Amazon ve Newegg'den alışveriş yapmak

KatliyaM

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, malum dolar kuru arttıktan sonra herkes bir Amazon veya Newegg sitelerine göz gezdirmiştir. Yalnız benim gibi daha önce hiç deneyimi olmayanlar bu konuda biraz çekimser kalıyorlar bu yüzden alışveriş yapan arkadaşlar bizi bu konularda yönlendirebilirse sevinirim.

Global garantisi olduğunu bildiğim firmalar: MSI, ASUS.
1- Alışveriş yaparken dolar kuruna mı çevirdiniz yoksa TL mi çekiyorlar?
2- Banka kartıyla mı almak mantıklı kredi kartıyla mı?
3- Kullandığımız bankayı yurt dışına açmamız gerekiyor mu?
4- Kargo süresi gösterdiği kadar uzun mu yoksa daha mı erken geliyor?
5- Ücretsiz kargo olmayan modellerde ne kadar kargo ücreti çıkıyor?
6- Herhangi bir problem olduğunda müşteri temsilcileriyle İngilizce mi konuşuyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar, malum dolar kuru arttıktan sonra herkes bir Amazon veya Newegg sitelerine göz gezdirmiştir. Yalnız benim gibi daha önce hiç deneyimi olmayanlar bu konuda biraz çekimser kalıyorlar bu yüzden alışveriş yapan arkadaşlar bizi bu konularda yönlendirebilirse sevinirim.

Global garantisi olduğunu bildiğim firmalar: MSI, ASUS.
1- alışveriş yaparken dolar kuruna mı çevirdiniz yoksa TL mi çekiyorlar?
2- banka kartıyla mı almak mantıklı kredi kartıyla mı?
3- kullandığımız bankayı yurt dışına açmamız gerekiyor mu?
4- kargo süresi gösterdiği kadar uzun mu yoksa daha mı erken geliyor?
5- ücretsiz kargo olmayan modellerde ne kadar kargo ücreti çıkıyor?
6- herhangi bir problem olduğunda müşteri temsilcileriyle İngilizce mi konuşuyoruz?

Ben harhangi bir problem yaşamadım Amazon hakkında. Amazon'a güvenebilirsiniz.

1-TL ile ödeniyor.
2-Bence önemsiz, banka kartıyla alıyorum genelde.
3-Hayır
4-Daha erken geldiğini görmedim
5-%30-%45 arası ekleyin (kargo ve vergi bedeli belirtilmeyen ürünleri kastettiğinizi varsayıyorum.)
6-Evet

Ben harhangi bir problem yaşamadım Amazon hakkında. Amazon'a güvenebilirsiniz.

Teşekkürler hocam.Newegg’den alışverişiniz olmuşmuydu?

1-TL ile ödeniyor.
2-bence önemsiz, banka kartıyla alıyorum genelde.
3-hayır
4-daha erken geldiğini görmedim.
5-%30-%45 arası ekleyin (kargo ve vergi bedeli belirtilmeyen ürünleri kastettiğinizi varsayıyorum.)
6-evet

Teşekkürler hocam. Aslında kargoyla ilgili şunu sormak istemiştim vergileri gösterse bile bazılarının üzerinde ‘ücretsiz kargo' diye belirtiyor yazmayanlarda ne kadar ödüyoruz demek istemiştim.

Teşekkürler hocam.Newegg’den alışverişiniz olmuşmuydu?

Teşekkürler hocam. Aslında kargoyla ilgili şunu sormak istemiştim vergileri gösterse bile bazılarının üzerinde ‘ücretsiz kargo' diye belirtiyor yazmayanlarda ne kadar ödüyoruz demek istemiştim.
Valla net bir bilgim yok. Çok hafif kargolara 60 dolar civarı ödediğim oldu. 100ü geçmez sanırım ne alırsanız alın.

Vallahi net bir bilgim yok. Çok hafif kargolara 60 dolar civarı ödediğim oldu. 100ü geçmez sanırım ne alırsanız alın.

Anladım hocamda dolar kuru sabit durmadığı için bize pahalıya geliyor.😔
Ben ekran kartı kovalıyorum o sitelerden de daha düştüğü olmadı.
Valla hocam,biz birşey alana kadar dolar uçacak gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı