Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Peki Black Friday'de ekran kartı fiyatları düşermi sence ? GTX 960'ın özellikle düşerse sipariş veririm.
Her ünlü markanın ürünü indirime kesinlikle girer. Ama derecesini bilemem. Kimi markada 10$ oynar, kimi markada %50 indirim olur. Onu Amazon ile ilgili firma belirliyor.

@SypeR Konudaki ilgin için teşekkürler.Benim sormak istediğim bir kaç soru var.
1-)Ben bu ürünü almak istiyorum.(MSİ GE72 Apache pro-001)Bu ürün amazondan değil xotic pcden.Ama türkiyeye gönderildiği ibaresi var.Bir sıkıntı çıkar mı?Veya önerir misiniz?
2-)Msi ürünlerde uluslararası garanti mevcut mu?1 yıl diye biliyorum ben.Ama tam emin değilim.Uluslararası garanti yok ise bir sıkıntı çıktığında ürünü amazon'a mı göndermem gerekir.
3-)Finans kredi kartı ile alışveriş yapabilir miyim?
4-)Black friday mevzusu nedir ve ne zaman oluyor?Bizler yararlanabilir miyiz?

Merhaba arkadaşlar;
Ben amazondan ekran kartı, monitör, ram(bellek), işlemci ve hdd alacağım. Bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız sevinirim.
1- Taksit yapabiliyor muyuz ?
2- Bunların hepsi gümrüğe takılmadan evime gelir mi ?
3- Eğer gümrüğe takılırsa neye göre ücret öderim ?
Şimdiden teşekkürler.

@İsmail A. Şöyle açıklayayım. Öncelikle aldığınız ürün 1500 dolar (euro da olabilir) i geçmemeli. Ticaret kapsamına giriyor sanırım.
1- "Ships from and sold by Amazon" seçmenizi tavsiye ederim. Çünkü bu şekilde amazon direk satış sorumlusu iken diğer seçenekte amazon aldığınız firmaya aracılık etmiş oluyor. Ancak yine amazon sorunlar konusunda ilgilenir,aracı olarak.
2-Yanılıyor olabilirim, MSI global garanti sunmuyor sanırım. Amazonla görüşmeniz gerekir arıza durumunda.
3-İş,Halk,Ziraat,Garanti bankası için var ama Finans'ı bilmiyorum. Bankanızla görüşün.
4-Malesef geçti,Black Friday şükran gününden sonraki ilk cumadır,Amerika'da bu Kasım'ın son perşembesi. 1-2 haftalık birçok üründe indirim olur. Türkiye'ye gönderilen ürünlerden yararlanabilirsiniz.

@Ensyasar Sizede cevap vereyim.
1-Taksit Amazonda yok ama bankanız buna izin verebilir. Yani Amazon taksit yapmaz yaparsa bankanız yapar.
2-Gümrük vergisini kesecektir amazon sizden %20 olarak. Yani vergisini ödeyerek satın alacaksınız. Ürünleriniz gelir,ekstra vergiye girme gibi başka durumlar yoksa.
3-2 de açıkladığım gibi alırken gümrük vergisini ödeyerek alırsınız. Ancak takılma durumunda sizi bilgilendirirler. Gümrükten geçmezse de paranız iade edilir amazon tarafından.

Ben banka ile görüştüm taksitlendirme için çok fazla faiz alıyorlar ya , resmen soyguncular taksiti ne kadar fazlaya böldürmek isterseniz o kadar fazla faiz alıyorlar. Soygunculuktan başka birşey değil.

Malesef öyle, karta göre değişse de hemen hemen hepsi aynı olacaktır.
Kimisi 3 taksiti %2-3 den başlatır, her taksite ekstra % ekler. Kimisi 6 için %5 gibi bir faiz oranı koyar.

Hocam çok kötü oldu peşin alacağım bende mecbur sistemi, sistemin en önemli parçalarını amazon dan alacaktım sizlede konuşmuştuk hatırlarsanız, o günden sonra banka ile görüştüm ama hemen hemen 250-300 TL taksitlendirme ücreti alınacakmış. Benim alacaklarım 1.090 USD tutuyordu bide buna 250-300 TL vermek ne kadar doğru bilemiyorum şu an aklım çok karışık, lakin amazon dan alacaklarımı taksitlendirme ücreti dahil alsam yine Türkiye ye nazaran daha uyguna geliyor buda var ama yine genel ücret artıyor.

Evet hocam aynen öyle , hayal kırıklığına uğradım resmen ya bu kadar bir fark olacağını sanmıyordum. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum bakalım hiç olmadı mecbur 3 taksit yaptıracağım. Türkiye şartlarına göre yine amazon dan taksitlendirme ücretiyle bile olsa daha uyguna geliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı