Amazon tarafından dolandırıldım

Diyelimki ben satıcıyım sizde benden bir ürün satın aldınız ürün kargolandı ve size ulaştı ürünün içi boş çıktı yada parçası sökülmüş elinizi vicdanınıza koyun dolandırıldım dermisiniz demez misiniz ?
Eğer kullandığım kelime yanlışsa doğrusunu söyleyin bende onu kullanayım. Ayrıca internette bir sürü sitede amazonla ilgili bir sürü şikayet var ilk ben değilim merak etmeyin. Ben ürünü amazondan satın alıp böyle bir mağduriyet yaşadığım için tabiki amazon un adını zikrettim.

Ayrıca Barış bey valla çok üzüldüm. Bu memlekette kardeş gibi gördüğüm insanlara derdimi anlatıp bilgi almak isterken siz ''Belki sen çaldın'' dediniz. Bana gönderilen ürünü eksik parça sebebiyle iade ettim bana gönderilirken ürünün ağırlığı muhtemelen ölçülmüş ve böyle bir şekilde şikayet ettiğim için ürünü iyice inceleyip kamera kayıtlarını bakıp ve de ağırlığını bile kontrol edeceklerdir. Ben çalmış olsam böyle birşeye kalkışır mıydım sizce

Amazon bu başlığı görürse isterse tabiki dava açabilir bende yasal olarak elimden geleni yaparım. Ürünün sağlam olanın ağırlığı belli eksik gönderilen ürünün ağırlığı belli
Bunlar getiren götüren kargo firması olduğu için ölçülüyor benim kardeşim
Bak amazon davayı kaybetti
Ya arkadaşlar ben mağdur oldum ürünü kontrol etmedim hata ettim ve olanları azaltmadan çoğaltmadan size aktarıyorum sizde mağdur olmayın bende tecrübesi olan insanlardan bilgi alayım diye
siz bana amazonu savunuyorsunuz merak etmeyin amazon üzerine düşeni adil bir şekilde yaparsa ben burada tekrar konu açıp amazondan özür dilemeyi bir yanlışlık yaşandığını da söylerim.
Gelen kargoyu kontrol etmeyip, kayıt almamak bir yana forum üzerinde "dolandırıcılık" adı altında konu açmak; dolandırıcı Türk satıcılardan ve Trendyol, Hepsiburada gibi şirketlerden bıkıp Amazon Türkiye'ye yöneldiğimizin zirve yaptığı bir dönemde herkesin sevdiği ve herkesi memnun eden bir siteye bu şekilde daha sonuçlanmamış bir konu hakkında, kelimelerinizi daha düzgün seçmenizi tavsiye ederim. Şahsi düşüncem Amazon sizi mağdur etmeyecektir.

Diyelimki ben satıcıyım sizde benden bir ürün satın aldınız ürün kargolandı ve size ulaştı ürünün içi boş çıktı yada parçası sökülmüş elinizi vicdanınıza koyun dolandırıldım dermisiniz demez misiniz ?
Eğer kullandığım kelime yanlışsa doğrusunu söyleyin bende onu kullanayım. Ayrıca internette bir sürü sitede amazonla ilgili bir sürü şikayet var ilk ben değilim merak etmeyin. Ben ürünü amazondan satın alıp böyle bir mağduriyet yaşadığım için tabiki amazon un adını zikrettim.

Ayrıca Barış bey valla çok üzüldüm. Bu memlekette kardeş gibi gördüğüm insanlara derdimi anlatıp bilgi almak isterken siz ''Belki sen çaldın'' dediniz. Bana gönderilen ürünü eksik parça sebebiyle iade ettim bana gönderilirken ürünün ağırlığı muhtemelen ölçülmüş ve böyle bir şekilde şikayet ettiğim için ürünü iyice inceleyip kamera kayıtlarını bakıp ve de ağırlığını bile kontrol edeceklerdir. Ben çalmış olsam böyle birşeye kalkışır mıydım sizce

Amazon bu başlığı görürse isterse tabiki dava açabilir bende yasal olarak elimden geleni yaparım. Ürünün sağlam olanın ağırlığı belli eksik gönderilen ürünün ağırlığı belli
Bunlar getiren götüren kargo firması olduğu için ölçülüyor benim kardeşim
Bak amazon davayı kaybetti
Ya arkadaşlar ben mağdur oldum ürünü kontrol etmedim hata ettim ve olanları azaltmadan çoğaltmadan size aktarıyorum sizde mağdur olmayın bende tecrübesi olan insanlardan bilgi alayım diye
siz bana amazonu savunuyorsunuz merak etmeyin amazon üzerine düşeni adil bir şekilde yaparsa ben burada tekrar konu açıp amazondan özür dilemeyi bir yanlışlık yaşandığını da söylerim.

Bak güzel kardeşim, ürün ne olursa olsun o an açıp kontrol etmek zorundasın. Kontrolünü yapar, gerekli bir durum oluşursa tutanak tutar ürünü o şekilde gönderirsin. Şimdi amazon sana ben ürünü düzgün yolladım dese, kargocu ben düzgün teslim ettim dese ne yapacaksın? Amazon çıkıp "Bu adam benim sağlam gönderdiğim ürünün içinden parçasını alıp, üstüne ürünü bana kusurlu ürün göndermişsiniz diyerek iade etmeye çalışıyor" dese ne yapacaksın? Kargo firması "biz kutuyu hasarsız, içi açılmamış şekilde teslim ettik" dese aksini nasıl kanıtlayacaksın. Tamam mağdur olmuşsun ama kendi hatanı da görerek davranman lazım. Şimdi kargoyu veren de, getiren de sorumluluk almak zorunda değil. 36K para vermişsin, az mı bu para? Şu durumda elinde ne tutanak, ne bir video-fotoğraf var. Bu adamlar seni suçlasa haklı çıkacak durumdalar.

Merhaba arkadaşlar,
9 Ocak 2023 tarihinde Amazon'dan ASUS TUF RTX 4080 ekran kartı sipariş verdim. Satıcı amazon.com.tr idi.
Ürünün gönderilme tarihi 16 - 17 Ocak 2023 yazıyordu. Daha önce Amazon'dan birçok kez alışveriş yaptığım için bunu dert bile etmedim.
Ürünün fiyatı 12 ay taksit vade farkı ile 36676,28 TL idi.
Ürün 16 Ocak 2023 tarihinde kargolandı bilgisi bana mail ile geldi.
Yaşadığım şehre kargo iki gün sonra geldiği için ürün bana 18 Ocak 2023 tarihinde saat 16:00 civarı ulaştı.
Gelen kargonun dış kolisini açtım ve ASUS TUF RTX 4080 ekran kartının kendi kutusu ile karşılaştım ve kutunun üzerinde afedersiniz kuş pislikleri bulunuyordu. Ayrıca ürünün kutusu sağ ve sol taraftan açılan yerleri yırtıktı bende muhtemelen daha önce bir kullanıcı ürünü satın alıp iade etti diye düşündüm ve bunu dert etmedim çünkü Online alışverişte bunlar olabiliyordu. Her neyse kutunun içini açtığımda örneğimi mazur görün tıngır tıngır sesler geldi ve kartın içine konulduğu poşeti açtım ve kartı inceledim. Soğutma bloğunun sallandığını gördüm sonra diğer tarafını çevirdiğimde iki adet kablonun sarktığını fark ettim. Bunlarda neyin nesi derken fark ettimki kartın içindeki (adını tam bilemiyorum) PCI kartı yoktu yani ekran kartının anakarta takıldığı kısım tamamen yoktu. Sökülmüş soğutma bloğu boşta ve civataları dahi yoktu. Şok oldum sadece ASUS kartın dış kasası fanları soğutma bloğu vardı yani kart sadece ASUS'tu içinde NVIDIA yoktu. Hemen Amazon sitesinden destek kısmından durumu izah ettim tabii ki kızgın bir dille ürünü iade ettim. Akşam saati olduğu için ilgili kargo firması kapanmıştı. Bende ürünü 19 Ocak 2023 sabah saatlerinde ilgili kargo firmasına iade koduyla birlikte teslim edip gönderdim. Kargo araya hafta sonu girdiği için muhtemelen amazona 23 Ocak 2023'te teslim olacaktır.
Etrafımda bu konulardan anlayan kişiler olmadığı için siz değerli Technopat kullanıcılarına konuyu aktarmak ve varsa eğer bilgisi fikri olanlardan durumun ne olacağı ile ilgili görüşlerini almak istiyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1638728

Teknolojik üŕünlerde çok dikkatsizler ve müşteriyle asla uzlaşmıyorlar artık geçmiş olsun.

Burada benim gördüğüm sıkıntı şu. Amazon iadeyi kabul etti diyelim adamın sorunu çözülecek mi ? HAYIR... Çünkü bu adam belki kredi kartı limitinin %80`ni kullandı. Peki iade işlemi nasıl olacak ? Taksitle kredi kartına geri yatacak. Burada bu ürün iade edilir ve ücret tarafa teslim edilirse mağduriyet yaşanacağına eminim. Ha ürünü iade alıp sıfırı ile değişim yaparlar ise mağduriyet kalmayacağına eminim.
Teşekkür ederim
Beni destek için değil olayı algılayıp hakkaniyetli bir şekilde durumu izah eden bir cevap yazdığınız için ayrıca amazon temsilcisi ile canlı görüşme yaptım ürünün iade kabul edilirse ancak para iadesi yapılacağını ürünün geri gönderilemeyeceğini eğer istiyorsanız ürünü şuan ki fiyatından tekrar satın alabileceğimi söyledir.Ben ürünü satın aldığımda vade farkı hariç 35099,00 tl iken aynı marka model ürün şuan 39k civarında sizde iade onaylanıp paramı geri gönderseler bile ben her koşulda mağdur edilip dolandırılmadım mı arkadaşlar ve arkadaşımızın dediği gibi kredi kartımdan çekilen miktarı aylık bazda taksit tutarı şeklinde iade edilecek yani kredi kartı 12 ay taksitle alındığı için bu süre zarfında sadece cüzdanımda gezdirdiğim boş bir plastik parçası olmayacak mı

Bak güzel kardeşim, ürün ne olursa olsun o an açıp kontrol etmek zorundasın. Kontrolünü yapar, gerekli bir durum oluşursa tutanak tutar ürünü o şekilde gönderirsin. Şimdi amazon sana ben ürünü düzgün yolladım dese, kargocu ben düzgün teslim ettim dese ne yapacaksın? Amazon çıkıp "Bu adam benim sağlam gönderdiğim ürünün içinden parçasını alıp, üstüne ürünü bana kusurlu ürün göndermişsiniz diyerek iade etmeye çalışıyor" dese ne yapacaksın? Kargo firması "biz kutuyu hasarsız, içi açılmamış şekilde teslim ettik" dese aksini nasıl kanıtlayacaksın. Tamam mağdur olmuşsun ama kendi hatanı da görerek davranman lazım. Şimdi kargoyu veren de, getiren de sorumluluk almak zorunda değil. 36K para vermişsin, az mı bu para? Şu durumda elinde ne tutanak, ne bir video-fotoğraf var. Bu adamlar seni suçlasa haklı çıkacak durumdalar.
çok doğru hatalıyım dediklerinizi kabul ediyorum ve öğrendim nasıl ürün teslim almam gerektiğini ama çıkış yolum şu eğer dediğiniz gibi ithamlarla karşı karşıya kalırsam hak var hukuk var ürünün bana gönderilirken kargo ağırlı belli ben geri iade ederken ki ağırlık belli çünkü aynı kusursuz üründe ise ağırlık belli yani bana gelen kusurlu ürünü içinden sen almışsın deme şansları yok sağlam ürünle karşılaştırıldığında herşey ortaya çıkacaktır.

"Ürünü teslim alırken paketi incele " diyen arkadaşlarla aynı ülkede mi yaşıyoruz? Kuryeler sizin ürünü incelemenizi beklemiyor ki, adamların yetiştirmesi gereken 100 tane paket var daha.

Bence çözüm, paketi açarken video çekmektir.
Rica edince bekliyorlar, zıttını bir kere yaşadım onda da açarken video çektim.

Teşekkür ederim
Beni destek için değil olayı algılayıp hakkaniyetli bir şekilde durumu izah eden bir cevap yazdığınız için ayrıca amazon temsilcisi ile canlı görüşme yaptım ürünün iade kabul edilirse ancak para iadesi yapılacağını ürünün geri gönderilemeyeceğini eğer istiyorsanız ürünü şuan ki fiyatından tekrar satın alabileceğimi söyledir.Ben ürünü satın aldığımda vade farkı hariç 35099,00 tl iken aynı marka model ürün şuan 39k civarında sizde iade onaylanıp paramı geri gönderseler bile ben her koşulda mağdur edilip dolandırılmadım mı arkadaşlar ve arkadaşımızın dediği gibi kredi kartımdan çekilen miktarı aylık bazda taksit tutarı şeklinde iade edilecek yani kredi kartı 12 ay taksitle alındığı için bu süre zarfında sadece cüzdanımda gezdirdiğim boş bir plastik parçası olmayacak mı

çok doğru hatalıyım dediklerinizi kabul ediyorum ve öğrendim nasıl ürün teslim almam gerektiğini ama çıkış yolum şu eğer dediğiniz gibi ithamlarla karşı karşıya kalırsam hak var hukuk var ürünün bana gönderilirken kargo ağırlı belli ben geri iade ederken ki ağırlık belli çünkü aynı kusursuz üründe ise ağırlık belli yani bana gelen kusurlu ürünü içinden sen almışsın deme şansları yok sağlam ürünle karşılaştırıldığında herşey ortaya çıkacaktır.
Sizin durumunuza düşmeyen arkadaşlar kolaylıkla yorum yapabilir hocam. Kimse şuan sizin yaşadığınız psikolojiyi anlayamaz. O yüzden destek yerine köstek yorumlara aldırış etmeyin.

Niye kimse anlayamayacak hocam? Onuda açıklar mısınız?
Adam bir mağduriyet yaşıyor ve elinde bir kanıt yok. Amazon çıkıp dese ki kardeşim ben sana ürünü kapalı kutu gönderdim. Sen bu ürünü açmışsın ve içinden parça almışsın. Bu adam durumu nasıl ispat edecek ? Arkadaş yüklü miktar bir para harcamış neticesinde şuan ki piyasaya göre de malı ucuza almış. Sorunu ücret iadesi ile çözüldü diyelim niye daha pahalıya alsın ? Hadi sorunu çözülmedi neden bir ton mağduriyet yaşasın. Daha geçenlerde bir çete iphone telefonlar alıp içini boşaltıp telefonu dolu gibi gösterip paketini özenle kapatıp iade ediyordu. Bu haberler de çıktı. Ben şahsen bu arkadaşın yerinde olsam bu ithamlar az bile kalırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı