Amazon yurt dışı alışveriş güvenilir mi?

Amazon'da defalarca satış yaptım. Dolandırıcılık falan yok ama kazık durumu satıcıdan satıcıya göre değişir. Güvenilir satıcılarda daha pahalıyken az bilinen satıcılarda daha ucuz olabiliyor. Hangi satıcıdan almak istediğini de sen seçebiliyorsun zaten. Az bilinen satıcılarda en fazla biraz daha geç teslim alırsınız ürünü. Ya da en kötü durumda iadesi/iptali gerçekleşir. En başta paranız satıcı ile değil Amazon ile güvence altına alınıyor. Bu sebepten ötürü evet güvenilirdir.

Ayrıyeten daha sitenin adını düzgün yazamayan adam güvenilirlik konusunda fikrini belirtiyor ya ayar oluyorum. Bilmiyorsan sus kardeşim.

Çok sağ olun hocam peki şunu soracağım ben bu ürünü alsam diyelim ki kötü çıktı iade nasıl yapacağım.

Amazon'dan yurt dışından sıklıkla ürün alıyorum bir sorun yaşamadım. Ama alırken bilindik veya satış oranı yüksek ve olumlu yorumlar almış satıcıları tercih ediyorum. Sizin yolladığınız satıcı Çin'den ve şimdiye kadar tek yorum almış. Dolayısıyla güvenilir mi yeterli bilgi yok. Ama Amazon müşteri hizmetleri bu konuda diğer firmalara göre çok daha ilgili zaten. Ürünle ilgili bir sorun çıktığında para iadesi vs ilgilenirler.
Hocam bende yurt dışından ürün almak istiyorum ama gümrük işlemleri için TC kimlik numaramı istiyor Amazon’a güveniyorum bu konuda ama sormak istediğim bunun için yaşımın 18’i geçmiş olması gerekiyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı