Satılık Amazon Fire TV Stick 4K Max Kapalı Kutu, Gen1, Wifi 6, 2GB/8GB

Fiyat hakkında yorum yapılabilir
  1. Evet

chaturanga

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2021
Mesajlar
6.186
Makaleler
1
Çözümler
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Amerika'dan geçen yıl içinde getirttiğim ama eski versiyonu kullanmaya devam ettiğim için halen kapalı kutularında duran Amazon Fire TV Stick 4K Max satılıktır. (8GB hafıza, 2GB RAM ve Wifi 6 destekli olan versiyondur, 2 adet mevcut).

Fiyat kargo alıcıya ait olmak üzere 1800 TL'dir. Piyasada 2.el olarak kargo hariç 2000'den aşağı bulamazsınız.

Cihaz hakkında bilgisi olmayanlar için diğer Android TV Box'lara göre avantajlarını dezavantajlarını ve detaylı bilgileri aşağıya yazıyorum:

Bu model 2021'de ilk kez piyasaya çıkan Wifi 6 destekli versiyondur. Amazon Fire TV'lerin diğer Android TV Box'lara göre avantajı özelleştirilmiş bir Android olduğu için arayüzü oldukça akıcı, kumanda kullanımı cidden sorunsuz. Ben 2018'de piyasaya çıkan Max olmayan 4K versiyonunu 4 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Satışta olan bu model ondan 3 yıl sonra piyasaya çıktığı için daha başarılı bir modeldir. Arayüz geçişlerinde, kumanda kullanımı esnasında ve uygulamaların çalışması esnasında takılma, donma vs kesinlikle yaşamazsınız. Lisanslı olduğu için Netflix vs gibi tüm servisleri mümkün olan en iyi kalitede izlersiniz.

Harici APK kurulumu yaparak Amazon'un kendi mağazasında yer almayan 3.parti uygulamaları da rahatlıkla kurabilirsiniz. Ancak Google Play olmadığı için, Google Play üzerinden abonelik veya Google kullanıcı adı sorgusu yapan uygulamalar çalışmayacaktır. (Youtube'a kullanıcı adınızı girebiliyorsunuz Google Play gerekmiyor) Ancak IPTV servislerini, Stremio gibi programları, VPN programlarını (Amazon mağazasında uygulaması olanlar VPN'ler çalışacaktır, Proton, Surfshark, Private, Pure, Nord, IP Vanish, Hola, Express vs mağazada gördüğüm bazı servisler) rahatlıkla kurup çalıştırabilirsiniz. Türk yayın platformlarına aboneliğim olmadığı için onların uygulamalarının hangileri çalışır hangileri çalışmaz bilmiyorum ancak merak eden varsa elimdeki kullandığım eski modelle deneyerek bilgi verebilirim.

GeForce NOW aboneliğiniz varsa onun üzerinden kontrolcü bağlayarak rahatlıkla Steam ve Epic oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Retro oyunlar için uygulama kurabilirsiniz. Hatta 2 Bluetooth kontrolcüsünü aynı anda bağlayıp lokal olarak eşli oyun oynayabiliyorum herhangi bir donma takılma çökme yaşanmıyor.

Bazı teknik özellikleri şu şekildedir.

İşlemci: Mediatek Quad-Core 1.8 GHz
RAM: 2GB DDR4
Hafıza: 8 GB
Ses Desteği: Dolby Atmos (EC3_JOC) Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Video codecs: Dolby Vision, H.265 (HEVC), HDR10, HDR10+, HLG
Bluetooth: 5.0
HDR
HDR10
HDR10+
Wifi 6: 802.11 a/b/g/n/ac/ax; 2x2 MIMO (2.4 GHz and 5.0 GHz dual band)
Miracast (Telefon, tablet veya destekleyen bilgisayarınızın ekranını Fire TV üzerinden TV ya da monitör ekranına gönderebilirsiniz)
Alexa Desteği
Kumandadan sesli arama
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı