Amazon Yurt Dışı Alışverişlerinde Gümrük Ücreti Alınır mı?

ilkaydmr

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam.
Başlıkta da belirttiğim gibi amazon.com.tr üzerinden Çin'den 1260 liralık bir alışveriş yaptım. Ürün sayfasında "yurt dışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur." ibaresi mevcut fakat ödeme kısmında benden gümrük için herhangi bir ücret almadı ve T.C. Kimlik numaramı sormadı. Sizce bu ürün geldiği zaman herhangi bir vergi, gümrük ücreti vs. isterler mi?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon İthalat Ücreti Depozitosu adı altında senin yerine ödüyor. Eğer daha az bir vergi çıkarsa aradaki farkı sana iade ediyor. Tam tersi bir durumda ise ekstra bir ödeme yapmıyorsun, aynı şekilde ekstra olan kısmı da Amazon ödüyor.

Herkese selam.
Başlıkta da belirttiğim gibi amazon.com.tr üzerinden Çin'den 1260 liralık bir alışveriş yaptım. Ürün sayfasında "yurt dışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur." ibaresi mevcut fakat ödeme kısmında benden gümrük için herhangi bir ücret almadı ve T.C. Kimlik numaramı sormadı. Sizce bu ürün geldiği zaman herhangi bir vergi, gümrük ücreti vs. isterler mi?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

Amazon'da alışveriş yaparken tamamla butonuna tıklayınca senden bir ücret kesecek onun dışında senden herhangi bir ücret alınmayacak hatta duruma göre bir miktar para iade edilebilir. Mesela gümrük için 200 lira kesti fakat gümrük 160 tuttu 1-2 hafta içinde 40 lira iade edilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama benim siparişimde ürünün fiyatından başka bir ücret kesmedi. Kargo bedavaydı ve vergi için de almadı.
T.C. Kimlik numaramı sormadığı için müşteri temsilcisine sordum. Size bir form gönderirler onu doldurursunuz dediler sadece.

Hatta ürün şu: FS-i6X RC Radyo Vericisi, Irfora FS-i6X 2.4GHz 10CH AFHDS 2A RC Verici, RC Drone Uçak Helikopteri için FS-iA6B Alıcı ile : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Dolayısıyla vergi konusunda şüpheye düştüm. Ürünü daha ucuza geleceği için yurt dışından aldım ama vergiler 200-300TL çıkarsa buradaki fiyatından daha pahallıya gelebilir.

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı