Amazon'dan alınan GTX960 gümrüğe takılır mı?

Takılmaz. Amazon'da adresi yazdığınız zaman, sistem otomatik olarak ücrete vergi ve gümrük masraflarını ekliyor. Örneğin; ürünün fiyatı 100 TL. Satın alma işleminin son adımında 130 TL oluyor. Çünkü Amazon'un sistemi otomatik olarak gümrük ve vergi masraflarını ekliyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Takılmaz. Amazon'da adresi yazdığınız zaman, sistem otomatik olarak ücrete vergi ve gümrük masraflarını ekliyor. Örneğin; ürünün fiyatı 100 TL. Satın alma işleminin son adımında 130 TL oluyor. Çünkü Amazon'un sistemi otomatik olarak gümrük ve vergi masraflarını ekliyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.
170 dolar TL cinsinden 469,353 TL ediyor. Yurt dışından daha ucuza geliyor

Gümrük vergisi olarak %20 civarı vergi ödersin. Fiyatı 650-700 lira falan olur sanırım. Kargo ücreti de varsa eğer yurt dışından almaya değmez.

Dediğim gibi Amazon.com, Türkiye ile anlaşmalı. Sisteme eklemişler yani Türkiyeyi. Ürünler gümrükte takılı kalmıyor. Sadece ürünü satın alırken %18 KDV'yi(artık KDV mi gümrük vergisi mi nedir bilemiyorum) kesiyorlar kredi kartınızdan. Tabii kargo ücreti de cabası. Ancak yine de daha ucuza geliyor :D Sadece 2-3 hafta bekleme süresi var.

170 dolar TL cinsinden 469,353 TL ediyor. Yurt dışından daha ucuza geliyor

Bekleme süresi sorun değilse eğer daha hesaplı dediğim gibi.

Sizden 195$ + kargo ücreti + gümrüğe takılma ihtimali için gümrük vergisi alacaklar. Hediye paketi yaptırırsanız belki yırtarsınız. Gümrük vergisi alınmazsa o parayı size verecekler.

Gümrük vergisi olarak %20 civarı vergi ödersin. Fiyatı 650-700 lira falan olur sanırım. Kargo ücreti de varsa eğer yurt dışından almaya değmez.
Free shipping yazıyor.

Dediğim gibi Amazon.com, Türkiye ile anlaşmalı. Sisteme eklemişler yani Türkiyeyi. Ürünler gümrükte takılı kalmıyor. Sadece ürünü satın alırken %18 KDV'yi kesiyorlar kredi kartınızdan. Tabii kargo ücreti de cabası. Ancak yine de daha ucuza geliyor :D Sadece 2-3 hafta bekleme süresi var.

Bekleme süresi sorun değilse eğer daha hesaplı dediğim gibi.
Arada neredeyse 400 TL fark var. 1-2 hafta beklemeye değer bence.

Sizde Amazondan'mı aldınız acaba?

Ben Amazondan alacaktım. Çünkü totalde 800-1000 TL kadar daha ucuza geliyordu. Ancak bekleme süresi tahmini olarak bir ay dedi sistem. Benim de hemen bir bilgisayara ihtiyacım vardı çünkü bilgisayar üzerinde çalışıyorum, iş yapıyorum. Eski sistem de rahmetli olmuştu. Bu sebeple bekleyemeyip Türkiye(Sinerji Bilgisayar)'den aldım. Hem Sinerji de ucuzdu. Alacağım zaman çok araştırmıştım bu Amazon konusunu, ordan biliyorum yani. Gümrüğü aramalar mı dersin, forumlar, internet mi dersin. Her şeyi didik didik etmiştim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı