Amazon'dan alınan AOC 24G2U'da ölü piksel çıktı

Bütçe
2500
Mağazalarda deneyip alabilirsiniz yoksa geleni göndere göndere bulacaksınız kusursuzu. Şahsen kenarda koşede duran ufak hatalardan geri göndermiyorum.
Media Marktta falan ölü piksel testi yaparlar mı?
24c2u/bk monitörü var bende mağazadan aldığım için direkt mağazada test edebiliyorsunuz.
Ölü piksel çıkmamıştı.
Nerden aldın hocam sen
Bende de 2 tane var. Önemsemedim. Değiştire değiştire eziyet ediyor insan kendine. 2 ölü pixelimle mutluyum.

Senin model ne.

Hocam normalde bu forumda takılmayı bıraktım ama tesadüfen bu konuyu görünce sizi uyarmadan geçmek istemedim.

Sadece 24G2U özelinde veya ölü piksel hakkında değil, AOC markalı ve IPS panelli modellerin çoğundan yaygın şikayetler mevcut. Ben de başka bir konuda sorun yaşayınca uzun uzun araştırdım. Yabancı kaynaklar dahil olmak üzere çoğu insanın benzer sıkıntılarını gördüm. Sadece kutudan ölü pikselli çıkması değil, uzun süreli kullanımda panelleri ölen monitör şikayetleri de çok. Biraz uzundur ama merak edenler olursa diye aşağıda benim yaşadığım sıkıntıyı anlattım. (Ben başka markalara bakın derim.)

Uzun süreli(26 ay) 24G2U kullanıcısıyım. Şansıma ben aldığımda ölü piksel dahil hiçbir aksaklık yoktu. Güzel de kullandım. Zarar verecek bir şekilde kullanmadım. Çok da memnundum. Ancak tam ikinci senesini doldurduktan sonra ekranın üst kenarına yakın bir yerde belli belirsiz gri tonlu bir çizgi çıktı. Zamanla ilave çizgiler çıkmaya ve mevcut çizgiler koyulaşıp siyahlaşmaya başladı. Kanser gibi yayıldı. Çizgiler sanırım 10 tane falan oldu. Bir noktada ekran artık görüntüyü tazeleyemez oldu. Pırpır ediyor ve görüntü pikselleşerek donuyordu. (Bu arada, başka kablo ve ekran ile bilgisayarı test ettim. Monitörü de başka bir bilgisayarla test ettim. Sorun kesin olarak monitörden.) Çeşitli sürücü, freesync, DP versiyonu dahil ayarları denedim fayda etmedi. Sorunun aslında ne olduğunu ve "ertelemenin" yolunu buldum. Monitörün çalışma frekansını kademeli olarak, 120Hz, 119,80Hz, 100Hz ve 60Hz olarak düşürdüğümde görüntünün sağlıklı şekilde pırpır yapmadan geldiğini ve frekans azaldıkça çizgilerin de azalarak yok olduğunu gördüm. Bir süre 120Hz seviyesinde daha az çizgi ile kullandım ama çizgi sayısı bu frekansta da arttı. Tam bu esnada 144Hz de ne yapacak diye merak ettim ve tahmin ettiğim gibi 144Hz hızında akan bir görüntü sunamadı. Tek bir kare görüntüyü verdi ve öylece dondu. Uzun lafın kısası monitör gitgide ölüyor. Maalesef Reddit vb. ortamlarda benzer tarzda gitgide yayılan çizgili görüntü şikayetleri gördüm. Onlar da hızı düşürerek geçici olarak durdurmuşlar ama tecrübe edenler bu hamlenin kaçınılmaz sonun ertelemesi olduğunu söylüyor.

Benim yada bir avuç insanın şikayeti markayı veya en azından o markanın bir ürün ailesinin komple kötü olduğunu ispatlamaz ama benim içime ciddi şüphe düştü. Diğer marklarda bu kadar şikayet görmedim. AOC monitör işinde iyi diye bilirdim ama benim güvenim sarsıldı. Tavsiyem, 24G2U başta olmak üzere IPS panelli AOC monitörlerden uzak durunuz.

Hocam normalde bu forumda takılmayı bıraktım ama tesadüfen bu konuyu görünce sizi uyarmadan geçmek istemedim.

Sadece 24G2U özelinde veya ölü piksel hakkında değil, AOC markalı ve IPS panelli modellerin çoğundan yaygın şikayetler mevcut. Ben de başka bir konuda sorun yaşayınca uzun uzun araştırdım. Yabancı kaynaklar dahil olmak üzere çoğu insanın benzer sıkıntılarını gördüm. Sadece kutudan ölü pikselli çıkması değil, uzun süreli kullanımda panelleri ölen monitör şikayetleri de çok. Biraz uzundur ama merak edenler olursa diye aşağıda benim yaşadığım sıkıntıyı anlattım. (Ben başka markalara bakın derim.)

Uzun süreli(26 ay) 24G2U kullanıcısıyım. Şansıma ben aldığımda ölü piksel dahil hiçbir aksaklık yoktu. Güzel de kullandım. Zarar verecek bir şekilde kullanmadım. Çok da memnundum. Ancak tam ikinci senesini doldurduktan sonra ekranın üst kenarına yakın bir yerde belli belirsiz gri tonlu bir çizgi çıktı. Zamanla ilave çizgiler çıkmaya ve mevcut çizgiler koyulaşıp siyahlaşmaya başladı. Kanser gibi yayıldı. Çizgiler sanırım 10 tane falan oldu. Bir noktada ekran artık görüntüyü tazeleyemez oldu. Pırpır ediyor ve görüntü pikselleşerek donuyordu. (Bu arada, başka kablo ve ekran ile bilgisayarı test ettim. Monitörü de başka bir bilgisayarla test ettim. Sorun kesin olarak monitörden.) Çeşitli sürücü, freesync, DP versiyonu dahil ayarları denedim fayda etmedi. Sorunun aslında ne olduğunu ve "ertelemenin" yolunu buldum. Monitörün çalışma frekansını kademeli olarak, 120Hz, 119,80Hz, 100Hz ve 60Hz olarak düşürdüğümde görüntünün sağlıklı şekilde pırpır yapmadan geldiğini ve frekans azaldıkça çizgilerin de azalarak yok olduğunu gördüm. Bir süre 120Hz seviyesinde daha az çizgi ile kullandım ama çizgi sayısı bu frekansta da arttı. Tam bu esnada 144Hz de ne yapacak diye merak ettim ve tahmin ettiğim gibi 144Hz hızında akan bir görüntü sunamadı. Tek bir kare görüntüyü verdi ve öylece dondu. Uzun lafın kısası monitör gitgide ölüyor. Maalesef Reddit vb. ortamlarda benzer tarzda gitgide yayılan çizgili görüntü şikayetleri gördüm. Onlar da hızı düşürerek geçici olarak durdurmuşlar ama tecrübe edenler bu hamlenin kaçınılmaz sonun ertelemesi olduğunu söylüyor.

Benim yada bir avuç insanın şikayeti markayı veya en azından o markanın bir ürün ailesinin komple kötü olduğunu ispatlamaz ama benim içime ciddi şüphe düştü. Diğer marklarda bu kadar şikayet görmedim. AOC monitör işinde iyi diye bilirdim ama benim güvenim sarsıldı. Tavsiyem, 24G2U başta olmak üzere IPS panelli AOC monitör
Çok memnun kalan gördüm hocam ama haklısınız bu monitörde kronik sorun olabilir peki hangi monitörleri önerirsiniz Asus vg 249q nasıl hocam

26 Ocak'ta Amazon'dan sipariş verdiğim 24G2U monitör 27 Ocak'ta elime ulaştı. Ölü piksel testi yapınca kırmızı renkte 3 adet ölü piksel vardı. Ben de değişim istedim fakat kargo firmasından kaynaklı sanırsam yeni ürün neredeyse elime iki haftada ulaştı. Neyse yeni monitörü de ölü piksel testine soktum, bu sefer kırmızı ve pembe renkte 1 adet ölü piksel var. Aynı piksel beyaz renkte yeşil oluyor. Diğer renklerde bir sorun yok gibiydi. Yine değiştirmeli miyim? Beklemekten sıkıldım. Yorumlarda 3-4 kere değiştirip sağlam monitör alamayan da var. Acaba ek ücret ödeyip monitörü gelmeden ölü piksel testine sokabilir miyim?
Eğer ekranın ortalarında değilse bence uğraşmaya değmez hocam bir süre sonra unutursunuz. Yerinizde olsam Backlight Bleed testi yapar ona göre iade ederdim.

Benim monitor taşınırken kırıldığında burada AOC 24G2U önerdiler. Bu sorunu görünce korktum açıkçası, ancak Amazon'un kendisinden satım aldim, ve herhangi bir sorun yaşadığımda Amazon ile iletişime geçme hakkım oldufu söylendi. Korkuttun beni şimdi. Şu an 60 Hz'de kullanıyorum monitörü, CS dışında 144 FPS alabileceğim pek oyun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00