Amazon'dan alınan F310 gamepad değişimden sonra garanti iptal olur mu?

Sujoane

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
56
Merhaba arkadaşlar, 1 yıl önce Amazon'dan F310 gamepad aldım. 1 hafta sonra tuşu işlememeye başladı gönderdim yenisiyle değiştirdiler. Şimdi yeniden bir tuş sorunu ortaya çıktı ama garanti belgesini bulamıyorum. Acaba fatura isteyip yeniden garantiye yollayabilir miyim yoksa değişim olunca garanti iptal olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değişim tamirat vb işlemler ürünün garantisini + yönde etkiler. Yani ürünün serviste geçirdiği süre garanti süresine ek yapılır. Ayrıca aklınızda olması açısından belirtmek isterim ki; garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanan ürünün yenisiyle değişimini veya paranızın iadesini de talep edebilirsiniz.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı