Amazon G502 Siparişinde Please revise the payment method hatası

LeonHotsky

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Please revise the payment method hatası alıyorum. İlk önce aldığımda Ininal'dan parayı çekti, we have got your order ve preparing for shipping diyordu. İlk defa dün, revise the payment method diyordu ve mobilden düzeltemiyordum. Bilgisayardan girdim ve billing adress kısmındaki ismimin baş harfini Ininal'da gözüktüğü gibi küçük harflerle yazdım. İlk önce kabul etti ama birkaç saat sonra yine revise the payment method diyordu. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi para birimiyle ödeme yaptığınız bir şey ifade etmez. İster doları seçin, ister TL, ister euro. Ya bankanız ya da Amazon otomatik olarak çevirecek.

Soruna dönersek, 'Billing address' kısmını doldurmak zorunda değilsiniz. 'Shipping address' yani kargolanacağı adres ile aynı olabilir, ayarını açın.

Kartınızda ürün ve kargo ücretine yetecek kadar para olduğuna emin olun, kartınızın yurtdışına açık olup olmadığını müşteri hizmetlerini arayarak öğrenin.

Ben de Tl ile aldım zaten. Dün mail atmıştım, biraz döşedim dersem yeridir. Geri döndüler, sorunun bankayla ilgili olduğunu söyleyip, parayı çekmediklerini, kargoya verdiklerinde çekeceklerini söylediler, hesabımda çekilmiş görünmesine rağmen. Özür dileyip ekstra ücret istemeden, 1 day shipping'e yükselttiklerini ve kargo tutarı olan 6 doları geri yatıracaklarını söylediler.
Herşey iyi gidiyordu, ayın 1'inde kargoya verilecek (expected to ship) ve 5'inde elimde olacak diyordu.
Bugün yine aynı hatayı veriyor site, "Please revise the payment method"
Bu sefer revise yapmadım, çünkü yapınca birkaç saat içinde yine reddediyor. Ürün gelir umarım.

1 day shipping'de dhl'ye verdilerse büyük ihtimal dhl senden kargo parası alır. Onu istememeni tavsiye ederim. Çünkü Amazon kargo ücreti almasa bile DHL ücret alabilmek için gümrüğe taktırıyor. Birkaç evrak gönderiyorsun. Daha sonra onaylanınca ürün fiyatının %20'sini kapıda alıyor diye biliyorum. Bir kere başıma geldi. Gümrüğe tabi tutulmayan ürünü İstanbul'da gümrüğe sokmuşlar. Ben de yollamadım hiç. Gittim destekle konuştum, anında ürünü iade edip paramı geri aldım ve normal kargo ile aldım. Bekliyorsun ama risksiz oluyor.

1 day shipping'de dhl'ye verdilerse büyük ihtimal dhl senden kargo parası alır. Onu istememeni tavsiye ederim. Çünkü Amazon kargo ücreti almasa bile DHL ücret alabilmek için gümrüğe taktırıyor. Birkaç evrak gönderiyorsun. Daha sonra onaylanınca ürün fiyatının %20'sini kapıda alıyor diye biliyorum. Bir kere başıma geldi. Gümrüğe tabi tutulmayan ürünü İstanbul'da gümrüğe sokmuşlar. Ben de yollamadım hiç. Gittim destekle konuştum, anında ürünü iade edip paramı geri aldım ve normal kargo ile aldım. Bekliyorsun ama risksiz oluyor.
Keşke yazdığımı dikkatli okusaydın. Ücretsiz olarak 1 day shipping method'a yükselttiklerini aktarmıştım. Ayrıca kargo parasını da geri yatıracaklarını söylediler. Kargoya verilme gibi bir mevzu da yok zaten ortada.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı