Amazon iadelerinin başka kullanıcılara gitmesi

370335

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, bildiğiniz üzere günümüzde de çok güvenilir çok satan bir Amazon adlı firmamız var. Kendi sitesine de ürün satıyor hem de aracıda oluyor. Peki asıl soru şu: Biz iadeyi onlara kolaylıkla sağlıyoruz ama onlara kutusu açılmış ürün veriyoruz kısacası 2.el onlarda bu iade edilen ürünleri 0 diye satıyorlar. Tamam her şeyi iade alıyorlar ama sonuçta çoğu firmadan fazla oranla iade ürün gelme ihtimali var. Amazon kırık dökük dinlemeden iade alıyor, bunlar tekrar sonra bize geliyor. Şimdi linç edeceksiniz ama sonuçta iade ettiğimiz ürün tekrar bize geliyor. Bu psikolojik bir hile gibi bir şey.

Eğer bir sıkıntı varsa iade edilmiş ürünü başka birine göndermezler. Ben paketi açıp test edip aynı şekilde geri koyup iade ettim hatta normal geldiğinden daha çok korumalı bir şekilde paketledim kontrol edildikten sonra direkt olarak başka birine teslim edildi. (kargo takipte ve kendi sitesinde öyle yazıyordu)

Amazon, Hepsiburada, Trendyol ve benzeri hepsi bunu yapıyor. Çok kötü bir özellik kabul ediyorum çünkü sana arızalı olan bir şeyin denk gelme ihtimalini yükseldiyor ama öyle yapmadıklarını düşünürsek mesela çok zarar ederlerdi. Bu yüzden yapıyorlardır.

Bu kanıya nereden vardın? Sanki yanlarındaymışsın gibi emin konuşuyorsun. İade ürünleri geri sattıkları meçhul. Ama düşüncemi soracak olursan, bence de öyle yapıyor her firma. Özellikle Amazon'un iyi niyetini çok suistimal eden var. Şu ürün nasıl bir deneyeyim diyerek, 1 ay kullandıktan sonra iade edenler oluyor. Onca ürün boşa gitmesin diye paketleyip yine satışa sunuyorlardır büyük ihtimal. Ama iade ürünlerin tekrar satılmadığı, çalışanlar arasında dağıtıldığı da söyleniyordu. Bilemiyorum. Düşünce olarak hiçbir sorunu olmayan ürünlerin çöpe gitmesi doğru değil zaten. Paketleri açılsa bile sıfır gibi yenileniyorlar.

@bados123 Tabii ki de satacaklar :) Arızalı ürünleri başkalarına yutturana kadar satmaya devam eden firmalar var. Trendyol'daki satıcıların çoğu öyledir.

Bu kanıya nereden vardın? Sanki yanlarındaymışsın gibi emin konuşuyorsun. İade ürünleri geri sattıkları meçhul. Ama düşüncemi soracak olursan, bence de öyle yapıyor her firma. Özellikle Amazon'un iyi niyetini çok suistimal eden var. Şu ürün nasıl bir deneyeyim diyerek, 1 ay kullandıktan sonra iade edenler oluyor. Onca ürün boşa gitmesin diye paketleyip yine satışa sunuyorlardır büyük ihtimal. Ama iade ürünlerin tekrar satılmadığı, çalışanlar arasında dağıtıldığı da söyleniyordu. Bilemiyorum. Düşünce olarak hiçbir sorunu olmayan ürünlerin çöpe gitmesi doğru değil zaten. Paketleri açılsa bile sıfır gibi yenileniyorlar.

@bados123 tabii ki de satacaklar :) arızalı ürünleri başkalarına yutturana kadar satmaya devam eden firmalar var. Trendyol'daki satıcıların çoğu öyledir.

Bence bunun 2 nedeni var. Birincisi bazı kullanıcılar ürünün defolu olmasını anlamıyor ya da umursamıyor ve kullanmaya devam ediyor. İkinci grup ise zengin kesim. Aldığı ürün bozuk mu çıktı, kim uğraşacak bunu geri göndermekle deyip yenisini sipariş ediyor. Olur mu öyle şey demeyin sandığınızdan çok daha fazla kişi var bu durumda olan.

İşte bu nedenlerden dolayı satıcılar elbet biri kabul eder deyip ürünü döndürüp duruyorlar 😆

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı