Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Hocam razer kraken 7.1 kulaklık almayı düşünüyorum toplam bana nekadara gelir
Amazon.com: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound USB Gaming Headset: Computers & Accessories
484 TL gibi bir ücret tutuyor dostum. Gümrüğe takılma diye birşey yok ,yani ben yok diye biliyorum. Zira daha önce yapmış olduğum alışverişlerin hiç biri takılmadı. Zaten gümrük parasını da amazon senden temin ediyor. Kısacası gümrük işleriyle amazon kendi ilgileniyor ürünü kapına kadar getirtiyor. Arkadaş gümrüğe takılır diyor ama neye dayanarak bunu diyor pek anlamadım. Amazonun kendi sitesinde zaten bunu açıklıyor gümrük işleri bize ait diye bir makale var...

484 TL gibi bir ücret tutuyor dostum. Gümrüğe takılma diye birşey yok ,yani ben yok diye biliyorum. Zira daha önce yapmış olduğum alışverişlerin hiç biri takılmadı. Zaten gümrük parasını da amazon senden temin ediyor. Kısacası gümrük işleriyle amazon kendi ilgileniyor ürünü kapına kadar getirtiyor. Arkadaş gümrüğe takılır diyor ama neye dayanarak bunu diyor pek anlamadım. Amazonun kendi sitesinde zaten bunu açıklıyor gümrük işleri bize ait diye bir makale var...
Arkadaş büyük ihtimalle gümrük vergisinine takılır demek istedi

Gümrüğe takılır dememin sebebi vergi işlemleri olacağından dolayıdır. Siz ürünü hemen teslim alamazsınız. Hatta Amazon'dan vergi ödemesini yapsanız bile sizden ek ödeme yapmalarını istemeleri bile mümkündür. Tek yolu mevcut, eğer destek üstünden halledebilirseniz paket dışında yazan fiyat etiketini daha düşük gösterebilmek... Başka bir çözüm yolu yok çünkü.

Gümrüğe takılır dememin sebebi vergi işlemleri olacağından dolayıdır. Siz ürünü hemen teslim alamazsınız. Hatta Amazon'dan vergi ödemesini yapsanız bile sizden ek ödeme yapmalarını istemeleri bile mümkündür. Tek yolu mevcut, eğer destek üstünden halledebilirseniz paket dışında yazan fiyat etiketini daha düşük gösterebilmek... Başka bir çözüm yolu yok çünkü.
Hocam çok teşekkür ederim ne yazmam gerekir bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Hocam çok teşekkür ederim. Bu konuda ne yazmam gerekir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Google Translate üstünden ürünün fiyat etiketinden dolayı gümrükte kalacağını ve benim size ödemiş olmama rağmen tekrardan ek gümrük vergisi çıkartacaklarını söyle. Ardından da ürünün kutu içi ve dışındaki etiketlerde fiyatın 60$ civarı gösterilmesini talep et. Orijinal tutara sahip faturayı ise e-mail olarak göndermelerini rica et. Bu adımlardan sonra büyük ihtimalle istediğin sonucu elde edersin.

Google Translate üstünden ürünün fiyat etiketinden dolayı gümrükte kalacağını ve benim size ödemiş olmama rağmen tekrardan ek gümrük vergisi çıkartacaklarını söyle. Ardından da ürünün kutu içi ve dışındaki etiketlerde fiyatın 60$ civarı gösterilmesini talep et. Orijinal tutara sahip faturayı ise e-mail olarak göndermelerini rica et. Bu adımlardan sonra büyük ihtimalle istediğin sonucu elde edersin.
Beni aydınlattığın için teşekkür ederim hocam son sorum var kargo parasını alabiliyormuyuz (alabiliyorsak nasıl alabiliyoruz)

arkadaşlar merhaba benim amazondan acil olarak türkiyede bulunmayan bir vitamini almam gerekiyor ancak ürünü arattığımda ship to turkey i işaretleyince sonuç çıkmıyor işareti kaldırınca çıkan sonuçlardan bir ürünün altındaki more buying choies i seçince e vitamins diye bir satıcı çıkıyor ama bu satıcı aramadaki seller bölümünde gözükmüyor ürünü sepete ekleyince yan taraftaki kargo ücret hesaplama bölmesinde hesaplama yapılıyor yani bulunduğunuz bölgeye gönderim yapılamaz yazısı çıkmıyor iki defa mesaj attım sordum ancak destek isteğiniz alınmıştır mesajı geldi e mailime ancak satıcı mesajı gelmedi yardım ederseniz çok sevinirim

Amazon.com: Buying Choices: NOW Foods Paba, 100 Capsules / 500mg

Hocam fiyatı 70$ dolar dio bu mavi ile yazan yer fiyata dahil mi ve gift paketi yaparsam vergi öder miyim ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20160126-222627.png
    Screenshot_20160126-222627.png
    76,6 KB · Görüntüleme: 357
Bu ürünü düşündüm ama fiyat 398. 27£ olduğu tl bazında gözüküyor değil mi yani bu kadar odeyecem?

Screenshot_2016-03-19-20-02-01.png
Screenshot_2016-03-19-20-02-01.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı