Amazon'dan alınacak ürün gümrüğe takılır mı?

Takılırsa para iadeniz yapılır ha bu süreç biraz uzun sürebilir. Gümrüğe gelecek geri dönecek iade sürecine girecek falan. Hoş Amazon uğraştırmaz hepsi otomatik olur ama bir süre paranızın geri gelmesini bekleyebilirsiniz.

Merhaba. Aşağıda linkini bıraktığım ürünün vergiler dahil ücreti 1.113, 37 TL ediyor. Bildiğiniz üzere 30 euro üzeri kargolar gümrüğe takılıyor. 30 euro 1.123, 90 TL ediyor. Sizce bu ürün gümrüğe takılır mı takılırsa para iadesi alır mıyım?

Ürün: https://www.amazon.com.tr/Kanye-West-Graduation-CD/dp/B00139L69Q
Takılmaz. Ürünün fiyatı 852 TL. Siz bu fiyatı 30 Euro altı olarak baz alacaksınız. Depo ücreti ve vergi 30 Euroya dahil değil.

Amazon'un kendi sitesinde öyle demiyor ama.

Türkiye İthalat Gümrük Sınırlamaları
Ortada kanun var. Amazona göre veya başka bir firmaya göre değişecek bir şey değil. Müşteri hizmetlerine yazarsan gerekli açıklamayı yazarlar. Kalacak olsa benim ürünlerim gümrükte kalırdı. Açıklama yapıyoruz beğenmedim atan var. Değişik bir bakış açısı. Zaten yukarıdaki videoda gerekli örnekte mevcut.

Son düzenleme:
Ortada kanun var. Amazona göre veya başka bir firmaya göre değişecek bir şey değil. Müşteri hizmetlerine yazarsan gerekli açıklamayı yazarlar. Kalacak olsa benim ürünlerim gümrükte kalırdı. Açıklama yapıyoruz beğenmedim atan var. Değişik bir bakış açısı. Zaten yukarıdaki videoda gerekli örnekte mevcut.

Doğru söylüyorsunuz ben yanılmışım. Fakat gümrük memuruda bir insan olduğu için yanılabilir ve ürün gümrüğe takılabilir. Bu durumda nasıl itiraz edebilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı