Amazon ve 3D Secure Sorunu

benisec_benisec

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Kargo günü geldi çattı, Amazon'dan alışveriş yapan arkadaşların bildiği gibi Amazon, ücreti siparişi aldığı gibi çekmez kargolanmaya yakın çeker. Bugün siparişimi kontrol ettiğimde Amazon'un uyarı verdiğini fark ettim, benden ödeme yöntemimi revize etmemi istiyordu. Kartımda herhangi bir sorun olmadığından ve ücreti çekebilecek miktarın da rahatça bulunmasından dolayı aynı kartımı tekrar seçip revize ettim fakat yine aynı hatayı aldım.

Bankamı aradığımda 3D Secure olmadığı için onaylayamıyoruz diyor, işin garibi aynı kart ile daha önce hem bu yıl hem de geçen yıl defalarca alışverişim oldu Amazon'dan. Amazon ile konuşuyorum bankanız ile görüşün 3D Secure'den dolayı ücreti kartınızdan çekmemize izin vermiyor diyor. Bankamı tekrar arıyorum 3D Secure zorunlu beyefendi diyor.

Kartım banka kartı olduğu için olabilir dedim ve ödeme yöntemimi değiştirip kredi kartı bilgilerimi girdim. Genelde 1-2 saat içinde ödemeyi alamazsa hata verirdi ama 4 saate yakın oldu herhangi bir hata vermedi henüz Amazon ( Bu arada kredi kartı hareketlerime bakıyorum henüz çekilen bir meblağ yok ). Banka kartım TEB (Visa), kredi kartım ise TEB Bonus (Mastercard).

Konu hakkında tecrübesi olan arkadaş varsa yardımlarınızı beklerim.

Tamamen bankanızın uyuzluğu. Ben olsam o banka ile çalışmayı bırakırdım. Gereksiz yere zora sokuyorlar sizi.

Genel olarak memnunum bankamdan ayrıca maaşlı müşterisi olduğum için bırakmayı düşünmüyorum ama ilk defa böyle bir cinslik yaptılar cidden anlam veremiyor insan..

Aynı sorunu şuan ziraat bankası banka kartıyla yaşıyorum 1000 tl üstü internet alışverişlerinde 3D secure olmadan izin verilmez diyor müşteri hizmetleri amazonda böyle bir seçenek yok sorunu nasıl çözdünüz paylaşırmısınız
Ürünü satın alalı 2 hafta geçti satıcının eline ulaşmasını ve göndermesini bekledim ama şimdi ödeme sorununu çözemezsem sipariş iptal olacak yardım lazım.

Sorun bankanızda. 3D Secure sistemini Amazon kullanmıyor. Sebebini merak edip Amazona sorduğumda Almanya'da kullanılan kendi güvenlik sistemlerini kullandıklarını söylemişlerdi. Merak ettim hangi bankayı kullanıyorsunuz?

Sorun bankanızda. 3D Secure sistemini Amazon kullanmıyor. Sebebini merak edip Amazona sorduğumda Almanya'da kullanılan kendi güvenlik sistemlerini kullandıklarını söylemişlerdi. Merak ettim hangi bankayı kullanıyorsunuz?
Ziraat bankası banka kartı hatayı veren kart parayı Akbank hesabına gönderdim eft mesai saatlarinde yapıldığından sabah deniyeceğim ama Akbank müşteri hizmetleri yurt dışı kullanım açıksa sorun olmayacağını söyledi.

Bankayla alakalı değil tamamen bddk aldığı güvenlik önlemi. Banka kartlarına yurtdışı alışverişler için; 500₺ sınır koyuyor 3D secursuz işlemler için. Eskiden 250₺ idi sınır. Aynı sorunu ben de yaşadım kredi kartından yaptım alışverişi.

Ödemeyi iş bankasının maximum kredi kartıyla yaptım. Amazon.com a banka kartını hiç yazmayın kabul etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı