alışveriş yapmak çoğu zaman daha kârlı oluyor. Ama olur da Amazon'un kuru o anki kurdan düşükse direk TL ile de ödeme yapabilirsiniz.

Sistem o sekilde isliyorsa cok guzel.Zaten 2 aydir arkadas ha gitti ha gidecek derken 2.60tan 2.90 ettik dolari.Bir de kur amazondan olmak zorunda olsaydi iyice zarara girecektik.Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı