Amazon Kargo Ücreti ve Gümrük Vergisini Geri Alma

Amazon.com'un sunduğu ayrıcalığı amazon.de'nin de sunacağından emin değilim, denemeden birşey diyemem.

Amazon'un Almanya sitesinde fiyatlar Amerika'ya oranla daha yüksek, döviz farklı olmamış olsa bile yüksekken arada dolar/euro kur farkıda girince Alman

Benim amazonla yaptığım şey sizin anlattığınız olayla ilgili değil. Dediğim gibi bazı müşterilere ayrıcalık tanıyabiliyorlar. İlk siparişimde birşey istemedim, sonradan durumu öğrendim denedim ve iadeyi aldım. Aynı işlemi arkadaşımın hesabından ona birşey almak için denedim direk reddildim. Olay hesapla ilgili. Bu arada vergi ihracat ile ilgili vergisiz ürünü ülkesinden çıkarması demek ülke kasasına para girmeden satması demek olur, ABD'nin böyle birşeyi yapma ihtimali yok :) Bahsettiğim vergi Amazon'da fiyatın içinde olan bize yansıtılmayan vergi; gümrük vergisinden bahsetmiyorum.

Gümrük vergisinden bahsetmiyorum zaten hocam, sizin malı aldığınız fiyatın içinde olan KDV'sinden bahsediyorum. Bu vergiyi geri iade alabilirsiniz; ki anladığım kadarıyla almışsınız.

Ayrıca ülke kasasına para ürün satışındaki katma değer kardan (katma değer vergisinden bahsetmiyorum) zaten giriyor. Haklısınız, içinde yaşadığımız, büyüdüğümüz ülkede devlet kasasına para girişi sadece vergi ile olduğu için, haliyle diğer ülkelerde devlet kasasına para girişini sadece vergi oluyor diye algılıyoruz :) Halbuki öyle değil :)

Son düzenleme:
@mamaluigi Amazon.de ile alakalı bir vergi avantajından bahsetmişsiniz. Biraz daha açabilir misiniz rica etsem bu avantajı hocam ?
Bir önceki gönderinizde bahsettiğiniz şeyin aynısı :) Amazon.de üzerinden alacağınız malın KDV'si iade edilip, onun üzerinden gümrük vergisini ödüyorsunuz. Amazon.com'da KDV iadesi taleple oluyor.

Bir önceki gönderinizde bahsettiğiniz şeyin aynısı :) Amazon.de üzerinden alacağınız malın KDV'si iade edilip, onun üzerinden gümrük vergisini ödüyorsunuz. Amazon.com'da KDV iadesi taleple oluyor.
Ben de dedim AB çalışmaları kapsamında vergiler mi esnetiliyor acaba. :D Bir de daha önce forumda 75 Euro olan yurtdışından alınan ürünlerden vergi kesilmeme üst sınırının 150 Euro olmasının önünü açan bi yasa taslağı vardı, hatta sanırım o başlık altında da konuşmuştuk. O yasa ne alemde bir bilginiz var mı ?

Ben de dedim AB çalışmaları kapsamında vergiler mi esnetiliyor acaba. :D Bir de daha önce forumda 75 Euro olan yurtdışından alınan ürünlerden vergi kesilmeme üst sınırının 150 Euro olmasının önünü açan bi yasa taslağı vardı, hatta sanırım o başlık altında da konuşmuştuk. O yasa ne alemde bir bilginiz var mı ?
Henüz bir gelişme yok benim bildiğim kadarıyla. İsterlerse 1000 EUR yapsınlar, 10000 EUR yapsınlar. Benim gelirim aynı en fazla enflasyon kadar belki artar belki artmaz senelik. Kur ise yukarı. Her geçen gün sepete koyduklarım ya da koymak istediklerim bir bir rafa dönüyor. Alım gücü kura kademeli olarak artış gösteren gelir sahibi arkadaşlar için tabiki avantajlı bir durum.

Bu yaptığın iş, Amazon'un iyi niyetini suistimal etmek. 'Import Fees Deposit' Türkçesi, gümrük vergisi. Aldığın ürün 75 Euro'dan daha pahalı olduğu için senin ödemen gereken, Türkiye'nin aldığı gümrük vergisidir. Ancak bu vergiyi Amazon'a ödetiyorsun. Buna kaçakçılık bile denir. Kargo ücretini sildirmek yine Amazon'a haksızlık yapmaktır. Yapmayın!

Bu alınan verginin Amerika ile bağı olmadığını anlamak için bir yöntem sunayım. Amazon.de'ye girin, giriş yapın. Herhangi bir ürünü seçin ve sepetinize atın. Ürünün fiyatı normalde gördüğünüz liste fiyatından daha düşük olacaktır, çünkü liste fiyatında Almanya'nın KDV ücreti vardı, Amazon bunu otomatik olarak düştü.

Update geçiyorum arkadaşlar. @Rsime @ARDOWA

Bu sabah, bilgisayarımda depo alanı azaldığı için, Amazon US üzerinden, film dizi döküman arşivleme amaçlı WD 4 TB 3.5'' Cavier Blue HDD sipariş ettim. Ürünün ham fiyatı 127.99 USD.

İlaveten, 24.55 USD gümrük vergisi ve 9.00 USD standard kargo ücreti kestiler. Toplamda: 161.54 USD fatura ettiler.

Canlı yardıma bağlandığımda, bu konu ile ilgili olarak gümrük vergisi ve kargo ücreti hakkında indirim ve ya bilgi talep ettim.

Kargo ücretini yeni yıl hediyesi olarak iade etti sağolsun yetkili arkadaş. Diğer husus daha önemli tabi bu konuyla ilgili olarak, şöyle izah edeyim. 24.55 USD, Türkiye Gümrük'ün benden keseceği gümrük vergisi. Kesinlikle alınacaktır. ABD'nin bana bu üründeki sağladığı KDV iadesi de yetkilinin açıklamasına göre 22.34 USD'ymiş. Özetle 24.55 USD bizim gümrüğe ödeyeceğim vergi - 22.34 USD ABD vergi iadesi = +2.21 USD vergi cebimden çıkmış oluyor.

Böylece toplamda; 127.99 + 2.21 = 130,20 USD'ye ürünü aldım. Kargo da bedava oldu. Direkt dolar üzerinden ödedim; çünkü amazon kuru 3.70 alıyor şu an. Dolar an itibariyle; 3.53. Hesap ekstresine muhtemelen 3.55'den yansıyacaktır düz. Toplamda TL karşılığı: 3.55 x 130,20 'den 462,21 TL'ye ürünü aldım. Türkiye fiyatı (Vatan'dan baz alınarak) 705 TL. Aradaki fark: -242.79 TL.

@ARDOWA aynı ürün amazon.de üzerinden daha pahalıya geliyordu. Bu da ilginç bir bilgi. Haberin olsun.

Sonuç olarak, şunu netleştirdik, gümrük vergisini her türlü ödüyoruz; ama ABD'nin KDV iadesi hemen hemen gümrük vergisini karşılıyor.

Görünüm aşağıdaki gibi.

Order Summary
Item(s) Subtotal:
$127.99
Shipping & Handling:
$0.00
Total before tax:
$127.99
Estimated tax to be collected:
$0.00
Import Fees Deposit
$24.55
Possible VAT Refund
$22.34
Grand Total:
$130.20

Herkese iyi haftasonları arkadaşlar :)

Son düzenleme:
Update geçiyorum arkadaşlar. @Rsime @ARDOWA

Bu sabah, bilgisayarımda depo alanı azaldığı için, Amazon US üzerinden, film dizi döküman arşivleme amaçlı WD 4 TB 3.5'' Cavier Blue HDD sipariş ettim. Ürünün ham fiyatı 127.99 USD.

İlaveten, 24.55 USD gümrük vergisi ve 9.00 USD standard kargo ücreti kestiler. Toplamda: 161.54 USD fatura ettiler.

Canlı yardıma bağlandığımda, bu konu ile ilgili olarak gümrük vergisi ve kargo ücreti hakkında indirim ve ya bilgi talep ettim.

Kargo ücretini yeni yıl hediyesi olarak iade etti sağolsun yetkili arkadaş. Diğer husus daha önemli tabi bu konuyla ilgili olarak, şöyle izah edeyim. 24.55 USD, Türkiye Gümrük'ün benden keseceği gümrük vergisi. Kesinlikle alınacaktır. ABD'nin bana bu üründeki sağladığı KDV iadesi de yetkilinin açıklamasına göre 22.34 USD'ymiş. Özetle 24.55 USD bizim gümrüğe ödeyeceğim vergi - 22.34 USD ABD vergi iadesi = +2.21 USD vergi cebimden çıkmış oluyor.

Böylece toplamda; 127.99 + 2.21 = 130,20 USD'ye ürünü aldım. Kargo da bedava oldu. Direkt dolar üzerinden ödedim; çünkü amazon kuru 3.70 alıyor şu an. Dolar an itibariyle; 3.53. Hesap ekstresine muhtemelen 3.55'den yansıyacaktır düz. Toplamda TL karşılığı: 3.55 x 130,20 'den 462,21 TL'ye ürünü aldım. Türkiye fiyatı (Vatan'dan baz alınarak) 705 TL. Aradaki fark: -242.79 TL.

@ARDOWA aynı ürün amazon.de üzerinden daha pahalıya geliyordu. Bu da ilginç bir bilgi. Haberin olsun.

Sonuç olarak, şunu netleştirdik, gümrük vergisini her türlü ödüyoruz; ama ABD'nin KDV iadesi hemen hemen gümrük vergisini karşılıyor.

Görünüm aşağıdaki gibi.

Order Summary
Item(s) Subtotal:
$127.99
Shipping & Handling:
$0.00
Total before tax:
$127.99
Estimated tax to be collected:
$0.00
Import Fees Deposit
$24.55
Possible VAT Refund
$22.34
Grand Total:
$130.20

Herkese iyi haftasonları arkadaşlar :)
Ham fiyatı 127.99 USD içinde ABD KDV'si 22.34 USD dahil mi yani tam olarak netleştirmek istiyorum da.

Ham fiyatı 127.99 USD içinde ABD KDV'si 22.34 USD dahil mi yani tam olarak netleştirmek istiyorum da.

Hocam,

Evet öyle düşünebilirsin. 127.99 içinde ABD KDV'si var.

127.99 USD ABD kdv dahil fiyat.

ABD KDV'si (iade olacak) 22.34 USD

TR Gümrük vergisi 24.55 USD

24.55-22.34 =2.21 USD ödeyeceğim vergi farkı.

Toplam: 130.20 USD.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı