Amazon'dan Kulaklık Almak

KadirSMZ

Hectopat
Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi sosyaller arkadaşlar. Ben yakın zamanda toplayacağım sistem için 180 TL civarı bir kulaklık almak istiyorum. Yurt içi sitelerde bu fiyata Logitech G230 ancak alınabilirken, Amazon'da daha ucuza Logitech G430 alınabiliyormuş. Ama bu vergi meselelerinden pek anlamadığım için sorma gereği duydum.

https://www.amazon.com/Logitech-Sur...&qid=1469242687&sr=8-1&keywords=logitech+g430

Ben bu kulaklığı sipariş versem, cebimden sadece 55 Dolar mı çıkıyor? Ürün elime sağ salim ulaşabiliyor mu? Kargo ücretsiz yazıyor ve bildiğim kadarıyla 75 Euro altı ürünlerden de vergi alınmıyor. Eğer bu doğruysa 180 liraya G230 almak yerine 165 liraya G430 almak çok daha mantıklı değil mi? Gerekirse 15 gün geç gelsin benim vaktim var ve kesinlikle beklemeye değer.

Evet üyelik alıp sonuna kadar ilerledim. Kargo ücreti 10 Dolar. Yani toplam fiyat 65 Dolara çıkıyor ki bu şu anda 195 TL yapıyor. Ama sitede çıkan ücret 214 TL. Yani işin içinde vergi vs var mı bilmiyorum ama yurt içinden almakla en fazla 15-20 TL zarar ediyorsunuz. Ben şahsen yurt dışından alışverişle bir daha uğraşacağımı sanmıyorum.

Söylenenlerin hepsi doğru. Gümrük sınırı 75 Euro. Kargo Türkiye için ücretsiz değil. Amazon'dan kur çevirip alışveriş yapmak akıllıca değil, yüksek komisyonla kuru çeviriyorlar. Türkiye'de en uygun G430'un 290 TL seviyesinde olduğu düşünülünce 100 TL bence yurtdışı tercihi için gayet yeterli. Oran olarak bakarsanız %30 civarı ucuzluk hiç küçümsenecek bir rakam değil.

Söylenenlerin hepsi doğru. Gümrük sınırı 75 Euro. Kargo Türkiye için ücretsiz değil. Amazon'dan kur çevirip alışveriş yapmak akıllıca değil, yüksek komisyonla kuru çeviriyorlar. Türkiye'de en uygun G430'un 290 TL seviyesinde olduğu düşünülünce 100 TL bence yurtdışı tercihi için gayet yeterli. Oran olarak bakarsanız %30 civarı ucuzluk hiç küçümsenecek bir rakam değil.
3 ay önce 260 TL'ye alabiliyorduk G430'u. Eminim bir indirim yakalarsak 220-230'a rahatça alabiliriz. Ama benim bütçeme uymuyor o yüzden bunu alıp geçiyorum.
Snopy Rampage Sn-rw1 7.1 Usb Oyuncu Siyah Mikrofonlu Kulaklık - n11.com

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı