Amazon Note 9 siparişi gümrüğe takıldı

mcimentr

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba değerli Technopat yöneticileri ve üyeleri, Amazon North America sitesi üzerinden June 18,2019. (Temmuz 18,2019. ) Tarihinde aşağıda linkini verdiğim ürünü vergileriyle birlikte nakit ödeme seçeneği ile sipariş ettim.

Ürünüm Türkiye'ye ulaştı ve şu an İstanbul'da ancak anlaşmalı kargo firması UPS ürünü bana teslim etmiyor çünkü gümrükten geçiremediklerini söylüyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekir? Ürünün Amazon'a geri dönüşünü nasıl yaptırtabilirim ve paramı nasıl iade alabilirim? Ya da ürünü teslim almanın herhangi bir yolu var mı? Yardımcı olacak herkese teşekkürler.

Amazon sipariş detayları kısmına girdiğim zaman şu şekilde bir uyarı ile karşılaşıyorum;

1.png

Araştırmadan sipariş verirseniz öyle olur. Ürün satıcıya ulaştığı anda iade işlemleri başlar. Dua edin satıcınız amazon olsun buda size ders olsun. Devlet böyle kurnazlıkları bloke edeli yıllar oldu.
Bu kurnazlık değil ki. Devletin gelir kapısı kapanıyor biz yurt dışından aldığımızda. Devlet kendi cebini daha çok doldurmak için yaptı bunu yıllar önce. 100-200 lira olan IMEI kaydı sırf yurt dışından telefon alınmasın, aynı paraya denk gelsin de en azından garanti oluyor diye Türkiye'den alınsın diye 600 küsür liraya çıkartıldı. Apple ve Türkiye arasında yapılan anlaşma sonucu normalde her ülkede geçerli 1 yıllık garanti yurt dışı cihazların Türkiye'deki Apple servislerinde geçerli olmamasıyla bu iş devam etti.
1 telefon kendimize alırken 1 telefon da devlete hediye ediyoruz. Hak mı bu?
Tamam eyvallah tüketim toplumu olduğumuz için böyle oluyor diyebilirsiniz belki ama üretim toplumu olmaya dair hiçbir umut yeşertici eylemde bulunmuyor devlet. Bu da bir gerçek. Nohutu Meksika'dan yiyoruz. Var mı ötesi. Nohut ya!

İnternet bunun için var. 2 dakika Google'dan araştırsaydınız, "Sim Kart girişi olan hiçbir şey." alınmadığını öğrenirdiniz.

Akıllı tablet, saat, telefon cart curt. Neyse. Geri gider, parasın geri alırsınız.
Bu kurnazlık değil ki. Devletin gelir kapısı kapanıyor biz yurt dışından aldığımızda. Devlet kendi cebini daha çok doldurmak için yaptı bunu yıllar önce. 100-200 lira olan IMEI kaydı sırf yurt dışından telefon alınmasın, aynı paraya denk gelsin de en azından garanti oluyor diye Türkiye'den alınsın diye 600 küsür liraya çıkartıldı. Apple ve Türkiye arasında yapılan anlaşma sonucu normalde her ülkede geçerli 1 yıllık garanti yurt dışı cihazların Türkiye'deki Apple servislerinde geçerli olmamasıyla bu iş devam etti.
Ne kadar da zavallı bir düşünce. Araştırmadan kulaktan dolma haberler ile edindiğiniz bilgi çok açık. Devlet bunu yapmak zorunda. Yoksa cari açık daha da artacak.

Neden araba alırken %110 vergi var zannediyorsun? Cari açığı daha fazla açmamak için. Derin bir mevzu.

Yani devletin cebini doldurmak gibi bir amacı yok. Amaç: makasın açılmasını önlemek.

1 telefon kendimize alırken 1 telefon da devlete hediye ediyoruz. Hak mı bu?
Tamam eyvallah tüketim toplumu olduğumuz için böyle oluyor diyebilirsiniz belki ama üretim toplumu olmaya dair hiçbir umut yeşertici eylemde bulunmuyor devlet. Bu da bir gerçek. Nohutu Meksika'dan yiyoruz. Var mı ötesi. Nohut ya!
İşte senin bu devlet fazla vergi almasın düşüncen devlete göre kurnazlık. Gunumuz türkiyesi. 130 bin liralık bmw'yi 512 bin liraya alacaksın işine gelirse. İşine gelmıyor mu? Devletin dediği ıster al ıster alma.

Ne kadar da zavallı bir düşünce. Araştırmadan kulaktan dolma haberler ile edindiğiniz bilgi çok açık. Devlet bunu yapmak zorunda. Yoksa cari açık daha da artacak.
Neden araba alırken %110 vergi var zannediyorsun? Cari açığı daha fazla açmamak için. Derin bir mevzu.
Yani devletin cebini doldurmak gibi bir amacı yok. Amaç: makasın açılmasını önlemek.
Makasın açılmasının sebebi köylüyü tarıma küstürmek, fabrikaları satmak, küçük işletmeleri bitirip büyük yabancı sermayeli ticari kuruluşları öne çıkarmak, yerli ve milli telefon diyerek sadece plastiğini ürettiğimiz telefonları satmak, hayvan sahibi köylüye destek vermeyip küstürüp güç bela hayvanlarını sattıktan sonra yabancı sermayenin hayvan çiftlikleri kurmasına izin vermek, yine aynı şekilde yurt dışından angus getirmek... Makası açan durumlar bunlar. Lütfen aklınızı başınıza devşirin, biraz mantıklı düşünün. Boş konuşuyor olduğumu düşünmüyorum.
Sizin şu yorumu yapıyor olmanız benim değil asıl sizin ne kadar zavallı bir düşünceye sahip olduğunuzu gösterir. İyi geceler.

Araştırmadan sipariş verirseniz öyle olur. Ürün satıcıya ulaştığı anda iade işlemleri başlar. Dua edin satıcınız amazon olsun buda size ders olsun. Devlet böyle kurnazlıkları bloke edeli yıllar oldu.

Kurnazlık derken? 500 dolarlık telefona 200 dolar vergi ücreti ödedim sipariş verirken. Neyin kurnazlığından bahsediyorsun dostum? kaçakçılık falan mı yapmışız?

Dostum TR satış fiyatıyla senin o vergisini ödediğim dediğin telefonun fıyatlarını karşılaştıralım. Bütün herkes Note 9'a 6-7 Bin TL öderken sen bunu sipariş usulü yurtdışından 700 dolara alabileceğini mi sandın?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı