Amazondan alınan ürün iptali - Para iade süresi

Heusser

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Dün amazondan 1 ürün sipariş ettim ve parayı çektikten 2 saat sonra geri iptal ettim. İninhalkart ile almıştım ürünü. Para iadesinde bir sıkıntı olur mu? Veya kaç günde gelir.

Not: Konuyu nereye açıcağımı bulamadım. Kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
image.jpg


Ne yapmam lazım ?

Cevap vericek varmı ?
 
Hocam Chat ile irtibata geçmesen bile 4 ile 7 gün civarı iş günü süresince zaten hesabına ücret geri yansıtılırdı eğer dediğin gibi siparişi iptal ettiysen ve Mail adresine bunu onaylayan Mail geldi ise.
 
Arkadaşlar merhaba. Ben 3 Mart'ta Amazon.com'dan Apple'ın orijinal şarj kablosunu almaya çalıştım. Sebebini anlamadığım bir uyarı ile karşılaştım, hata oluştuğunu düşünerek tekrar denemedim. Ardından Apple'ın kendi sitesinden aldım kabloyu. Ancak ertesi gün (yaklaşık bir 20 saat sonra falan) telefonuma Amazon.com'dan 45 liralık alışveriş yaptığıma dair mesaj geldi. Eğer bilginiz yoksa bankayı arayın vs. Bankayı arayıp işlemi önceki gün denediğimi ama gerçekleşmediğini, bu nedenle işlemi başkasının yapmış olabileceğini düşündüğümü söyledim. Kartımı iptal ettiler. Sonra yenisini çıkarttım. Amazon hesabıma giriş yaptığımda önceki gün almaya çalıştığım kablonun işleminin gerçekleştiğini gördüm ve işlemi iptal ettim.

Soruma gelecek olursak, ben işlemi iptal edeli yaklaşık 14 gün oldu ama halen para iadesi olmadı. İşlemin iptal edildiğine dair e-posta aldım. Canceled items bölümünde o ürün de görünüyor ama dediğim gibi herhangi bir para iadesi söz konusu değil halen. Acaba kartı değiştirmiş olmamdan kaynaklanıyor olabilir mi? Ya da yapmam gereken herhangi bir şey var mıdır beklemekten başka? Yarın bankayı arayıp sormayı düşünüyorum çünkü internet şubesine giriş yaptığımda ne harcamanın yapıldığı görünüyor kredi kartından ne de iade yapıldığı görünüyor. Bu konuda bilgisi ya da fikri olan varsa ve paylaşırsa şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı