Amazon'da ürün kullanıldıktan sonra iade edilebilir mi?

MsametÖzcan

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Amazon'dan PlayStation almayı düşünüyorum, normalde Trendyol'dan alacaktım ama bayağı kötü yorum var. Amazon iade koşullarında "iade için ürün kullanılmamalıdır " diyor ama kullanmadan nasıl anlayacağım ki? Sizce ürünü kullansam ve beğenmeme durumunda iade etmek istesem alırlar mı?

Arkadaşlar Amazon'dan PlayStation almayı düşünüyorum, normalde Trendyol'dan alacaktım ama bayağı kötü yorum var. Amazon iade koşullarında "iade için ürün kullanılmamalıdır " diyor ama kullanmadan nasıl anlayacağım ki? Sizce ürünü kullansam ve beğenmeme durumunda iade etmek istesem alırlar mı?

Soyle diyeyim satıcı Amazon ise sansın daha cok ama bazı kendini akıllı sana kişiler yüzünden Amazon'da birkaç tedbir aldı sen diyelim aldın PS5 eve geldi acarken kutuyu yırtma kesme güzel sekilde AC cihazın içinden cıkan her şeyi sakla ambalajları sokme hatta en basta baktın begenmedin aynı sekilde kutuya her şeyi eksiksiz koy ve iade yolla satıcı Amazon ise dedigim gibi sansın daha yuksek.

Ben bugüne kadar Amazon satıcılı hiçbir üründe tek bir problem yaşamadan iade ettim, kullanıp iade ettiğim de oldu sırf içimde şüphe var diye. Tek bir kere reddedilmedim. Ürünün tüm paketlerini, her şeyini eksiksiz ve kusursuz şekilde aldığın gibi paketlemek gerekli. Kutuyu yırtmadan, güzelce.

Nasıl yani açıklayabilir misiniz?

Ürünün satıcısı REDURA. Koşulsuz şartsız sorunsuz iade sadece amazon.com.tr satıcılı ürünlerde verilir. Ben de öyle demek istedim önceki mesajımda, Amazon satıcılı ürünlerde hiç sıkıntı yaşamadım ama bu mağaza kullanılmış ürünü kabul etmeyebilir. Garanti veremeyiz yani hiçbir şekilde.

Öncelikle iade ve müşteri memnuniyetinde Amazon ilk sırada. Alışveriş yapacağım zaman elektronik ürün gibi ilk olarak Amazon'a bakarım. SD kart, MP3 player, Philips Hue Play, akıllı bileklik gibi ürünleri kullanılmalarına rağmen iade aldıklarını biliyorum. (Satıcı da Amazon olması durumunda) Örneğin Hepsiburada'dan iade talebime verilen cevap şu şekilde: "Apple iPad Pro Wi-Fi 256GB 11" Tablet - Uzay Grisi MTXQ2TU/A ürünü IME numarası kayıt altına alınması sebebiyle iade alınamadı. Belirtilen ürün gruplarında ürünün tekrar satılabilir olması durumunda iade talebiniz karşılanabilir." Hakem heyetine başvurmak durumu değiştirmedi. Kesinlikle Amazon tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı