Amazondan Sistem Alma

PawstrL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar sistem alma günlerim sonunda geldi çattı. Normalde Türkiye'de alacağım sistem belli idi ancak bu amazon sorusu kafama takıldı. Eskiden gümrüğe takılma sorunu vardı ve amazon çoğu parçayı zaten Türkiye'ye yollamıyordu. Artık bir çok parça Türkiye'ye geliyor ve Amazon bizden gümrük vergisini alışveriş sırasında kestiği için ben gümrükte parçaların takılmayacağını düşünüyorum. Daha önce Amazondan sipariş veren arkadaşların yardımıyla alacağım sistemin çok daha performanslısını alabildiğim için böyle bir fikir ürettim aklımda. Yani sistemimin tamamını yani birkaç parça hariç alsam gümrüğe takılır mı ? (Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.)

Cevap verebilecek biri varmı ?

Beyler acil bir bakabilecek biri yokmu ya ?

Amazondan 5 tane ürün siparişi hakkın var yıllık. Anakart gönderimi yapılmıyor üzerindeki pinler zarar görebilir, işlemci aynı fiyata denk gelir, kasa da ağırlığından dolayı gümrükte takılır ve fiyatı yine tr fiyatlarını geçer. Alacaksan ekran kartı, ram, klavye, ssd, kulaklık vs getirebilirsin. Garanti işini amazonda canlı destekten sorarsın ben de almayı düşünüyorum ama henüz sormadım. Gümrükte normalde kalmıyor ürünler vergiyi amazon ödüyor fakat eğer gümrük memuru kıl bir insansa belki gümrükte kalabilir.

Alıcağım ürünler zaten bu arkadaşım bir de gtx 980 ti bekliyorum ülkemize gönderimi için.

Dosya Ekleri

• upload_2015-7-4_18-58-32.png
    upload_2015-7-4_18-58-32.png
    108,1 KB · Görüntüleme: 293
Dediğim gibi 5 ürünü geçemez alma hakkınız. Zaten güç kaynağı almanızı tavsiye etmem zarar görme riski çok fazla taşınırken bozulabilir. Diğer ürünleri normalde sipariş edebiliyorsunuz fakat yüklü miktarda alışverişte gümrükte kalma konusunu daha deneyimli arkadaşlar cevaplasın ben sadece kulaklık sipariş etmiştim 5 ay önce.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı