Amazon'dan alınan USB belleğin kutusu yırtık olduğundan iade alınabilir mi?

Telefon aldım, kırılmaz camı cıkardım, yapıstırdım, onu bile geri aldılar. Artık baska sitede ucuz olsa bile bu rahatlıktan dolayı amazondan alıyorum.

Mesele benim anlamamla alakalı değil. İlk mesajınızda ürünün, açıklamadaki hız değerlerini karşılamadığını söylememişsiniz ki, sadece "7 GB dosyayı 1 saatte aktarıyor" demişsiniz. Bu haliyle okunduğunda, insan doğal olarak “ürün hakkında okuma/yazma değerlerinin bilgisine sahip değilmiş ya da beklentisi yüksekmiş ama ürün yavaş çıkınca iade ediyor” diye düşünüyor.

Vaat edilen performansın, aldığınız verilerle uyuşmadığını en başta net şekilde yazmış olsaydınız, ben de tabii ki farklı yaklaşırdım. Ama siz eksik bilgi veriyorsunuz, sonra da "anlamadınız" diyorsunuz, burada anlamamak değil, anlatamamak problemli bence.

Bu arada ben genel tüketici alışkanlıklarına dair bir eleştiri yaptım, yalnızca size özel bir şey değil. Açtığınız diğer konuları görmedim ve bu yüzden sadece bu konunuza bakarak farklı düşünmem pek mümkün değildi.

Ürün, açıklamadaki performansı sağlamıyorsa elbette iade veya değişimde bulunabilirsiniz. Kaldı ki ürün açıklamasındaki performansı sağlasaydı bile Amazon, genel politikası gereği 30 gün içerisinde iade alıyor ve üst mesajdaki arkadaşın söylediği gibi bu ürünleri genellikle 'ikinci el' olarak tekrar satışa sunuyor.

Sorun çıkacağını sanmıyorum, Amazon bu konularda genelde müşteri dostudur. Umarım süreç sorunsuz ilerler.
Bence artık keyfi iadenin kalkması gerekiyor. Zaten kalkacak deniyordu galiba ama yine 1 yıl uzatıldı mı ne oldu bilmiyorum.

Ekşi'de bir başlık hatırlıyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Birisi Amazon'dan bazı kitaplar almış. Bunları hemen kısa sürede okuyup bitirmiş, yani kitapları bitirene kadar iade süresi daha bitmemiş. Sonra kitapların köşesini falan biraz buruşturmuş sanırım ve sonra iade etmiş ve Amazon da kabul etmiş iadeyi.

Üründe herhangi bir sorun yoksa bu keyfi iadenin kesinlikle kalkması lazım bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı