Amazondan Alışveriş

Batuhan05

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben amazondan alışveriş yapacağım büyük ihtimal gümrüğe takılacak. Şimdi ben amazondan ürün sipariş etsem zaten amazon ülke Türkiye olunca gümrük vergisini ekliyor. Gümrüğe takılırsa yaşadığım bölgeye gelmesi için ne yapmam gerekir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben amazondan alışveriş yapacağım büyük ihtimal gümrüğe takılacak. Şimdi ben amazondan ürün sipariş etsem zaten amazon ülke Türkiye olunca gümrük vergisini ekliyor. Gümrüğe takılırsa yaşadığım bölgeye gelmesi için ne yapmam gerekir ?
Sanırım 75 veya 90 dolara kadar vergi ödemiyorsunuz gümrüğe takılmıyor fakat yüksek fiyatlı bir şey gümrüğe takılır ve vergi ödemek durumunda kalırsınız.

Bildiğim kadarıyla 75 euro(şu an 84 dolar'a denk geliyor)'ya kadar olan alışverişlerde vergi ödemiyorsun. 75-1500 euro arası ise vergi ödeyerek satın alıyorsun.1500 euro ve üzeri ise alıveriş yapamıyorsun.

Hocam konu çok eski ama boş yere konu açmak istemedim. Bir örnekle sorumu sormak istiyorum; mesela şurada amazon.tr'deki akıllı telefonu alırsam ekstra bir vergi ödemem gerekir mi ? IMEI sıkıntısı çeker miyim ? Yani tam olarak hepsiburada vb siteler gibi günlük alışveriş yapılabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı