Amazon niye bu kadar kaliteli?

Makaleler
2
Amazon'dan o kadar alışverişim oldu ve 1 kere bile mağdur olmadım. Mesela en basitinden örnek vereyim. Ses kartı 4 gün önce elime geldi, 1gün rahatça kullandım ve ertesi gün bir anda ses patladı ve sesin seviyesini %100 yapmama rağmen sesi duyamamaya başladım. Bu durumu amazona anlattım ve iade kabul ettiklerini söylediler. Ürün yurt dışı ürünü olmasına rağmen, aynı gün içinde Yurtiçi Kargo ile DHL kargoya yolladım. Aynı gün içinde kargom DHL firmasına ulaştı ve bugün para iadem yapıldı.

Bu dediğim her şey 2 gün içinde oluyor. 1'inde kargolar, 2'sinde ise para iadesi geldi. Ne ürünümün durumunu sordular ne bir şeyi sordular ama param iade edildi. Bundan önce aldığım kulaklıkta da aynısı oldu kayıtsız şartsız iademi kabul ettiler falan. Adamlar bayağı kaliteli. Nasıl bu kadar kaliteli ve kayıtsız şartsız iade kabul edebiliyorlar anlamıyorum. Yanlış anlaşılma olsun istemem ama Türk milleti olarak elbet bir bit yeniği aramışız hatta bulup, kullanmışızdır bile.

Not: Çok önceden klavye satın almıştım(o zamanlar 500TL falan)ve klavyemde problem vardı. Düzgünce problemi anlattım ve paramı iade edip klavyeyi hediye ettiler bana.

Geçen hafta 2 adet Ugreen Type-C kablo satın aldım. Ardından aldığım kablolar indirime girmiş haberim bile yok. Amazon'dan mail geldi satın aldığınız ürünler daha uygun fiyatlı satışa girdiği için 67.5 TL indirim kodu tanımladık diye.

Aslında sizin kara kaşınız, kara gözünüz için yapmıyorlar. Amaçları çekirdek bir tüketici oluşturmak. Yani müşteri memnuniyeti ile pazarda dominant olmak. Tabii bu da tüketicinin işine geliyor çünkü iyi hizmet alıyor.

İşin çıkış yeri Amerika'daki şirketler arası rekabet algısı. Rekabet yüksek, yolsuzluk az olduğunda verimlilik artar, fiyatlar düşer, hizmet kalitesi yükselir. Hele bir de düşük vergi varsa fiyatlar daha da düşer. Haliyle bunu başarabilen ülkeler bir taşla 92 tane kuş vuruyorlar. Amazon bunu direkt doktorini haline getirip müşteri memnuniyeti şeklinde topluma sunmayı iyi başarıyor. Bizdeki firmalar arası da rekabet yüksek ancak yolsuzluk da yüksek olduğundan konu verimliliğe değil birbirinin önüne siyasi taş koyup, illegal işlerle minimum hizmet verirken maksimum kazanç sağlamaya dönüyor.

Amazon'un müşteri memnuniyeti gerçekten harika. Bir ürün alacaksam önce oraya bakıyorum, sonra farklı sitelere bakıyorum. Normalde ürünü göndermesen de iade kabul ediyorlardı fakat insanımız sağ olsun, bunu da suistimal ettiği için artık ne olursa olsun ürünü göndermenizi istiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı