Amazon'dan alınan monitörün değişimi alınabilir mi?

HamzaAts

Hectopat
Daha fazla  
6 Eylül'de Koorui marka iki adet monitör aldım. Birisi kusursuz ama birinin ölü pixel sorunu ve yazılımı farklı bir ürün geldi. Müşteri hizmetlerini aradığımda değişim yapılamayacağını iade yapılabileceği söylendi. Bende bu fiyatın iki misline aynı kalitede monitör alamadığımı söyledim. Fakat ellerinden bir şey gelmediğini söyleyip durdular. Kanunda 6502 sayılı 11. maddesinde satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme hakkımız bulunuyor, bu hakkımı gidip tüketici hakem heyetinde kullanmalı mıyım yoksa iademi alınır mı?

Yalan dolan inanmayın. Amazon bu sıralar çok saçmaladı. Kesinlikle hakkınızı arayın. Hiçbir koşulda iade kabul etmeyin. İadeyi bile reddediyorlar öyle ortada kalıyorsunuz. Amazon gözümden öyle bir düştü ki kimse çıkaramaz daha.

Eğer üründe kasti bir zarar yoksa, yeniden satılabilirliği korunmuşsa ve satıcı amazon.com.tr ise çok rahat iade alınır. Siz iadeyi gönderin önce. Sonra halledersiniz bu THH işlerini eğer iade alınmazsa.
O eskidendi hocam. Amazon çok değişti.

30 gün koşulsuz iade hakkım bulunduğunu söylediler fakat o süre zarfında THH ile konuşmak daha mantıklı geliyor şu an. Sözleşmeleri de okuyacağım. Teşekkürler.

Hocam 2 farklı hakkınız var, cayma hakkınız ve ayıplı üründen doğan seçimlik haklarınız.

Cayma hakkı kapsamında evet sadece iade olunur fakat ürün ayıplıysa seçim hakkı tüketicinindir. İster değişim, ister iade alır.

Hocam iade verdikten sonra THH ile nasıl bir yol izleyebilirim? Çünkü elimde değiştirebileceğim bir monitörüm kalmıyor.
İadeye verirseniz, cayma hakkınızı kabul edersiniz ve THH'ye verme hakkınız kalmaz.

Hocam iade verdikten sonra THH ile nasıl bir yol izleyebilirim? Çünkü elimde değiştirebileceğim bir monitörüm kalmıyor.
Siz ürünü iade ettiğiniz zaman sözleşme haklarınızdan da vazgeçmiş oluyorsunuz çünkü ürün bedeli size geri veriliyor.

Benim kaçırdığım bir şey var sanırım. İade ettikten sonra THH ile neyi çözmeye çalışacaksınız?

Siz ürünü iade ettiğiniz zaman sözleşme haklarınızdan da vazgeçmiş oluyorsunuz çünkü ürün bedeli size geri veriliyor.

Benim kaçırdığım bir şey var sanırım. İade ettikten sonra THH ile neyi çözmeye çalışacaksınız?
Arkadaş iade etmek istemiyor hocam. Konuda açık açık söylemiş, iade ederse aynı ürünü 2 kat pahalıya alıyor.

Arkadaşın değişim hakkı varken neden iade ederek zarar etsin ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı