Amazon ve Vatan Bilgisayar'dan Sistem Toplama Farkı

Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi aynı ürünlerden oluşan bir sistem topladım. Tabi anakart, işlemci, ekran kartı olmadan bir sistem topladım hem Amazon'dan hem de Vatan'dan buyrun resimlerde farklı görebilirsiniz.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Göründüğü gibi Amazon'dan alırsam bu ürünleri tam 350 TL karım var. Bu ürünleri oradan alırsam sorun olmaz değil mi? Hani hepsi ülkemize kargoyla geliyor ve amazon.com ürünü. Giriş için gümrük vergisi de belli. Hepsi dahil bu fiyat. Şimdi bunları alırsam kargoyla direk evime gelecek değil mi? Bence çok önemli bir soru soruyorum. Sistem toplama işinde Amazon pek sorulmamış. Sizce hangisi mantıklı?

Amazondan almanı önermem. Garantide sorun çıkabilir. Fiyatlara birde www.sinerji.gen.tr burdan bak.

Hade garanti olayı da önemli değil mi? Şu halde ama çok karlı oluyor ürünler. Anakart ddr4 göndermiyorlar da özellikle ssd ve 212 evo çok ucuz bize göre. Sinerji'de de her ürün yok maalesef. Peki sadece ssd ve evo 212 yi alsam kargo direk evimize getiriyor değil mi ürünü? Hani taaa gümrüğe gitmem gerekmez?

Amazondan anakart getirtemiyorsun. İşlemci getirtebiliyor musun emin değilim. Ekran kartını amazondan alırsan çok büyük kâr elde edersin. Fakat garanti ile ilgili ciddi sıkıntılar doğuruyor. Garantiye göndermeyeceğin, pek sık arıza yapmayan parçaları amazondan getirtebilirsin. Zaten farkındasın vergisinide kesiyor, kargosunuda. Kapının önüne kadar getiriyorlar. Amazonun ucuz olmasının sebebi, Türkiye'de parçanın daha pahalı satılması, onu da geçtim üzerine binen fahiş vergi miktarı. Tabiki doların yüksek olması da büyük etken...

75 $ üzeri olan bir parça vergilerle aynı fiyata geliyor.

Tüm vergi içinde dostum. Hani gümrükteki tüm vergiyi amazon karşılıyor. Orada yazan 63 dolar vergi olarak alıyor zaten amazon. Sonra gümrükte olay onların. Alışveriş yapan arkadaşalar var da onlar demişi. Hem 75 avro, dolar olarak biraz daha yüksek o fiyat. 90 dolar üstü vergiye giriyor gümrük yasalarında yazıyor.

Amazondan anakart getirtemiyorsun. İşlemci getirtebiliyor musun emin değilim. Ekran kartını amazondan alırsan çok büyük kâr elde edersin. Fakat garanti ile ilgili ciddi sıkıntılar doğuruyor. Garantiye göndermeyeceğin, pek sık arıza yapmayan parçaları amazondan getirtebilirsin. Zaten farkındasın vergisinide kesiyor, kargosunuda. Kapının önüne kadar getiriyorlar. Amazonun ucuz olmasının sebebi, Türkiye'de parçanın daha pahalı satılması, onu da geçtim üzerine binen fahiş vergi miktarı. Tabiki doların yüksek olması da büyük etken...

Doğru ssd gibi daha dayanıklı ürünleri almak pek de sorun olmaz o zaman. Benim tek bilmediğim eve adrese gelmesiydi sen de oluyor diyorsun. Mouse klavye setleri de yarı yarıya resmen. İşlemci çok değişmiyor fiyat olarak. Anakart evet gelmiyor. Ekran kartı alınabilir ama... Valla alacağım gibi bunları. Dolar çok yüksek bizde. Vergiler falan resmen dolandırılıyoruz. Telefon da devlet zarar eder diye yasak sanırım :) Şöyle ben aldım dostum hiç sorun çıkmıyor diyen biri çıksa da ben de gönül rahatlığıyla alsam ya şunları. :D

Son dönemlerde sorun çıkmıyor zaten. Ürün arazı yaparsa başlıyor sorun. Kargo olayıda onlar bir firma ile bizim ülkeye sokuyor. Bizim ülkede başka bir kargo firmasına devrediyor. Genellikle böyle çalışıyorlar. Yada uluslararası kargo şirketiyle yolluyorlar.

Benim bir arkadaşım geçen yıl yurtdışında yaşayan bir akrabası aracılığıyla A6 7400K tabanlı bir sistem toplamıştı 500 küsür TL'ye (sadece işlemci, anakart ve RAM). Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadı. Hatta bir keresinde termal macunu yenilerken yanlışlıkla işlemciyi pinlerinin üzerine düşürmüş :D Ama hala çalışıyor işlemcisi.

Amazon çok mantıklı ben de kontrol ediyorum fiyatları aşşağı yukarı KDV yi atıyoruz fiyatlardan neredeyse... Ama güvenemiyorum şahsen bir türlü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı