Amazon Kapıda Euro veya Dolar ile Ödeme

Newermind

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2016
Mesajlar
134
Çözümler
1
Konu başlığından kastetmek istediğim şey şu. Mesela ben siteyi Türkçe yaptığımda Euro olarak ödeme şekli çıkıyor ama İngilizce olarak yaptığımda Dolar olarak ödeme şekli çıkıyor. Ben Amazondan ürünümü sipariş ettim ürünüm geldiğinde ben Euro şeklinde mi yoksa Dolar şeklinde mi ödeme yapacağım ?

Bir diğer sorum ise ben yurt dışından bir bilgisayar toplamak istiyorum şuan hazırda 780 dolar var bende, bu alacağım sistem büyük ihtimal gümrüğe takılacak peki ben gümrük vergisi olarak ne ödeyeceğim ?

Biraz gümrük vergisiyle alakalı araştırma yaptım hesaplayan sitelere de baktım inanılmaz bir derecede gümrük vergisi gördüm o yüzden size danışayım dedim.

Sorularım biraz size saçma gelmiş olabilir ama ilk defa yurt dışından ve Amazondan alışveriş yapacağım cevaplarsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Amazon.com ve Amazon.de aynı fakat farklı ülke siteleridir ilki dolar üzerinden ikincisi euro üzerinden alışveriş imkanı sağlar. Amazon.de nin farkı eğer kargo ücretsiz yazıyorsa Türkiye dahil ücretsizdir. Amazon.com genelde kargo ücreti alır fakat bunu chat kısmından konuşarak rica edip ücretsiz hale getirebilirsiniz (Bazen yapılmaya biliyor.) ona bu konudan bakabilirsiniz: Amazon Alışverişinde Ücretsiz Kargo Talebi
Gelelim gümrük vergisi kısımlarına Amazon'da 30 euro üstü alışverişlerde AB ülkelerinde %18 diğer ülkelerden %20 vergi almakta. Eğer ben 780 doların üstüne çıkamam derseniz Amazondan en fazla 661 Dolarlık alışveriş yapabilirsiniz aradaki 118 dolarlık kısım %18 lik vergi dilimidir.Türkiye fiyatlarına bakın eğer fiyat sizin fiyata hemen hemen denk ise Türkiyeden alın. Beklemesi ve daha kolay muhattap bulma açısından sizin için yararlı olur. Ürünleri alırken alttaki ''Sold by Amazon.com'' ibaresine dikkat ediniz.
Not: Amazonda kapıda ödeme gibi bir imkan bulunmamaktadır.
 
Türkiye de fiyatlar şuan biraz uçuk olduğundan yurt dışına baktım zaten, hem Dolar yavaş yavaş düşmeye başlamışken sistemimi toplayayım dedim ve yatta sizin bu fiyat aralığında bir sistem öneriniz varsa söylerseniz de olur.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı