Amazon UPS karmaşası

Divisive

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Amazon Almanya'dan 2 tane ürün sipariş ettim. Bu ürünler dün gümrüğe takıldı ve UPS firması benden dün saat 11.20 geçe yetki belgesi istedi. Bugün yine Amazon'un sitesine girdiğimde ürünün dağıtıma başladığı ve gün sonuna kadar teslim edileceği yazıyor. UPS'nin sitesinde ise ürünün hala gümrük memurlarında olduğu ve vekaletname beklendiği yazıyor. Hangisi doğru? Kafam çok karıştı.
Bildiğiniz gibi ürünlerin gümrük vergisini Amazon'a peşin olarak ödüyoruz. Gümrük işlemleri ile Amazon uğraşıyor.
Kendi soruma cevap vereyim. İleride aynı durumla karşılaşacak insanlar da bilgilenmiş olurlar 😊
UPS den kağıt gelmesine gerçekten içerledim. Çünkü daha önce Banggood' dan alışverişim oldu ve hiç böyle bir belge istenmedi. Hemen amazon.de ile irtibat kurdum. İthalat ücretini peşin ödediğimi, farklı bir ücret ödemek istemediğimi ve Amazon' un konuyla ilgilenmesini istedim. Amazon ise bana: belgenin istenmesinin normal olduğunu ve asla başka bir ücret talep edilemeyeceğini söyledi. Belgeyi doldurdum fotoğrafını çekip PDF formatında kaydettim ve UPS' e gönderdim. Ertesi gün ise kargomu aldım.

Ayrıca Amazon müşteri hizmetlerine, noterden vekaletname isteniyormuş bu tür durumlar yaşanıyormuş diye sordum. Bana, hayır dedi.

Yapmanız gereken sadece belgeyi net bir şekilde doldurmak. Kanımca verdiğiniz beyanla ilgili bir şüpheye düşerlerse ya da yetki belgesinde istendiği şekliyle doldurmazsanız; ürün adı alınan site (hatta fiyatını da yazarsanız daha iyi olur) o vakit noter tasdikli belge isteniyor. Ülkeye girişi yasak olan mallar tespit edilirse zaten size sorulmadan geri gönderiliyor. Anlayacağınız notere gitmiyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı