Amazon depo çalışma ortamı nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başkasının tecrübeleri & yanlı olması muhtemel yorumları ile karar vermezdim ben olsam.

Çalışma hayatı zor, yapacak bir şey yok. Remote çalışılan işler de kolay değil ki.
Beyler hortlattim konuyu kusura bakmayın iş yorucu molalar biraz saçma geldi bana ama 8 saat çalışma+ verdikleri maaş sigorta çalışana özenli bakmaları gibi faktörleri koyduğumuz zaman şahsen çok güzel bir iş olduğunu düşünüyorum.

Gebzedeki hepsi ve Trendyol depoları dönemlik öğrenci çalıştırırdı birkaç kez gitmiştim, 12 saat çalışma vardi ve acayip biçimde kaytarma da yapanlar oluyordu. Bana kasaların yanında kalan fazla malları toplayıp kargoya çıkarma işi verilmişti 5 dk bile kaybolamıyordum ama ürün toplayan çocuklar market arabası alıp katlar arası saatlerce boş boş geziyordu.

Ayrıca herhalde öğrenci olduğum için bullying yapar geçeriz diye düşünen 1 çalışan ve şefiyle çata çat tartışmıştım, en yoğun yerde beni tek çalıştırıp bir de peşime bir işçi takılıp sürekli 'çabuk ol' diyen adama da sabretmiştim, en son dayanamayıp 'sen kimsin bana talimat veriyorsun?' diye çıkışıp herkesin önünde küçük düşürmüştüm, hemen koşup şef kadına beni ispiklemişti. O kadın da beni transpalet çekme bölümüne yollamakla tehdit etmişti en sevdiğim iş, seve seve yaparım deyince bön bön bakmıştı. Orada ben şefle tartışırken kenarıdan bu kızdığım çalışan da çaktırmadan dinliyordu ama kadını bile rezil ettiğimi görünce adam uzaklaşmıştı. Tartışmamızı başka bir şef ve öğrencilerin başındaki kız da duymuştu ama haklı olduğum için kimse bir şey diyememişti, o gece de kadın wp grubuna mesaj atıp gece vardiyesine geçtiğini (alındığını) söylemişti.

Hiçbir koşulda hakkınızı yedirmeyin, 3 kişinin yapacağı işi tek başıma bana yaptırmaya çalıştılar, yetmedi peşime1 işçi koyup beni takip ettirip sürekli bana talimatlar yağdırdılar, yetmedi ben kan ter içinde 12-15 kasadan mal toplamaya çalışırken kadın şef hala "yavaşsın, ortalığı da düzenle" dedi, en son 'hayırdır, ne oluyor?" diye çıkışınca da 'Yavaş olduğum için peşine işçi taktım' diye bir açıklama yaptı. Kralı gelse iş yerinde peşinize işçi takamaz, sizi takip edemez. Bu konuda haklarımı gayet iyi bildiğim için ikisini de oraya gömmüştüm.

Ben bu işte sadece 1 kez, ilk girdiğim gün farkında olmadan kaytarmıştım. 30 dk lık Yemek molasını 1 saat sanıp 45-50 dk oturmuştum, wp grubuna mola ne zaman bitiyor diye sorunca molanın olmadığını anlamıştım, belki de o şef kadın bana oradan kafayı takmıştı ama keşke oğlu yaşında birisi olarak kendisini bu kadar rezil ettirecek kadar şansını zorlamasaydı.

Merhaba arkadaşlar, bende başvurdum ve bugün telefon mülakatı yaptık. Merak ettiğim şey sağlık testini onların tesisinde mi yoksa para vererek bir yerden çıkartıyor muyuz? İkinci sorum ise telefon mülakatında sonra ne zaman tekrar ararlar veya mail atarlar. Telefon mülakatından sonra ne zaman ulaştılar? Bu konu da yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Merhaba, cevap verirseniz çok sevinirim. Sözleşme imzalatıyorlar mı? İmzalatıyorlarsa 2-3 hafta çalışıp çıkabilir miyim sizce.

