Yahu kartı iyi kullanıp kullanmama diye bir şey mi olur? Ekran kartını takarsınız, fan ayarını yaparsınız veya otomatiktedir. Sistemi kullanırsınız o da size performansı doğrultusunda iş yapar veya yapamaz.Herkes biliyor AMD kısmında Sapphire ve Power cooler performans ve soğutması iyi benim haklı olup olmadığım önemli değil demek kartı iyi kulkanamıyorsunuz.
Her neyse konu Sapphire soğutma iyi mi? Kötü mü değil? Bir kaç kez yaşadığım tecrübemi paylaştım sadece, siz de aksi tecrübenizi paylaştınız. Ben de haklı olmanızı umduğumu dile getirdim ve üslubunuza rağmen yanlış anlaşılmama adına açıklama yapmağı gereği duydum.Gülerek hoşuna gidiyor anladığın yokbari boş yorum yazma.
Bende Wattman hatasını sistemde kullanılan Ram belleklere bağladım cunku bu hata ile ilgili bir çok çözüm yolu hep ekran kartı üzerine yogunlasmıstı oysa ki ram bellekleri ve diğer bileşenleri hep göz ardı ettiler.@MrTurkishKebap RX 470-480-570 ve 580 kullanmış biriyim. Ben de bir kere hata aldım ve onun sebebi de uyumsuz RAM kaynaklıydı. WattMan'ın en büyük hatası bütün sistem hatalarını gözetmekti bence. İnsanlar hemen düz hesap ekran kartına yordular hataları.
Çok doğru benimle aynı fikirde olup ve benzer şekilde sorunu çözen kullanıcı ile denk gelmek keyif verici. Açıkçası sadece Wattman hatası değil son zamanlarda üretilen Ram lerde de çok fazla sorun yaşanıyor.@MrTurkishKebap Kesinlikle. XMP açıkken hata veren sistem stock hızlarda ya da manuel OC ile hiçbir hata vermiyor. Onu da üreticilerin farklı bellek kullanımına bağlıyorum. Art arda aldığım iki RAM modülünün üreticileri Samsung ve Hynix mesela.
@MrTurkishKebap kesinlikle. XMP açıkken hata veren sistem stock hızlarda ya da manuel OC ile hiçbir hata vermiyor. Onu da üreticilerin farklı bellek kullanımına bağlıyorum. Art arda aldığım iki RAM modülünün üreticileri Samsung ve Hynix mesela.
XMP kapalıyken bile WattMan alıyorum hatta artık o kadar bıkmıştım ki işlemci CPB'si kapalı oynuyordum yine de WattMan alıyordum format atmak ya da DDU ile sil yükle yapmak hiçbir işe yaramıyor sorunsuz denilen her türlü driveri denedim her şeyi yaptım olmuyor ekran kartını R5 3600 sisteme takıp birkaç hafta kullandım yine WattMan yiyor yani sorun ekran kartında.
Sorunun ekran kartında yada ram belleklerde olduğunu savunmuyoruz. Sadece genelleme yapılmamasından yanayız. Wattman hatasının bir çok sebebi olabiliyor. Ram bellekler, windows güç yönetimi, kullanılan PSU hatta evdeki topraklama hattı da dahil.XMP kapalıyken bile WattMan alıyorum hatta artık o kadar bıkmıştım ki işlemci CPB'si kapalı oynuyordum yine de WattMan alıyordum format atmak ya da DDU ile sil yükle yapmak hiçbir işe yaramıyor sorunsuz denilen her türlü driveri denedim her şeyi yaptım olmuyor ekran kartını R5 3600 sisteme takıp birkaç hafta kullandım yine WattMan yiyor yani sorun ekran kartında.
RAM bellekler, Windows güç yönetimi, kullanılan PSU hatta evdeki topraklama hattı da dahil.
Bazı ekran kartlarında mesela voltaj ve frekans hızını dusurdugunuz de bu sorun ortadan kalkabiliyor.