Amazon.com'dan RTX 3090 almak

urktdbyme

Kilopat
Arkadaşlar Amazon.com'dan RTX 3090 almayı düşünüyorum 4000 TL daha ucuza denk geliyor. Gözüken faturayı ekledim, bunu aldıktan sonra resimde gözüken 'Import Fees Deposit: USD 869.38' dışında ödemem gereken vergi vs. bir şek çıkar mı? Çıkıyorsa ne kadar vergi ödemem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 3090a.png
    3090a.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleyen: Moderatör:
1500EUR ya da 1500USD üstü satın alımlarda, 3000 veya 4000TL vergi çıkabiliyor.

Zaten ürünü satın alırken otomatik olarak gümrük vergisini de içerisine katarak ödemeyi yapıyor ekstra vergi çıkmıyor.
Arkadaşlar Amazon.com'dan RTX 3090 almayı düşünüyorum 4000 TL daha ucuza denk geliyor. Gözüken faturayı ekledim, bunu aldıktan sonra resimde gözüken 'Import Fees Deposit: USD 869.38' dışında ödemem gereken vergi vs. bir şek çıkar mı? Çıkıyorsa ne kadar vergi ödemem gerekiyor?

Amazon da alırken otomatik olarak size ithalat vergisi veya gümrük vergisi diye bir kısımı da göstererek ödemeyi sizden alıyor ekstra bir ödeme yapmıyorsun yani.

Zaten ürünü satın alırken otomatik olarak gümrük vergisini de içerisine katarak ödemeyi yapıyor ekstra vergi çıkmıyor.
Belirli bir fiyatın üstündeki alışverişler gümrüğe takılıyor. Ekstra çıkan vergiyi ödediğimiz zaman, amazon ödediğin vergiyi sana geri iade ediyor diye biliyorum.

Amazon da alırken otomatik olarak size ithalat vergisi veya gümrük vergisi diye bir kısımı da gösterek ödemeyi sizden alıyor ekstra bir ödeme yapmıyorsun yani.
Resim olarak paylaştım zaten o zaman ordaki 869 dolar o vergi oluyor değil mi?

Belirli bir miktarın üstündeki alışverişler gümrüğe takılıyor.

Dostum anlamıyor musun ödemeyi yaparken otomatik olarak gümrük vergisini de alıyor ekstra vergi çıkmıyor diyorum hala diyorsun belli miktarda gümrüğe takılıyor diyorsun. Çıkmıyor çıkmıyor. Ben satın aldım bizzat ödemeyi yaparken 638 TL vergisini de ödüyorsun.
Resim olarak paylaştım zaten o zaman ordaki 869 dolar o vergi oluyor değil mi?

Import Fees Deposit gümrük vergisi oluyor. Yani ürün vergisi Kargo ücreti de 7-8 dolar olur diye tahmin ediyorum.

Konuyla ilgisi yok ancak mining için alıyorsanız bu bütçede TR pazarında bile daha yüksek kazım gücü elde edebilirsiniz. Tek kart her zaman külfet olur satma ve arıza durumlarında. Sadece fikrimi belirttim karar size ait elbette.

Konuyla ilgisi yok ancak mining için alıyorsanız bu bütçede TR pazarında bile daha yüksek kazım gücü elde edebilirsiniz. Tek kart her zaman külfet olur satma ve arıza durumlarında. Sadece fikrimi belirttim karar size ait elbette.
Evet mining için alıyorum peki söyler misin 34000 TL ye hatta 37000 diyelim TR'deki en ucuz fiyatıyla hangi kartları alırsam daha yüksek kazım gücüne sahip olurum? Kartların linkini atarsan sevinirim ama dikkat et LHR model olmasın.
Para havadan geliyor herhalde, hiç araştırmadığına göre. 25 civarına alınıyor diğer Amazonlardan.
1 saat önce araştırmaya başladım :). 25000Tl'ye alabildiğim 3090 linkini paylaşırsan sevinirim ben göremedim.

Evet mining için alıyorum peki söyler misin 34000 TL ye hatta 37000 diyelim TR'deki en ucuz fiyatıyla hangi kartları alırsam daha yüksek kazım gücüne sahip olurum? Kartların linkini atarsan sevinirim ama dikkat et LHR model olmasın.

1 saat önce araştırmaya başladım :). 25000Tl'ye alabildiğim 3090 linkini paylaşırsan sevinirim ben göremedim.
3 adet 6700 XT alabilirsiniz tanesi 12 bin TL gibi yüksek bir fiyattan dahi bu da 140-142 MH/s eder. İndirimlerde 8500-9000 bandında bulunabiliyor ben 8700 TL'ye aldım yaklaşık 3 hafta önce bir yakınım da 9 bin TL'ye aldı 4-5 gün önce. Bu fiyattan da 4 adet 6700 XT alabilirsiniz bu da 188-190 MH/s eder. Bir adet 3090 ile alacağınızdan oldukça fazla değerler bunlar. 3090 ile her şey optimum şekide dahi 120-125 MH/s alacaksınız. Ek olarak kartlar TR garantili olacak ve risk/uğraş çok daha az bu yönden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı