Amazon kredi kartına taksit yaparken problem yaratıyor mu?

Merhaba.
Amazon sitesinden kredi kartına vade farksız taksit gözüküyor fakat şikayet var da hep tek gecim oldu taksit olmadı diye şikayetler var. Taksitli alışveriş yapan problem yaşamayan var mı ya da bu konu hakkında bilgisi olan? Teşekkürler.

Amazon.com.tr üzerinden ürünü alırken taksit yapılabilen ürünler için taksit seçenekleri çıkıyor zaten o taksit seçeneklerinden birini seçtiyseniz o şekilde taksitlendirilir. Taksitli çekimi seçtiğinizde tek çekim yapması mümkün değil.

Ancak tek çekim olan ürünler için taksit yapıp yapmama konusu bankanızla ilgili o konuyu bankanızdan araştırmanız gerekir.

Daha 2 gün önce taksitli alışveriş yaptım. Ekstrede 3 ay taksitli olarak gözüküyor, hiçbir sorun yok ödeme kısmında.

Bir şey daha soracağım BROM dün gece alışveriş yaptım alışverişi yaparken internet bankacılığından alışverişi açtım onayı verdikten sonra kapattım para cekildi mesajı geldi ama işlem iptal olunca internet bankacılığından kontrol ettiğimde cekilmemiş gördüm acaba hemen kapatmamammı gerekiyor sen hep acık mı tutuyorsun dolandırıcı eline gecer diye hep böyle alışveriş yapıyorum problem olmuyordu.

Amazon.com.tr üzerinden ürünü alırken taksit yapılabilen ürünler için taksit seçenekleri çıkıyor zaten o taksit seçeneklerinden birini seçtiyseniz o şekilde taksitlendirilir. Taksitli çekimi seçtiğinizde tek çekim yapması mümkün değil.

Ancak tek çekim olan ürünler için taksit yapıp yapmama konusu bankanızla ilgili o konuyu bankanızdan araştırmanız gerekir.

Bir şey daha soracağım BROM dün gece alışveriş yaptım alışverişi yaparken internet bankacılığından alışverişi açtım onayı verdikten sonra kapattım para cekildi mesajı geldi ama işlem iptal olunca internet bankacılığından kontrol ettiğimde cekilmemiş gördüm acaba hemen kapatmamammı gerekiyor sen hep acık mı tutuyorsun dolandırıcı eline gecer diye hep böyle alışveriş yapıyorum problem olmuyordu.

Uygulamadan ve web sitesi üzerinden alışveriş yaptım. 6 aya kadar taksitli aldığım ürünler oldu. Hiçbir sorun yaşamadım. Onlar muhtemelen taksit seçeneğini işaretlemediler ya da yanlış bir işlem yaptılar. Alışveriş işlemini tamamlarken yavaşça, sakin bir şekilde, adım adım yaparsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

3 sene önce belirli bir dönem mobil cihazlardan taksitli alışveriş seçilmesine rağmen tek çekim problemi vardı. Ben de defalarca yaşadım ve siparişi iptal edip tekrar vermek zorunda kaldım. Ama son 2 senedir böyle bir sorunla hiçbir cihazda karşılaşmadım. Sanırım bir açık vardı ve kapatıldı.

Alışveriş yaptığınızda ve kısa bir süre içinde iptal ettiğinizde provizyona çekim olarak yansıyan ücret provizyondan iptal edilir ve hiç çekilmemiş gibi olur. Herhangi bir iade görmezsiniz kartınızda. Çünkü işleme alınmamıştır. Limitiniz düşmemiş olur. Yani herhangi bir işlem yapılmamış gibidir. İnternet bankacılığınızdan Online alışverişi kapamamış olsanız da aynı durum olurdu. Güvenlik için Online alışverişe kartı kapamak tabii ki doğru bir hareket ama bununla alakalı değil.

Alışveriş yaptığınızda ve kısa bir süre içinde iptal ettiğinizde provizyona çekim olarak yansıyan ücret provizyondan iptal edilir ve hiç çekilmemiş gibi olur. Herhangi bir iade görmezsiniz kartınızda. Çünkü işleme alınmamıştır. Limitiniz düşmemiş olur. Yani herhangi bir işlem yapılmamış gibidir.

Peki alışveriş sonrası hemen kapattım bundan dolayı iptale düşer mi Amazon'dan ben iptal etmeden iptal oldu 2 dakika sonra.

Peki alışveriş sonrası hemen kapattım bundan dolayı iptale düşer mi Amazon'dan ben iptal etmeden iptal oldu 2 dakika sonra.

Amazon'dan alışveriş onayı alsanız da, kartınızın provizyonunda çekimi görmeden iptal ederseniz, Amazon ücreti alamadığı için iptal eder ve size bunu bir e-mail ile bildirir. Burada ödeme aracınızdaki sorun yüzünden siparişi iptal ettiklerini söyler. Bu durumda iptale düşmemek için Amazon'dan sipariş onayı e-maili gördükten sonra provizyonunuzdan çekim yapıldığını görmeden Online alışverişe kartınızı kapatmamanız gerekir.

Çoğu ürünümü Amazon üzerinden taksitli bir şekilde satın alıyorum, sorun yaşamadım hatta çoğu üründe vade farksız taksit sunabiliyor, bu özelliği çok iyi.

Aylarca açık bıraktım hiçbir şey olmadı. İşlem provizyonda kalmış olabilir. Sırasıyla ekstreni ve kart işlemlerini/hareketlerini kontrol etmeni öneririm. Provizyonda kaldığında işlemin sıraya alınıyor ve işlem gerçekleşene kadar hesabından yaptığın alışveriş tutarı çekilmiyor.

İşlemi yerleştirerek sonra bir 10-15 dakika daha açık tut istersen. Umarım o kadar hızlı bir hacker senin kartına kafayı takmaz.

Amazon'dan alışveriş onayı alsanız da, kartınızın provizyonunda çekimi görmeden iptal ederseniz, Amazon ücreti alamadığı için iptal eder ve size bunu bir e-mail ile bildirir. Burada ödeme aracınızdaki sorun yüzünden siparişi iptal ettiklerini söyler. Bu durumda iptale düşmemek için Amazon'dan sipariş onayı e-maili gördükten sonra provizyonunuzdan çekim yapıldığını görmeden Online alışverişe kartınızı kapatmamanız gerekir.
Hocam elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız.

Son düzenleme:
Anladım, kart arkadaşımın. Ondan dolayı kapattırıyorum ne olur ne olmaz diye. Tekrar deneyeceğim indirim gelirse. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı