Amazon'dan alınan ürün, gümrüğe takılır mı?

Şenol YILDIRIM

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selamün aleyküm. Amazon'dan yaptığım alışveriş aklıma takıldı arkadaşlar. 75 dolar ve üstü gümrükte takılıyor diye duydum. Bazen 70 dolar üstü de takılabiliyormuş sanırım. Benim aldığım ürün kargo ile birlikte yaklaşık 72 dolara mal oldu. Mikrofon sipariş vermiştim. Gümrüğe takılır mı arkadaşlar ek vergi binmesinden korkuyorum.
Amazon Sipariş.jpg

Takılmaz yasaklı ürün de değil. 84 dolara kadar vergi,gümrük vs alınmıyor. Ayrıca kargo parası bu 84 dolara dahil değil. Gümrükte takılmak yasaklı ürünlerde var. Onun dışında Amazon vergi, gümrük vs masrafları en başta sizden alıyor. Ship to Turkey olmasına ve sıfır olmasına mümkünse Amazon'un sattığı ürün olup olmadığına dikkat edin.

Teşekkür ederim. Evet ürünün Türkiye'ye kargosu var. Sıfır diye aldım ama bilemedim şimdi. Kontrol edebilir misiniz zahmet olmazsa ilk alışverişim Amazon'dan teferruatlarını bilmiyorum o kadar. Ürünün linki bu hocam http://www.amazon.com/gp/product/B00ELNL740/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=
Order Summary

Items:$69.00
Shipping & handling:$9.37
Total before tax:$78.37
Estimated tax to be collected:$0.00
Order total:$78.37
[TBODY] [/TBODY]

http://www.amazon.com/Blue-Microphones-Snowball-Microphone-Bright/dp/B00ELNL754/ref=sr_1_3?m=ATVPDKIKX0DER&s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1445363432&sr=1-3&keywords=Blue+Microphones+Snowball+USB+Microphone&refinements=p_n_shipping_option-bin:3242350011,p_n_condition-type:404228011,p_6:ATVPDKIKX0DER

Bu ürün gelebiliyor Amazon satışı da var.

Ama malesef biraz geç oldu ben siparişi vereli yaklaşık 8 gün oldu. Benim vermiş olduğum link de ki mikrofon sıfır mı

75€ değerine kadar ürünü gümrük vergisi ödemeden alabilirsiniz. Bu fiyata kargo dahil değildir yani rahat olun. Hem gümrük vergisi ödeneceği durumda Amazon.com sizden ücreti peşin olarak siz ürünü satın alırken alıyor. 5 Kasımda elinize ulaşacağı yazıyor yani 8 gün önce verdiyseniz bile bir şey fark etmez. Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gelmesi 45 günü bulabiliyor. Ürünün sahte olma gibi bir durumu yok. Tamamıyla orijinal.

Çok teşekkür ederim, ürün dün elime ulaştı. Sıfır paketinde açtım, biraz jelatini yanlış basılmış ama o da üretimden kaynaklı sanırım. Konuyu kitleyebilirsiniz.

Ben 180 dolara klvye mouse falan alcaktım ama sıkıntı çıkarırmı inş çıkarmaz

Hocam eğer vergiye tabii ise amazon vergi ücretini de alıyor zaten şayet takılmadığı takdirde vergi adı altında aldığı ek ücretin iadesini yapıyor , ödediğiniz ücret ise gümrüğe takıldığında ödeyeceğiniz vergi / dosya ücreti / depo ücreti oluyor bu işlemleri amazon sizin yerinize halledip sizi uğraştırmadan en kısa süre içerisinde yolluyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı