Amazon iade yapmıyor

casrowphantom

Femtopat
Amazon'dan dün itibari ile bir güç kaynağı sipariş etmiştim 12 bin lira üzerinden fakat aldıktan hemen sonra canlı sohbete bağlanarak kendilerine MNG Kargo ile bana gönderim sağlamamalarını çünkü yalansız samimi söylüyorum 10 tane ürün getirdilerse 10'unu kırık getirmiş bir firmadır bu acaba kırık getirmez memnun eder mi? Diye kafamda onu bile düşündürtmeyecek kadar travma etkisi bıraktıklarını söyleyebilirim dedim ki kolay gelsinle gönderebilir misiniz? Onlarda tabii Ömer bey falan dediler kayıtta oluşturduklarına dair mail geldi. Buraya kadar hiçbir problem yok yarın oldu bugün bir bakıyorsun daha üzerinden 24 saat bile geçmemişken sipariş üzerinden fiyatı 2 bin lira düşürmüşler. Ve MNG Kargo ile gönderim sağladıklarını gördüm beynime kan sıçradı amazondur bu çözer diyerek kendimi bir şekilde çözerler diye tatmin etmeye çalışıyordum sonrasında zaten hemen canlı sohbete bağlanarak sibel hanımla konu hakkında görüşmeye başladık ben bu dediklerimi aynen kendisine anlattım. 10 15 dakika beni ekranlarımın açılmasını bekliyorum diyerek beni bekletti bu bekleme sırasında bile asla sakinliğimi bozmadım bana şu cevabı veriyorlar ürünü teslim almayın diyor bende diyorum ki bu ürün daha yeni kargolanmış daha transferi bile olmayan ürünün iadesini neden yapamıyorsunuz dediğimde ise otomatik cevap şeklinde ürün tarafınıza geldiğinde teslim almadan iade edebilirsiniz diyor ben bu ürünün sorumluluğunu almadığımı adamlara ne kadar belirtsem de şu an adresime gelecek bir ürün olduğu için sorumlusu benim bu yaşanan durumla ilgili Amazon'un ben destek olacağını düşünmüşken her geçen gün Amazon'un daha da kötüye gittiğini fark ettim amacım Amazon'u kötülemek değil sadece konu başlığında görüldüğü gibi memnuniyetsizlik.

İki üç kuruş fazla olsun Amazon'dan alalım dedik ve sonuç hüsran hem aradaki fiyat farkı iade edilmiyor hem de bu kargo firmasıyla göndermemelerini altını basa basa söylememe rağmen MNG Kargo ile gönderim sağlandı.

Son düzenleme:
Amazon'dan dün itibari ile bir güç kaynağı sipariş etmiştim 12 bin lira üzerinden fakat aldıktan hemen sonra canlı sohbete bağlanarak kendilerine MNG Kargo ile bana gönderim sağlamamalarını çünkü yalansız samimi söylüyorum 10 tane ürün getirdilerse 10'unu kırık getirmiş bir firmadır bu acaba kırık getirmez memnun eder mi? Diye kafamda onu bile düşündürtmeyecek kadar travma etkisi bıraktıklarını söyleyebilirim dedim ki kolay gelsinle gönderebilir misiniz? Onlarda tabii Ömer bey falan dediler kayıtta oluşturduklarına dair mail geldi. Buraya kadar hiçbir problem yok yarın oldu bugün bir bakıyorsun daha üzerinden 24 saat bile geçmemişken sipariş üzerinden fiyatı 2 bin lira düşürmüşler. Ve MNG Kargo ile gönderim sağladıklarını gördüm beynime kan sıçradı amazondur bu çözer diyerek kendimi bir şekilde çözerler diye tatmin etmeye çalışıyordum sonrasında zaten hemen canlı sohbete bağlanarak sibel hanımla konu hakkında görüşmeye başladık ben bu dediklerimi aynen kendisine anlattım. 10 15 dakika beni ekranlarımın açılmasını bekliyorum diyerek beni bekletti bu bekleme sırasında bile asla sakinliğimi bozmadım bana şu cevabı veriyorlar ürünü teslim almayın diyor bende diyorum ki bu ürün daha yeni kargolanmış daha transferi bile olmayan ürünün iadesini neden yapamıyorsunuz dediğimde ise otomatik cevap şeklinde ürün tarafınıza geldiğinde teslim almadan iade edebilirsiniz diyor ben bu ürünün sorumluluğunu almadığımı adamlara ne kadar belirtsem de şu an adresime gelecek bir ürün olduğu için sorumlusu benim bu yaşanan durumla ilgili Amazon'un ben destek olacağını düşünmüşken her geçen gün Amazon'un daha da kötüye gittiğini fark ettim amacım Amazon'u kötülemek değil sadece konu başlığında görüldüğü gibi memnuniyetsizlik.
Senin için koca tedarik zincirini bozamaz Amazon. Ürün gelir almazsın. Döner iade talebi oluşturur paranı hesaba 7-14 iş günü içerisinde atarlar ki o kadar da sürmüyor. Boşuna drama yapmışsın. Fiyat konusunda da gereğini yapar Amazon.

Her geçen gün Amazon gözümde daha da düşüyor ve düşmeye devam ediyor.

Senin için koca tedarik zincirini bozamaz Amazon. Ürün gelir almazsın. Döner iade talebi oluşturur paranı hesaba 7-14 iş günü içerisinde atarlar ki o kadar da sürmüyor. Boşuna drama yapmışsın.

Senin başına gelse ortalığı yıkarsın ama güzel kardeşim. O senin 7 14 iş günü dediğin sürede dolar kuru artacak, para enflasyon karşısında eriyor. Alacağım parçalara zam geldiğinde zararı sen karşılayacaksan neden olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin başına gelse ortalığı yıkarsın ama güzel kardeşim. O senin 7 14 iş günü dediğin sürede dolar kuru artacak, para enflasyon karşısında eriyor. Alacağım parçalara zam geldiğinde zararı sen karşılayacaksan neden olmasın.

Benim başıma gelse burda boşuna ağlamam. Çünkü süreç daha başlamamış. İlk önce ürün gelsin, paramparçada olsa almayacaksın zaten. Geri gitsin kardeşim 7 günde 12 bin liralık şey 20 bin lira mı olacak? Benim başıma da geldi gereğini yaptılar. Tecrübe ettik diye konuşuyoruz sen daha süreç başlamadan yakınmaya başlamışsın. Bir dur.

Boş bir olay, kargo firması zaten belliymiş. Koca lojistik ağını biri istemiyor diye değiştirecek değiller. Ayrıca kargo hazırlandıktan sonra hiçbir e ticaret firması iptal yapmıyor.

Benim başıma gelse burada boşuna ağlamam. Çünkü süreç daha başlamamış. İlk önce ürün gelsin, paramparçada olsa almayacaksın zaten. Geri gitsin kardeşim 7 günde 12 bin liralık şey 20 bin lira mı olacak? Benim başıma da geldi gereğini yaptılar. Tecrübe ettik diye konuşuyoruz sen daha süreç başlamadan yakınmaya başlamışsın. Bir dur.

Türkiye'de yaşıyoruz güzel kardeşim. Sen Almanya'da Avrupa'da yaşıyor olabilirsin. Anien 5 bin lira sam bile yapabiliyorlar.

Boş bir olay, kargo firması zaten belliymiş. Koca lojistik ağını biri istemiyor diye değiştirecek değiller. Ayrıca kargo hazırlandıktan sonra hiçbir e ticaret firması iptal yapmıyor.

Konuda o zaten tam ben ürünün fiyatına bakayım derken fiyat 9.999 liraya düşüyor ve o esnada nedense bir anda kargoya veriliyor.

Türkiye'de yaşıyoruz güzel kardeşim sen Almanya'da Avrupa'da yaşıyor olabilirsin anien 5 bin lira sam bile yapabiliyorlar Amazon protect olacağına sen ürüne zam geldiğinde zararımı karşılayacak mısın onu söyle bana
Bu kadar takıntılıysan git elden al o zaman, internetten alma. Sen buraya bir konu açıyorsun ve görüşünü dile getiriyorsun. Her türlü eleştiriye açık. Süreç başlamamış senin konuştukların büyük ihtimalde havada kalacak, bekle diyorum. Boş yapmaya devam ediyorsun…

Gereksiz heyecan yapmana gerek yok. Süreç ilerlesin. Sonucunu sonra otur düşün.

Türkiye'de yaşıyoruz güzel kardeşim sen Almanya'da Avrupa'da yaşıyor olabilirsin anien 5 bin lira sam bile yapabiliyorlar Amazon protect olacağına sen ürüne zam geldiğinde zararımı karşılayacak mısın onu söyle bana

Konuda o zaten tam ben ürünün fiyatına bakayım derken fiyat 9.999 liraya düşüyor ve o esnada nedense bir anda kargoya veriliyor.

Amazon'u guard olmanın manası yok yaptıkları planlı ve yaptıkları bu durumu olumluya çevirmek için herhangi bir adım atmıyorlar.

Fiyatın düştüğünü görünce kargoyu bahane edip hızlı iptal edeyim diye düşündün yani.

Konu takıntımı güzel kardeşim ayrıca sanamı soracağım internetten alıp almayacağımı her türlü eleştiriye açık evet ama seninki eleştiri değil tavırlarin hoş değil yok drama yapmışsın falan terbiyesiz terbiyseiz konuşuyorsun adam gibi konuşana adam gibi cevap veriyoruz zaten labali labali konuşuyorsun.

Hem fiyat hem kargodan ötürü iptal etmek istedim Amazon'un guardı birisi olduğun için sana daha yanıt dahi vermek istemiyorum.
Bu mağduriyet değil. Süreç başlasa ve sana göre olumsuz bir durum olsa mağduriyet derim. Sana özel prosedür işleyemezler. Bu her yerde öyledir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı