Amazon'un stokta olmayan ürünü stokta var olarak satması

Triangulum

Hectopat
6 gün önce yani 13 Temmuz'da amazon.tr'den Amazon Germany satıcısından ekran kartı aldım. Satın aldıktan sonra sipariş durumuna bakar bakmaz 'stokta yok' 'mevcut olduğunda tahmini teslimat tarihi mail olarak atılacaktır' ibaresiyle karşılaştım, dedim herhalde yarın yarından sonra falan verilir böyle yazması sistemsek hatalardandır falan. Dünden önce desteğe mesaj attım ürünün durumu için bana stokta olmadığını yeni stok gelince göndereceklerini söylediklerinde mesele saçma sapan hâl aldı. Böyle bir rezaleti Amazon gibi bir şirketten yaşayacağım aklıma gelmezdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğine göre satıcı Amazonu kullanan aracı bir firma bu yüzden suç firmada. Amazon ile alakası olduğunu zannetmiyorum
Satıcı zaten Amazon Germany dediğim gibi.
İade hakkında görüştünüzmü?
İade hakkında görüşmek istemiyorum çünkü kartı 1000 tl aşağıdan aldım nereden baksan ve nadiren istediğim kartı stokta var olarak bulabiliyorum.
11 gün oldu hâla gelmedi :)

Son düzenleme:
Bu bilinen bir şey. Kart çıktığı gibi mining botçuları topladığı için insanlar da alabilsin diye iyi niyetle ön satış yapmaya başladı katı kısıtlamalarla. Şikayet etmek yerine iade talep ederseniz saniyeler içinde paranız geri yatacaktır, hatta çoğu Amazon parayı çekmiyor bile ürün kargoya verilene kadar. Ben de RTX 3070'ler 20-30k arası satılırken 6500 TL'ye almıştım bir tane bu şekilde. Elbette bot kullandım. Saniyeler içinde bitiyor çünkü. 2.5 ay sonra satışa girdi, 3 ay sonra da elime ulaştı. Aynı şekilde bir adet de 1660S'lerin 10k ya gittiği dönemde aldım bir tane ön satıştan, onu 2000TL'ye aldım. Bot kullanmaya bile gerek olmadı. Fakat talep nasıl çoksa bana kart üretememişler özür dileyip indirim kuponu vererek siparişi kapattılar. Aynı şekilde kartınız daha üretilmemiş bile olabilir. Bu Amazon'un sizin gibi normal kullanıcılar için açtığı bir hizmet, endişelenmeyin paranız yanmaz ve istediğiniz saniye iade tuşuna basıp paranızı ( çektiyse ) geri alabilirsiniz. Böyle bir hizmeti rezalet olarak adlandırmanız çok ilginç.

Son düzenleme:
Ben de bir tane 9K 3070 Ti sipariş verdim. 30 Temmuz teslimat tarihi yazıyor. Beklenmedik bir durum olursa sizinle paylaşırım. Sıkıntıları paylaştığınız için sağ olun.

Herhangi bir önsipariş vs değildi durumda. En geç 2-3 gün içerisinde kargoda yazıyordu aldım 2 hafta geçti hâla bir değişiklik yok. Madem sizin a
Bu bilinen bir şey. Kart çıktığı gibi mining botçuları topladığı için insanlar da alabilsin diye iyi niyetle ön satış yapmaya başladı katı kısıtlamalarla. Şikayet etmek yerine iade talep ederseniz saniyeler içinde paranız geri yatacaktır, hatta çoğu Amazon parayı çekmiyor bile ürün kargoya verilene kadar. Ben de RTX 3070'ler 20-30k arası satılırken 6500 TL'ye almıştım bir tane bu şekilde. Elbette bot kullandım. Saniyeler içinde bitiyor çünkü. 2.5 ay sonra satışa girdi, 3 ay sonra da elime ulaştı. Aynı şekilde bir adet de 1660S'lerin 10k ya gittiği dönemde aldım bir tane ön satıştan, onu 2000TL'ye aldım. Bot kullanmaya bile gerek olmadı. Fakat talep nasıl çoksa bana kart üretememişler özür dileyip indirim kuponu vererek siparişi kapattılar. Aynı şekilde kartınız daha üretilmemiş bile olabilir. Bu Amazon'un sizin gibi normal kullanıcılar için açtığı bir hizmet, endişelenmeyin paranız yanmaz ve istediğiniz saniye iade tuşuna basıp paranızı ( çektiyse ) geri alabilirsiniz. Böyle bir hizmeti rezalet olarak adlandırmanız çok ilginç.
Alırken en geç 2-3 gün içerisinde kargoda yazıyordu ben de aldım herhangi bir önsipariş vs durumu yoktu zaten. Kusura bakmasın kimse ama 2-3 gün içerisinde yazıp oraya benim 2 hafta beklemem hiç normal değil yarın veya yarından sonra iptal ettireceğim. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. Benim tek problemim 2-3 gün içerisinde veyahut stokta var ibareleri yazıp bana 2 haftadır herhangi bir değişiklik olmadığı gösterilmesi, stokta yoksa önsipariş açarsın veya stokta yok yazarsın zor olmamalı.
Mesajda üstte yazım kalmış biraz kötü durmuş moderatörlerimizden özür dileyerek düzeltmelerini rica ederim <3.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı