Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Formu tam bir saat baştan sona okudum. Bir iki de benim sorum olacak.
Murat abi sen kulaklık almışşın. Bende kullaklık alacağım fakat kararsızım sence
http://www.amazon.com/Logitech-Wire...405011_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1443826420&sr=1-2
bu kulaklık türkiyede 1000 lira ben buradan alırsam 250-300 tl ye gelecek ayrıca buna gümrük uygulanırmı ya 4 tl ile 75 € geçiyor :D
Diğer kulaklık ise
http://www.amazon.com/SteelSeries-S...d=1443826826&sr=1-1&keywords=siberia+v3+prism
bu kulaklıkda türkiyede 500 lira civarında fakat 300 tl ye falan gelecek bana asagı yukarı buda 10 tl ile veriyi geçeçek
1-)sence hangisini alayım
2-)ben şimdi klavye mous da alacagım onları ayrı ayrı sipariş verip acaba gümrükden sıkıntısız geçirirmiyim.?
3-)Hediye pakati işe yararmı ayrıca bu ürünlerden hiç alışveriş yaptınızmı?
4-)Amazon.com store card var 10 $ indirim yapıyor sence cıkartayım mı bana ek masraf cıkartırmı (kart ücreti vs )
5-)iki çeşit gift var birisi hediye fişi fiyatı göstermiyor diğer hediye paketi ikisinden yaptırsam bir yararı olurmu gümrükte ?

İyi günler sormak istediğim konu gümrük limitini aşan bir ürün için misal 400 dolar gümrükte takılacağını biliyorum bu ürünü sorunsuz olarak nasıl alabilirim (yani gümrüğünü nasıl ödeyebilirim?) ve ayrıca gelecek ürün bir harddisk olduğu için acaba paketlemede kırılabilir eşya tarzında bir seçenek koydurabiliyor muyuz?

İyi günler sormak istediğim konu gümrük limitini aşan bir ürün için misal 400 dolar gümrükte takılacağını biliyorum bu ürünü sorunsuz olarak nasıl alabilirim (yani gümrüğünü nasıl ödeyebilirim?) ve ayrıca gelecek ürün bir harddisk olduğu için acaba paketlemede kırılabilir eşya tarzında bir seçenek koydurabiliyor muyuz?
Yasaklı bir ürün değilse gümrükte takılma yok. Ödemeyi yaparken amazon tüm vergi vs masraflarını alıyor. Sorunsuz şekilde geliyor. Paketlemeyi hediye paketi şeklinde seçebilirsiniz. 75 euroya kadar vergi alınmıyor sadece. Bilgisayar bileşenleri alacaksanız üç dört parçayı bir arada alırsanız daha çok karlı oluyor. Bilginiz olsun.

Son olarak alınacak ürünler için yaklaşık ne kadar vergi ödeniyor? direkt olarak %18 mi? ayrıca yasaklı ürünlerden kastınız tam olarak nedir? bir listesi mevcut mu? örnek vericek olursak 2000 dolarlık bir notebookun Türkiyeye geliş maliyeti yaklaşık ne olur? yada ilk örnekteki harddiskin satış fiyatı 600 dolar civarında ise yaklaşık bize gelişi kaça mal olur? Teşekkürler...

@OFKONT Sosyal'e sık giremiyorum. Sınav hazırlıklarımdan dolayı.
  1. İlk verdiğin Logitech ürün sınırı aşmaması lazım. Checkout yaptığın zaman görürsün zaten aşıp aşmayacağını. Her şeyi armut piş ağzıma düş olarak beklemeyin.
  2. Siparişin toplam fiyatı 75€'yu geçmediği sürece istediğin ürünü getirtebilirsin.
  3. Hediye paketi her zaman işe yaramaz. Boşuna ona masraf etme.
  4. Amazon.com ile anlaşmalı kartı çıkarttırman için Amerika içinde oturman gerekiyor. Bank of America'nın kredi kartı çünkü o kart.
@Sailor-468
  1. Amazon siparişin son özetinde tüm yapılacak masrafları listeliyor. Siparişi onayla dediğiniz zaman Amazon Ticket üzerinden ticari kullanım için olmadığını belirtip bu ödemeleri düşürttürebilirsiniz.

Merhabalar,
@Recep Baltaş eBay'dan ürün getirte dursun, PTT Kargo ile uğraşa dursun. Ben de Amazon'dan alış veriş yapıp tecrübelerimi sizlerle bir rehber niteliğinde paylaşmaya karar verdim.

İlk olarak www.amazon.com'a giriyoruz.

Eki Görüntüle 9926

Sonra almak istediğimiz ürünün sayfasına geliyoruz.

Eki Görüntüle 9929

"Add to Cart" yani "Sepete Ekle" butonuna basıyoruz.

Eki Görüntüle 9934

"Proceed to checkout" yani "Alışverişi tamamla" butonuna basıyoruz.

Eğer hesabımıza giriş yapmadıysak bu ekran gelecektir.

Eki Görüntüle 9935

Giriş yaptıysanız bu ekran gelecektir.

Eki Görüntüle 9955
Bu ekranda kırmızı ile işaretlediğim yer eğer ürününüz 75€'yu aşıyorsa vergi vermemenizi sağlayacaktır. (Hediye seçenek ile ilerlerseniz yaklaşık olarak 6$'lık hediye paketleme seçeneğini işaretlemeniz sizin için daha iyi olacaktır. Böylece gerçek bir hediye olduğu süsü verirsiniz. :) )

"Proceed to checkout" seçeneği ile bir sonraki adıma geliyoruz ve adresinizi seçiyorsunuz.

Eki Görüntüle 9956
Adresi seçtikten sonra "Ship to address" butonu ile "Bu adrese gönder" diyoruz ve önümüze gönderim hızı hakkında bir ekran çıkıyor.

Eki Görüntüle 11318
Not: Alttaki seçenek yaklaşık olarak 100 küsür TL'lik bir kargo masrafına yol açıyor.
Devam dedikten sonra hangi kart ile ödeme yapacağımız yöntemi seçiyoruz.

Eki Görüntüle 9958

Kart numarasını kontrol ettirdikten sonra ödemeyi hangi türde yapacağımızı seçiyoruz.

Eki Görüntüle 9959

Devam diyoruz ve sipariş öncesi son kontrolümüzü yapıyoruz.

Eki Görüntüle 9960

Türk Lirası ile öde diyoruz ve bize sipariş kodumuzu veriyor.

Eki Görüntüle 9961

Artık siparişimiz yola koyulmaya hazır. :)

Not: Arkadaşlar boşuna o sipariş kodunu denemeyin. Siparişi iptal ettim. Zira hem kartta yeterli bakiye yok, hemde şuanda onu alacak durumum. :)
Not 2: Benim yaptığım alışverişte ürün direk Amazon Prime servisi ile geldi. Sizlere de onunla gelmesi lazım. :)

Siparis koduyla neler yapıla bilir kardesim bende var ama bilmiyorum he bu arada güzil bi konu :)

@Murat5038 benim sorum var ben amazon.com bi alısveris yaptım ve cıktım gine hesabıma bu seferde aldıgım itemleri görmek amaclı bi bakim dedim ve bulamadım resim : 1
1.PNG

ve aldıgım gibi e-mail me gelen mail resim 2
2.PNG

ve sonra onla gelen mail
3.PNG

simdi ben aldıgım esyaları nerden bula bilirim bi baska sorum = ben bi baska bi item alcam yada hesabımla bi degisiklik yapcam zaman bi hata cıkıyor sifremi bildigim halde sifremi degistirdim gine aynı hata ne yapmalıyım ?
4.PNG

ve sorun bu == AKLIMDA TAKILAN SORULAR ===

1= o kadar esya aldım gümrükte takılırmı ?
2= aldıgım esyalar nerden alcam / onlarmı arabayla getircek

SON /SİMDİDEN YARDIM EDENE TESK :))

@SypeR bana yardım etsene kardesim

Kart sahibi adıyla, üyelik adının uyuşmadığından dolayo siparişin iptal edilmiş geçici olarak alışveriş hakkın sen bunu düzeltene kadar yasaklanmış.

Arkadaşlar şu hatayı alıyorum;
Some of the items in your order cannot be shipped to the selected address. Please select a new address to see your estimated order total.
GTX 960'ın 4GB modellerinden en iyi ve ucuzlarını arıyorum fakat ne kadar para ödiyeceğime dair bilgi olan ekrana tıkladığımda bu hatayı veriyor. Ürün ekranında ''This item ships to istanbul, Turkey'' yazıyor fakat aynı hatayı alıyorum. Yardımınızı bekliyorum. @SypeR

Arkadaşlar şu hatayı alıyorum;
Some of the items in your order cannot be shipped to the selected address. Please select a new address to see your estimated order total.
GTX 960'ın 4GB modellerinden en iyi ve ucuzlarını arıyorum fakat ne kadar para ödiyeceğime dair bilgi olan ekrana tıkladığımda bu hatayı veriyor. Ürün ekranında ''This item ships to istanbul, Turkey'' yazıyor fakat aynı hatayı alıyorum. Yardımınızı bekliyorum. @SypeR
Seçtiğin satıcı Türkiye'ye gönderime izin vermiyor büyük ihtimalle. Amazon ile iletişime geçerek belki ürünün gönderimini açtırtabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı