Amazon tarafından dolandırıldım

Gelen kargoyu kontrol etmeyip, kayıt almamak bir yana forum üzerinde "dolandırıcılık" adı altında konu açmak; dolandırıcı Türk satıcılardan ve Trendyol, Hepsiburada gibi şirketlerden bıkıp Amazon Türkiye'ye yöneldiğimizin zirve yaptığı bir dönemde herkesin sevdiği ve herkesi memnun eden bir siteye bu şekilde daha sonuçlanmamış bir konu hakkında, kelimelerinizi daha düzgün seçmenizi tavsiye ederim. Şahsi düşüncem Amazon sizi mağdur etmeyecektir.

Bak güzel kardeşim, ürün ne olursa olsun o an açıp kontrol etmek zorundasın. Kontrolünü yapar, gerekli bir durum oluşursa tutanak tutar ürünü o şekilde gönderirsin. Şimdi amazon sana ben ürünü düzgün yolladım dese, kargocu ben düzgün teslim ettim dese ne yapacaksın? Amazon çıkıp "Bu adam benim sağlam gönderdiğim ürünün içinden parçasını alıp, üstüne ürünü bana kusurlu ürün göndermişsiniz diyerek iade etmeye çalışıyor" dese ne yapacaksın? Kargo firması "biz kutuyu hasarsız, içi açılmamış şekilde teslim ettik" dese aksini nasıl kanıtlayacaksın. Tamam mağdur olmuşsun ama kendi hatanı da görerek davranman lazım. Şimdi kargoyu veren de, getiren de sorumluluk almak zorunda değil. 36K para vermişsin, az mı bu para? Şu durumda elinde ne tutanak, ne bir video-fotoğraf var. Bu adamlar seni suçlasa haklı çıkacak durumdalar.

Teknolojik üŕünlerde çok dikkatsizler ve müşteriyle asla uzlaşmıyorlar artık geçmiş olsun.

Teşekkür ederim
Beni destek için değil olayı algılayıp hakkaniyetli bir şekilde durumu izah eden bir cevap yazdığınız için ayrıca amazon temsilcisi ile canlı görüşme yaptım ürünün iade kabul edilirse ancak para iadesi yapılacağını ürünün geri gönderilemeyeceğini eğer istiyorsanız ürünü şuan ki fiyatından tekrar satın alabileceğimi söyledir.Ben ürünü satın aldığımda vade farkı hariç 35099,00 tl iken aynı marka model ürün şuan 39k civarında sizde iade onaylanıp paramı geri gönderseler bile ben her koşulda mağdur edilip dolandırılmadım mı arkadaşlar ve arkadaşımızın dediği gibi kredi kartımdan çekilen miktarı aylık bazda taksit tutarı şeklinde iade edilecek yani kredi kartı 12 ay taksitle alındığı için bu süre zarfında sadece cüzdanımda gezdirdiğim boş bir plastik parçası olmayacak mı

çok doğru hatalıyım dediklerinizi kabul ediyorum ve öğrendim nasıl ürün teslim almam gerektiğini ama çıkış yolum şu eğer dediğiniz gibi ithamlarla karşı karşıya kalırsam hak var hukuk var ürünün bana gönderilirken kargo ağırlı belli ben geri iade ederken ki ağırlık belli çünkü aynı kusursuz üründe ise ağırlık belli yani bana gelen kusurlu ürünü içinden sen almışsın deme şansları yok sağlam ürünle karşılaştırıldığında herşey ortaya çıkacaktır.

"Ürünü teslim alırken paketi incele " diyen arkadaşlarla aynı ülkede mi yaşıyoruz? Kuryeler sizin ürünü incelemenizi beklemiyor ki, adamların yetiştirmesi gereken 100 tane paket var daha.

Bence çözüm, paketi açarken video çekmektir.

Rica edince bekliyorlar, zıttını bir kere yaşadım onda da açarken video çektim.

Sizin durumunuza düşmeyen arkadaşlar kolaylıkla yorum yapabilir hocam. Kimse şuan sizin yaşadığınız psikolojiyi anlayamaz. O yüzden destek yerine köstek yorumlara aldırış etmeyin.

Niye kimse anlayamayacak hocam? Onuda açıklar mısınız?
Adam bir mağduriyet yaşıyor ve elinde bir kanıt yok. Amazon çıkıp dese ki kardeşim ben sana ürünü kapalı kutu gönderdim. Sen bu ürünü açmışsın ve içinden parça almışsın. Bu adam durumu nasıl ispat edecek ? Arkadaş yüklü miktar bir para harcamış neticesinde şuan ki piyasaya göre de malı ucuza almış. Sorunu ücret iadesi ile çözüldü diyelim niye daha pahalıya alsın ? Hadi sorunu çözülmedi neden bir ton mağduriyet yaşasın. Daha geçenlerde bir çete iphone telefonlar alıp içini boşaltıp telefonu dolu gibi gösterip paketini özenle kapatıp iade ediyordu. Bu haberler de çıktı. Ben şahsen bu arkadaşın yerinde olsam bu ithamlar az bile kalırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…