Amazondan alışveriş

Taha Resul

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Amazon üzerinden 327.64 dolarlık alışveriş yapmak istiyorum. Ne kadar gümrük vergisi ödemek zorunda kalırım? Ayrıca 18 yaşından küçüğüm sorun olurmu?

Şu anda Kraken 7.1 Chroma Amazon tarafından satılmıyor yani Amazon'un kendi stoklarında değil. Amazon'un stokların olduğunda Kraken 7.1 Chroma $89.99 olacaktır. Şimdi sana durumu şöyle özetliyim, bana kalırsa Blackwidow Chroma'yı eğer indirimin yoksa Amazon'dan alma çünkü vergisiydi kargosuydu zaten burdaki fiyatına geliyor. Ancak Kraken 7.1 Chroma'yı $89.99 dolardan vergisiz şekilde alabilirsin, ürün eline geçtiğinde ise DeathAdder Chroma alabilir ve kullanabilirsin.

Kraken için 2. el alınca vergi ödemicek miyim? Yani sadece 200 tl ye elimde olucak öylemi? Birde Bw ve Da'yu türkiyeden mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ha özür dilerim ben dikkatli okumadım galiba. "Buy used" kısmından al dediniz sandım :D. Amazonda stok yenileme sıklığını biliyormusunuz? Birde vergisiz derken gümrük vergisi alınmıyormu?

75 euro yani güncel kur ile kargo hariç 91.761 Usd altında verilen siparişlerde vergi ücreti yani evet diğer söylenimle gümrük vergisi alınmıyor. Amazon'un stok yenileme sıklığı ise üründen ürüne değişiyor, eğer ellerinde hiç stok olmazsa zaten 1-2 gün içersinde stokların geleceği tarihi yazarlar veya depolarında varsa stoğa koyacaklardır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı