Amazon'dan 2 Yıl İade Garantisi

Cozen24

Kilopat
Katılım
10 Şubat 2014
Mesajlar
1.612
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar Selamlar,

Konuyu açmak için sürecin tamamlanmasını bekledim. Amazon'dan geçtiğimiz yıl aralık ayında HP Z5000 mouse ve nisan ayında Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini el süpürgesi aldım. Bu iki üründe de aynı hafta içinde sorun yaşadım. Mouse komple kafayı yedi ve çalışmaz oldu. Süpürgenin ise içindeki hepa filtrenin ömrü dolduğu için çalışmadığını öğrendim.

Amazon'dan iki ürünün de faturasını talep ettim. Mouse'u servise yollamak, süpürge için de garantiyi sağlayan firmadan filtre istemek için. Çünkü filtreyi ne kadar arasam da AliExpress dışında bir yerde bulamadım. Onun da 2 tanesi 150 lira civarına geliyor ki ürünü 300 liraya aldım.

Amazon sistedeki X bir sorundan ötürü faturayı bana iletemedi. Faturayı neden istediğimi sorduklarında ise ''Ürünler Amazon satıcılı, 2 yıl iade hakkınız var bize gönderin'' dediler. Şaşırdım 2 yılı duyunca. Teyit ettim evet 2 yıl dediler.

Dedim mouseu alalı 1 yıl oldu kutusunu attım ama süpürgenin duruyor. Sorun değil gönderin dediler. Kargo firması ikisini de gelip evden aldı. Ve evet hafta içinde 2 ürünün de parasını yatırdılar kartıma.

2 yıl iade garantisi Amazon satıcılı ürünlerde benim bilmediğim bir durumdu. Çok şaşırmakla birlikte Amazon'a bağlılık yeminleri ettim sonrasında :)
 
Şöyle bir şey anlatayım bende. Bu konuda DH formunda yazdığımda linç edildim.

Bende 2019 Haziran ayında 249 tl'ye xbox one s kontrolcüsü almıştım. 2021 Şubat ayı gibi USB bağlantısında sorun yaşamaya başladım. Pek kullanmamama rağmen usb'ye takınca kol istemsizce kendini kapatıyordu. Amazon'a sorduğumda isterseniz "iade alalım" deyip iade kodu ve formu yolladılar bana. "İade istemediğimi , iade edersem 249 tl'lik kontrolcünün şuan ki fiyatının 669 yl olduğunu zararlı çıkacağımı bu yüzden servise göndermek istediğimi" belirttim.

Bende şaşırmıştım 20-21 ayılık bir ürüne iade işlemi başlattıklarında. Daha sonra Amerika xbox ile iletişime geçmemi söylediler. İletişime geçtiğimde benden faturamı , kontrolcünün içindeki kodun görünecek şekilde resmini istediler. Bende gönderdim. 2 gün sonra UPS kargo ile karşı ödemeli bir gönderim açtılar ve kontrolcüyü gönderdim. 1 hafta sonra Xbox series kontrolcüsü gönderdiler. :)

Türkiye'de alışmışız her şekilde tüketicinin aleyhine bir şeyler olmasına. Lehimize bir şey olunca cidden mutlu ediyor insanı.

Bunları anlattığımda forumdan uzaklaştırıldım. Millet kötüye kullanabilirmiş diye Linç yedim.

İyi bir hizmeti söylemek , dile getirmek neden linç sebebi olur ki?

Demem o ki ; Amazon her şekilde kullanıcı yanında. Gece 12'ye kadar alınan ürünü ertesi gün 10'a kadar elinize ulaştırması. Hizmet geri dönüşleri vs ile. Amazon övme oldu ama "Yiğidi öldür hakkını ver" demişler.
 

Geri
Yukarı