Amazon'dan 10 bin dolarlik sipariş gelir mi?

Burak0555

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar 20 tane 1070 Ti ekran karti siparisi versem 10bin dolar gibi bir fiyat tutuyor. Gelir mi bu urun ?
Gumruk sorunu olur mu?
Ne gibi sorunlar olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işten gerçekten de hatrı sayılır para kazanılıyor mu? Taa 2009-10 falandı yanlış hatırlamıyorsam bunu duyduğum da. Ben de deniyecektim ama kısmet olmadı. Velhasıl bu bitcoin neyin karşılığın da veriliyor sizlere bu kadar ekran kartı gücüyle belki süper bir bilgisayar gibi kullanmaya çalışıyorlardır ya da değişik kötü amaçlara hizmet ediyordur. Bilmiyorum bilen biri var mı?

O paranın büyük bir kısmını vergiye ödemek zorunda olacağının farkındadır herhalde?

Su Bitcoin çılgınlığı bitsede kurtulsak :)
Ben ce patlayacak bu bitcoin işi çünkü birisi daha önce çok ucuza satıyor du bu paraları. Nasıl döndüğünü bilmiyorum tabi bu işlerin.

Bildiğim kadarıyla fiyat sınırı var?
Hayır, yok. Fiyst sınırı olsaydı o zaman ticaret şirketleri nasıl o kadar yüklü mal çekebiliyor gümrükten? :) Gerekli vergisini ödedikten sonra gümrükten geçmesi yasak olan maddeler hariç her türlü malzemeyi geçirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işten gerçekten de hatrı sayılır para kazanılıyor mu? Taa 2009-10 falandı yanlış hatırlamıyorsam bunu duyduğum da. Ben de deniyecektim ama kısmet olmadı. Velhasıl bu bitcoin neyin karşılığın da veriliyor sizlere bu kadar ekran kartı gücüyle belki süper bir bilgisayar gibi kullanmaya çalışıyorlardır ya da değişik kötü amaçlara hizmet ediyordur. Bilmiyorum bilen biri var mı?

Ben ce patlayacak bu bitcoin işi çünkü birisi daha önce çok ucuza satıyor du bu paraları. Nasıl döndüğünü bilmiyorum tabi bu işlerin.
Bitcoin Mining denen bir işlem var bu ekran kartının hızına veya işlemci vs gibi diğer parçaların hızına göre uzayıp kısalan bir işlem. Bu olayda kısaca tüm dünyadaki bitcoin aktarımlarının çetelesini online bir sistem üzerinde tutmaya deniyor.

Bildiğim kadarıyla fiyat sınırı var?
Evet var. Ancak o sınır işte vergi sınırı :) O sınırı aştığında vergi ödemek zorunda kalıyorsun.

Bence patlayacak bu Bitcoin işi çünkü birisi daha önce çok ucuza satıyordu bu paraları. Nasıl döndüğünü bilmiyorum tabi bu işlerin.
Amerikanın oyunları bunlar :D Finans uzmanları zaten şuan bunu tartışıyor. Ancak bu diğer devletlerin işine gelmeyeceğinden. En son şöyle olacak tahminimce. BM ve Avrupa konseyinde diğer devletlerin baskısıyla bu durum için yasa çıkartılacak, borsadan çıkarılacak ve tüm devletlerce yasaklanacak. Diğeri görüşüm de Amerika harici devletler yine baskı yapacak, Bitcoin ve benzerlerini tanımayacak ve gitgide kendi borsalarında düştüğünde bir itibarı kalmayacak.
He bunlar olmaz ise evet daha da ilerler ancak ileride çok karmaşaya yol açacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı