Amazon Japonya üzerinden ekran kartı alınır mı?

Herkes biliyor AMD kısmında Sapphire ve Power cooler performans ve soğutması iyi benim haklı olup olmadığım önemli değil demek kartı iyi kulkanamıyorsunuz.
Yahu kartı iyi kullanıp kullanmama diye bir şey mi olur? Ekran kartını takarsınız, fan ayarını yaparsınız veya otomatiktedir. Sistemi kullanırsınız o da size performansı doğrultusunda iş yapar veya yapamaz.
Gülerek hoşuna gidiyor anladığın yok 🤣🤣🤣 bari boş yorum yazma.
Her neyse konu Sapphire soğutma iyi mi? Kötü mü değil? Bir kaç kez yaşadığım tecrübemi paylaştım sadece, siz de aksi tecrübenizi paylaştınız. Ben de haklı olmanızı umduğumu dile getirdim ve üslubunuza rağmen yanlış anlaşılmama adına açıklama yapmağı gereği duydum. 🙏

Tecrübemi de ekleyeyim de sonra malumatfuruşlukla suçlanmayalım:
Ben R7 240 ve RX 570'de (bir de eski bir kart vardı da onu saymıyorum) sorun yaşadım da GPU tabanlı (voltaj, bellek frekansı vs.) değil soğutma tabanlı sorun yaşadım. Kart muadillerine göre fazla ısınıyordu daha doğrusu soğutma sistemi kartı soğutama da başarısızdı ki sonrasında benzer sorun yaşayanları da görünce tavsiye etmemeye başladım.

Son düzenleme:
@MrTurkishKebap RX 470-480-570 ve 580 kullanmış biriyim. Ben de bir kere hata aldım ve onun sebebi de uyumsuz RAM kaynaklıydı. WattMan'ın en büyük hatası bütün sistem hatalarını gözetmekti bence. İnsanlar hemen düz hesap ekran kartına yordular hataları.
Bende Wattman hatasını sistemde kullanılan Ram belleklere bağladım cunku bu hata ile ilgili bir çok çözüm yolu hep ekran kartı üzerine yogunlasmıstı oysa ki ram bellekleri ve diğer bileşenleri hep göz ardı ettiler.

Hatta bir arkadasımda ram bellekleri XPM yerine manuel olarak OC uyguladık sorun bir daha görülmemişti. Bir cok arkadasımda da Windows işletim sisteminin güç ayarlarını kurcalayarak çözmüştük.

@MrTurkishKebap Kesinlikle. XMP açıkken hata veren sistem stock hızlarda ya da manuel OC ile hiçbir hata vermiyor. Onu da üreticilerin farklı bellek kullanımına bağlıyorum. Art arda aldığım iki RAM modülünün üreticileri Samsung ve Hynix mesela.
Çok doğru benimle aynı fikirde olup ve benzer şekilde sorunu çözen kullanıcı ile denk gelmek keyif verici. Açıkçası sadece Wattman hatası değil son zamanlarda üretilen Ram lerde de çok fazla sorun yaşanıyor.

Çözümlerimden birine bakarsanız mesela bazı arkadaslar XMP yada D.O.C.P Açtıklarında sistemin calısmadıgını yada mavi ekran hataları aldıgını soylemişlerdi. Oysa ki XMP nin yaptıgını manuel olarak yapmak yani rami 1.35V ile 3200 Mhz ye manuel cekmek sorunu ortadan kaldırıyordu. Buda garip durumlardan biri mesela.

Aslında sorunsuz olarak gorulen yada halk dilinde "Yav ram bellek en zor bozulacak parça " dediklerinden dolayı hep göz ardı ediliyor ve bir çoğu sorun çözülemiyor.

Kısaca Wattman hatası da yine ram belleklerden olusan bir hata kanaatindeyim ve yine belirtmek gerekirse aynı fikirde olan biri ile denk gelmekte teorimi güçlendirdi.

@MrTurkishKebap Ben kanser kitle yüzünden bazı verileri paylaşmaya çekinir oldum artık. RAM kaynaklı olabilir, bunları dene diyorum, adam "kahkaha" atıyor. Bakışı dar, beklentisi ile karar verilmiş zaten en başta. Birkaç toksik kişilik de var zaten. Onlar da aynı şekilde ne dersen de kahkaha atarak kendini tatmin etme çabasında. Bu durumda insan saatlerce çile çektiği bir konuyu dile getirme konusunda çekiniyor artık. Çünkü karşısına 1 tane gerçekten ihtiyaç sahibi gelecekse, 3 tane hıyar, 5 tane de troll geliyor.

@MrTurkishKebap kesinlikle. XMP açıkken hata veren sistem stock hızlarda ya da manuel OC ile hiçbir hata vermiyor. Onu da üreticilerin farklı bellek kullanımına bağlıyorum. Art arda aldığım iki RAM modülünün üreticileri Samsung ve Hynix mesela.

XMP kapalıyken bile WattMan alıyorum hatta artık o kadar bıkmıştım ki işlemci CPB'si kapalı oynuyordum yine de WattMan alıyordum format atmak ya da DDU ile sil yükle yapmak hiçbir işe yaramıyor sorunsuz denilen her türlü driveri denedim her şeyi yaptım olmuyor ekran kartını R5 3600 sisteme takıp birkaç hafta kullandım yine WattMan yiyor yani sorun ekran kartında.

XMP kapalıyken bile WattMan alıyorum hatta artık o kadar bıkmıştım ki işlemci CPB'si kapalı oynuyordum yine de WattMan alıyordum format atmak ya da DDU ile sil yükle yapmak hiçbir işe yaramıyor sorunsuz denilen her türlü driveri denedim her şeyi yaptım olmuyor ekran kartını R5 3600 sisteme takıp birkaç hafta kullandım yine WattMan yiyor yani sorun ekran kartında.

Bu sorun üreticiden ve kartın modeline göre de fark ediyordu RX 590'larda. Ben 1 seneden fazla Sapphire Pulse 5500 XT kullandım, 6 aydır da Sapphire Pulse 6600 XT kullanıyorum. Adamlar yapmışlar bu kartları marka ve model olarak da bana güven veriyor. Sana 6600'ünü tavsiye ederim fiyatı da çok iyi. Bu kartı imkan varken almamak daha çok pişman eder özellikle de RTX 3050'nin korkunç fiyatından sonra.

Sorunun ekran kartında yada ram belleklerde olduğunu savunmuyoruz. Sadece genelleme yapılmamasından yanayız. Wattman hatasının bir çok sebebi olabiliyor. Ram bellekler, windows güç yönetimi, kullanılan PSU hatta evdeki topraklama hattı da dahil.

Wattman hatasının bir sebebi de kartı üreten firmaların karta uyguladıkları OC dan kaynaklanıyor. Dengesiz bir OC uyguladıklarından dolayı kart kendini korumaya alıp da bu hatayı verebiliyor. Görülen hataların genel ismi Wattman olarak geçiyor ama altında yatan baska sebepler de illaha ki vardır. Bazı ekran kartlarında mesela voltaj ve frekans hızını dusurdugunuz de bu sorun ortadan kalkabiliyor. Yani çözüm alternatifi çok olduğu gibi hata sebebi de çok olabiliyor.

RAM bellekler, Windows güç yönetimi, kullanılan PSU hatta evdeki topraklama hattı da dahil.

Dediğim gibi apayrı bir sistemde test edildi tesadüfen onunda RAM'lerinde sıkıntı varsa bilemem.
Bilgisayarı aldığımdan beri 3 defa ev değiştirdik yine olmuyor.

Bazı ekran kartlarında mesela voltaj ve frekans hızını dusurdugunuz de bu sorun ortadan kalkabiliyor.

Bunu da denedim hocam ben kendi ekran kartım için konuşuyorum sorun ekran kartında.

RX570 ve 580 ekran kartlarında pek sorun olmuyor diye biliyorum RX590 kullanan ve hata yaşayan çok kişi var dediğiniz gibi karta uyguladıkları OC olabilir RX590ların temel sıkıntısı ancak ben %-6 değerinde kullanıyorum yine de çözmüyor ayrıca undervolt ya da sıcaklığı düşürmekte sorunu çözmüyor.
RX590 kullananların genelleme yapmasına anlayış gösterebilirsiniz bence çünkü gerçekten AMD'ye ön yargı oluşuyor bu şekilde hatalar alınca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı