Amazon'dan Ekran Kartı Almak

gavenyz

Centipat
Merhaba,
Linkteki Ekran Kartını Amazon.com dan almak istiyorum ama daha önce hiç Amazon'dan alışveriş yapmadım. Birkaç sorum olacak.
Vergi olayları nasıl oluyor? Ne kadar ödemem gerekiyor ve nereye ödüyorum veya ödemem gerekiyor mu?
Ürün ne kadar sürede elime ulaşıyor?
Türkiye içindeki teknik servis destek veriyor mu?

Ürünün Türkiye'deki en ucuz fiyatları sitelerde 4500-5000 TL o da stoklarda yok. RTX 2070S serisindeki en ucuz ekran kartlarından birisi bu.
1080 Ti ile aynı güçte bir GPU olduğu için 3100 TL (550$) iyi bir fiyat bence şu anki duruma göre. TR'de 3100 Liraya 2060 alıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vergi olayları nasıl oluyor? Ne kadar ödemem gerekiyor ve nereye ödüyorum veya ödemem gerekiyor mu?
Alışverişi tamamladığınızda Amazon sizden alıyor gümrük vergisini. Bu durumda 110 dolara denk geliyor.

7 iş gününde ulaşıyor genellikle.

Sanmıyorum. Amazon'un ürün desteği zaten çok daha iyi.

080 Ti ile aynı güçte bir GPU olduğu için 3100 TL (550$) iyi bir fiyat bence şu anki duruma göre.
İyi diyorsunuz ama ürün toplam 680 dolara denk geliyor ürün + kargo + gümrük vergisi olduğu için. O da 3900 TL'ye denk geliyor.
Alışverişi tamamladığınızda Amazon sizden alıyor gümrük vergisini. Bu durumda 110 dolara denk geliyor.

7 iş gününde ulaşıyor genellikle.

Sanmıyorum. Amazon'un ürün desteği zaten çok daha iyi.

080 Ti ile aynı güçte bir GPU olduğu için 3100 TL (550$) iyi bir fiyat bence şu anki duruma göre.
İyi diyorsunuz ama ürün toplam 680 dolara denk geliyor ürün + kargo + gümrük vergisi olduğu için. O da 3900 TL'ye denk geliyor.

Çözüm
Bu ayın 13'ünde yani Cuma günü Amazon üzerinden AORUS RTX 2060S sipariş verdim. Ödeme sayfasının sonuna geldiğiniz zaman standart veya hızlı kargo ile ödeyeceğiniz toplam net ücret çıkmakta. Ekstra herhangi bir ücret çıkmıyor başka. Hızlı teslimat ile 13'ünde verdiğim siparişim 18'inde ülkeye giriş yaptı ve gümrük işlemlerinin ardından bugün kargom bana ulaşmak üzere yola çıktı. Gigabyte ürünü sitesinden kayıt ettirdiğiniz takdirde 4 veya 5 YIL garanti sunuyor. Ama bu yurtdışından gelen ürünün garanti kapsamı ülke içi mi yoksa dışı mı orası hakkında pek bilgim yok.

Milyon tane başlık var bununla ilgili. Arama fonksiyonunu kullanarak cevaplarını bulabilirsin.

türkiyeye geldiğine bizimkiler bir para alıyor mu?

4.130 ₺ ye tekabül ediyor. Garanti vs sıkıntı çıkarsa geri gönderme gibi durumları da düşünürsek pek cazip değil eğer dediğin gibi 4.500 ₺ ye Türkiye de bulunuyorsa. Ben Gigabyte ın şu kartını buldum aynı mı değil mi bilmiyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…