Beyler hortlattim konuyu kusura bakmayın iş yorucu molalar biraz saçma geldi bana ama 8 saat çalışma+ verdikleri maaş sigorta çalışana özenli bakmaları gibi faktörleri koyduğumuz zaman şahsen çok güzel bir iş olduğunu düşünüyorum.
Merhaba hocam, uygunsa bir iletişim adresinizi yazabilir misiniz? Detaylı birkaç sorum olacak da.
Ayrıca siz ve diğer deneyimliler, şu birkaç soruyu da aydınlatırsanız herkese çok faydalı olacaktır:

1)Vardiya sistemi nasıl işliyor? (Belirleniş, saat aralıkları, o vardiyada bulunma periyodunuz falan.)
2)Ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz? Anlaşılan servis sadece E-5 kenarındaki konumlarda duraklara sahip. Özellikle gece vardiyasında ulaşım sorun olmuyor mu?
3)Mesai yapıyor musunuz vardiya saatleri dışında ve mesaide ulaşım konusunda destek sağlanıyor mu?(Gece mesaisi-servis sorunu, bu da yukarıda merak edilmiş.)
4)Şu mola saçmalığına değinirseniz iyi olur.
5)Başvuru süreciniz ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

Merhaba, cevap verirseniz çok sevinirim. Sözleşme imzalatıyorlar mı? İmzalatıyorlarsa 2-3 hafta çalışıp çıkabilir miyim sizce.
İşe girip çıkanlar çok yaygın deniyor, konuyu açan kişi de bahsetmiş zaten. Eksik ücret alma gibi bi sorun da yoksa halledersiniz gibi. Başvurdunuz mu?

Son düzenleme:
Merhaba hocam, uygunsa bir iletişim adresinizi yazabilir misiniz? Detaylı birkaç sorum olacak da.
Ayrıca siz ve diğer deneyimliler, şu birkaç soruyu da aydınlatırsanız herkese çok faydalı olacaktır:

1)Vardiya sistemi nasıl işliyor? (Belirleniş, saat aralıkları, o vardiyada bulunma periyodunuz falan.)
2)Ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz? Anlaşılan servis sadece E-5 kenarındaki konumlarda duraklara sahip. Özellikle gece vardiyasında ulaşım sorun olmuyor mu?
3)Mesai yapıyor musunuz vardiya saatleri dışında ve mesaide ulaşım konusunda destek sağlanıyor mu?(Gece mesaisi-servis sorunu, bu da yukarıda merak edilmiş.)
4)Şu mola saçmalığına değinirseniz iyi olur.
5)Başvuru süreciniz ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

İşe girip çıkanlar çok yaygın deniyor, konuyu açan kişi de bahsetmiş zaten. Eksik ücret alma gibi bi sorun da yoksa halledersiniz gibi. Başvurdunuz mu?
Henüz başvurdum, mülakat bekliyorum.kısa süreli çalışacağım. Süreçten alnım ak çıkabilirsem buraya yazarım mutlaka

Kendi isteğimle ayrıldım. İş çok yorucuydu ve benim için değmeyecek bir iş olduğunu düşündüm. Zaten 3 aylık bir sözleşmem vardı ve sonrası belirsizdi. Sözleşmeyi doldurmadan ayrıldım.
Merhaba işe başladığınızda sözleşmeyi doldurmama seçeneği veriyorlar mı? Zorunluluk yok mu?

Son düzenleme:

1)vardiya sistemi nasıl işliyor? (belirleniş, saat aralıkları, o vardiyada bulunma periyordunuz falan.)
2)ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz? Anlaşılan servis sadece e-5 kenarındaki konumlarda duraklara sahip. Özellikle gece vardiyasında ulaşım sorun olmuyor mu?
3)mesai yapıyor musunuz vardiya saatleri dışında ve mesaide ulaşım konusunda destek sağlanıyor mu?(gece mesaisi-servis sorunu, bu da yukarıda merak edilmiş.)
4)şu mola saçmalığına değinirseniz iyi olur.
5)başvuru süreciniz ne kadar sürdü?

Teşekkürler.

İşe girip çıkanlar çok yaygın deniyor, konuyu açan kişi de bahsetmiş zaten. Eksik ücret alma gibi bir sorun da yoksa halledersiniz gibi. Başvurdunuz mu?

1) 8 saat vardiya sistemi var hocam 00.00-8.00, 8.00-16.00 gece işçisiyim saat 7.40 veya yoğunluk olmadığı zaman 7.30 da paydos ettiriyorlar memur sistemi gibi.
2)servis olayını bilmiyorum kendim motorla gidip geliyorum yol ücretimi veriyorlar yarı yarıya örneğin; 30 km de 200 TL yakıt giderim oluyorsa 130 TL veriyorlar.
3)mesaiye kalıyorum iş arkadaşlarıma da sordum emin olmak için servis mesai de bırakıyor o yönden sıkıntı olmuyor. Çoğu kişinin dediğine göre de gece mesaisinde evinize en yakın ana caddede bırakıyorlar.
4) 1 saatlik mola hakkınız var. Bize çay molası vb. şeyleri iş içinde yaptırmıyorlar örneğin 5 saat çalıştın aralıksız ondan sonra 1 saat mola veriyorsun çay iciyon mola veriyorsun. Şahsen bu 1 saati yarım saat olarak bölmeleri lazım. Telefonda yasak saçma geliyor bana.
5)17 Haziran'da başvurumu yaptım 19 Haziran'da mülakata girdim 20 Haziran'da iş başı yaptım kendileri sağlık raporu tutuyor iş yerinde imza atıyorsunuz fotoğraf çekiyorlar.
6) kadın çalışanlara biraz ayrımcılık var. Maaşları erkeklere göre birazcık düşük çalışma şartları bizimle aynı neredeyse eğer kadın bireyseniz bunu düşünerek yapın bazen eylem yapan da oluyor. Onun dışında mesai ücretinizi bakımınızı yemeğinizi ayakkabı elbise vb. şeyleri kendileri tedarik ediyor.
Başvurun onay olursa beraber konuşuruz aynı yere geçerim olduğunuz yere hem zaman geçer hem de tanışmış oluruz.

Sağlık kontrolünden geçtim. Fakat 4 gün oldu hâlen haber verilmedi. Sağlık kontrolünden sonra ne zaman geri dönüş yapılıyor olumlu veya olumsuz bileniniz varmı?

Bende yarın görüşmeye gideceğim fakat whataappdan gelen adres Amazon değil NETLOG olarak atılmış var mı Ankarada çalışan sizinde böyle mi?

1) 8 saat vardiya sistemi var hocam 00.00-8.00, 8.00-16.00 gece işçisiyim saat 7.40 veya yoğunluk olmadığı zaman 7.30 da paydos ettiriyorlar memur sistemi gibi.
2)servis olayını bilmiyorum kendim motorla gidip geliyorum yol ücretimi veriyorlar yarı yarıya örneğin; 30 km de 200 TL yakıt giderim oluyorsa 130 TL veriyorlar.
3)mesaiye kalıyorum iş arkadaşlarıma da sordum emin olmak için servis mesai de bırakıyor o yönden sıkıntı olmuyor. Çoğu kişinin dediğine göre de gece mesaisinde evinize en yakın ana caddede bırakıyorlar.
4) 1 saatlik mola hakkınız var. Bize çay molası vb. şeyleri iş içinde yaptırmıyorlar örneğin 5 saat çalıştın aralıksız ondan sonra 1 saat mola veriyorsun çay iciyon mola veriyorsun. Şahsen bu 1 saati yarım saat olarak bölmeleri lazım. Telefonda yasak saçma geliyor bana.
5)17 Haziran'da başvurumu yaptım 19 Haziran'da mülakata girdim 20 Haziran'da iş başı yaptım kendileri sağlık raporu tutuyor iş yerinde imza atıyorsunuz fotoğraf çekiyorlar.
6) kadın çalışanlara biraz ayrımcılık var. Maaşları erkeklere göre birazcık düşük çalışma şartları bizimle aynı neredeyse eğer kadın bireyseniz bunu düşünerek yapın bazen eylem yapan da oluyor. Onun dışında mesai ücretinizi bakımınızı yemeğinizi ayakkabı elbise vb. şeyleri kendileri tedarik ediyor.
Başvurun onay olursa beraber konuşuruz aynı yere geçerim olduğunuz yere hem zaman geçer hem de tanışmış oluruz.
Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Başvuru süreci hızı aynı olmuyor sanırım herkes için, kimisininki haftalar sürmüş yukarıda, hem yukarıdaki şu arkadaş

@emre190777

da bayağı beklemiş sanırım.

Şu da aklıma takıldı; serviste yakına bırakma kolaylığı sadece gece ekstra mesaileri için mi? Yoksa vardiyaları gece bitenler ya da başlayanlar dahil mi, malum toplum taşıma falan kalmıyor o saatlerde, zor olabilir.

İlginize teşekkürler bu arada, onay olursa detaylı iletişime geçeriz isterseniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı