Amazon Türkiye ve yaşattıkları mağduriyet

Sebepsiz yere adamın hesabını kapatmışlar hocam, tam okumadınız herhalde.
Dedikleri eksik, hesabı durduk yere kapatmazlar. Ya yeni açılmış bir hesaptan büyük alışveriş yüzünden kapanmıştır ya da konu sahibinin söylemediği bir art niyet ortaya çıkmıştır. Muhtemelen ilk dediğimden dolayı, ki çok kez mail attıysa dikkat çekmiştir. Yeni bir şey yok yani ortada.
 
Amazon'dan ban yemek kolay değil. Multiple Account'tan ban yemiştim, yurtdışından ayda 8 10 ürün getirtiyordum farklı isimler üstünden(kişi başı aylık limit 5 olduğu için) en son aynı IP'de çok hesap açıldı diyip banlamıştı.
 
Sebebini o aradığım yurtdışı numarasındaki müşteri hizmetlisi de bilmiyor ki
çünkü işlemi yapan onlar değil. Onların da amirleri var.
Bana söylemedikleri ne olabilir yani şüpheli işlem olacak bir durum yok zaten
ödeme bankadan onaylandı 3d secure kredi kartı ile ödendi onlar da parasını aldı
ve siparişi onayladı faturasını kesti.
Ödemenin yapıldığı kredi kartının sahibi benim kardeşim oluyor ki zaten onun adına şahıs şirketine olarak fatura kesildi. Onun ikamet adresi verildi teslimat için.
Annem evden 1 hafta çıkmadı onlar yüzünden.
Ürün kargoya verildikten sonraki süreçte amazon ve agt kurye arasında bir danışıklı dövüş gerçekleşti sizin sorduğunuz "anlatımda doldurulması gereken boşluklar" amazontürkiye firması ile alakalı çünkü hiç bir gerekçe göstermeden kargoya verildikten sonraki teslimat sürecinde önce agt kurye beni oyaladı daha sonra amazon türkiye hesabımı askıya aldı ve türlü ayak oyunları ile iade sürecine sokup geri depoya çekti en son olarak da hesabımı bugün kapatma yoluna gittiler ve siparişlerimi iptal ederek beni mağdur ettiler...

İnsan başına gelmeyince global güvenilir e-ticaret sitesi diye yanılgıya düşüyor.
Benim acı tecrübem alışveriş yapacak olanlara ders niteliğinde bir ikaz
 
Sebebini o aradığım yurt dışı numarasındaki müşteri hizmetlisi de bilmiyor ki
Çünkü işlemi yapan onlar değil. Onların da amirleri var.
Bana söylemedikleri ne olabilir yani şüpheli işlem olacak bir durum yok zaten
Ödeme bankadan onaylandı 3D Secure kredi kartı ile ödendi onlar da parasını aldı
Ve siparişi onayladı faturasını kesti.
Ödemenin yapıldığı kredi kartının sahibi benim kardeşim oluyor ki zaten onun adına şahıs şirketine olarak fatura kesildi. Onun ikamet adresi verildi teslimat için.
Annem evden 1 hafta çıkmadı onlar yüzünden.
Ürün kargoya verildikten sonraki süreçte Amazon ve AGT Kurye arasında bir danışıklı dövüş gerçekleşti sizin sorduğunuz "anlatımda doldurulması gereken boşluklar" amazontürkiye firması ile alakalı çünkü hiçbir gerekçe göstermeden kargoya verildikten sonraki teslimat sürecinde önce AGT Kurye beni oyaladı daha sonra Amazon Türkiye hesabımı askıya aldı ve türlü ayak oyunları ile iade sürecine sokup geri depoya çekti en son olarak da hesabımı bugün kapatma yoluna gittiler ve siparişlerimi iptal ederek beni mağdur ettiler...

İnsan başına gelmeyince global güvenilir e-ticaret sitesi diye yanılgıya düşüyor.
Benim acı tecrübem alışveriş yapacak olanlara ders niteliğinde bir ikaz

Bence öncelikle Amazon'u her kanaldan darlayarak sebebini öğrenmeye çalış. Sonrasında şikayet etmeye hazırlan olay soğumadan hızlıca işlemlere başla.
 
Tüketici hakem heyeti başvurumuza istinaden siparişe konu olan fatura şahıs şirketine kesildiğinden tüketici tanımına uymuyor ve yetkimiz dışında diyor ki bu işgüzar cevap 1 ay sonra amazon türkiyenin gasp ettiği paramızın iadesini zoraki kurtardıktan çok sonra tüketici hakem heyetinden geldi yani prosedür yavaş işlediği yetmez gibi yardımcı olan da olmadı...

Ayrıca pişkin Amazon Türkiye tüketici hakem heyetine yaptığı savunmasında "haksız ve mesnetsiz başvuru" diyerek cevaplamış.
Madem haksızdım o halde ne diye sistemsel aksaklıklar ve hatalar dolayısı ile hesabımın kitlendiğini söyleyip tekrar hesabımı 1 ay sonra açtılar ki asla bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum zaten.

Zira hem kredi kartından paramızı alıp gasp ettiler hem de faturasını kesip kargoya verdiği ürünü yollamayıp ulaşmasına engel oldular AGT kurye adlı firma ile danışıklı döğüş misali dolap çevirdiler ve sonuçta kargoda olan ürünü geri depolarına iade olarak çektiler.
Gelmediği adrese geldik ama bulamadık diye yalan beyanda bulunan kurye firması da Amazon Türkiyeden aldığı talimatlar doğrultusunda tüm itirazlarıma rağmen parasını ödediğimiz ürünü amazon türkiye deposuna iade etti. Halbuki her görüştüğüm AGT kurye firmasının müşteri temsilcisi bana kusura bakmayın tekrar dağıtıma çıkarılıp en kısa zamanda size ulaştırılacak demişlerdi ama öyle olmadı işte...

Kısacası fiyat yükseldi ve Amazon Türkiye satmaktan vazgeçti bizim ülkemizi muz cumhuriyeti gibi 3. dünya ülkesi gördüklerinden kanunları esnetmek için nasıl olsa bir açık bulup kılıfına uydurarak istedikleri gibi at koşturuyorlar bu memlekette...

Zaten devlet hırsızdan ve arsızdan yana oldukça bu memlekette adalet arayan mağdurlar işlerinin akıbetini ahirete bırakıp yüce Allah'a havale etmeye mecbur bırakılıyorlar çoğunlukla...

Paramızı sürünceli bir prosedür sonunda iade aldık 1 ay sonunda ama Amazon Türkiye ilitişime kapalı olduğundan ve ulaşabildiğimiz tek numaranın muhattabı olan müşteri temsilcilerinin ise yetkisi sınırlı olduğundan hesabınız askıdaysa hiçbir şekilde o sürece müdahil olamıyorsunuz iade aldık sonunda ama kredi kartı limitimizi de zorlayarak başka yerden zamlı fiyatlarla sipariş vermek durumunda kaldık. (amazon türkiye firmasının yüzüne sıkıntıya girdiğimizden)
 

Geri
Yukarı