AMD 20.10.1 sürümünden uzak durulmalı

MoonDrag

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2020
Mesajlar
3.086
Makaleler
17
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, şu an en son sürüm olan 20.10.1 sürümüne asla ve asla güncellemeyin. Sorunlar hat safhada. Oyun içi anlık takılmalar çok fazla. Özellikle CS'de çok can sıkıyor. Yahu elimdeki kart 145W TDP değerine sahip olan bir kart. Üzerine undervolt yaparak 130W tüketime kadar indirmişim. Bu sürüm resmen sınırları aşarak 170W tüketim değerine kadar çıkarttı kendisini. Üstelik bunu çok hızlı yaptığı için zar zor 75 dereceleri gören kart 5 dakikada 83 dereceleri gördü. Anlık olarak 20.9.1 WHQL sürümüne döndüm. Sorunlardan eser kalmadı. Son sürüme geçmeyi düşünen arkadaşlar kesinlikle uzak dursun. Tek kelime ile facia. Tek kelime ile rezalet.
 
Katılıyorum, Bende kaç sürümdür FreeSync sorunu raporluyorum. 20.10.1'de düzelttik diye yazmışlar ama hala devam ediyor sorun. Sorun şöyle, oyuna girdik bir süre oynadık diyelim. Çıktığımızda masaüstünde ekran Hertz'i 144'den 60'lara düşüyor ve yeniden başlatıncaya kadar düzelmiyor. 50 kere raporladım hala düzeltemediler. Çoluk çocuk mu çalıştırıyorlar bu yazılım kısmında hala anlamadım.
Bu olay bir tek bende oluyor sanıyordum.
 
İşlemci konusunda Ryzen der tek geçerim, ama gerçekten AMD GPU konusunda biraz sıkıntılı. Knight Online tarzı eski oyunlarda daha da çok belli oluyor bu. RX 580 Knight'ta aynı sahnede 13 FPS verirken mudaili olan GTX 1060 70 FPS veriyor. (Aynı sistemde denendi)
 
Vega 56 kullanmama rağmen ufak yüzdeler de olsa ben de performans artışı yaşadım. Ayriyeten sensörler daha sağlıklı çalışıyor gibi. Senin belirlediğin sınıra çıkıyorsa undervolt profilin uygulanmamıştır. Aynısı olursa son kademeye 6mV daha ver. Driverlık problem değildir yüksek ihtimal.
 
AMD kartların driverlarını yazanlar:
1603691920615.png
 
Vega 56 kullanmama rağmen ufak yüzdeler de olsa ben de performans artışı yaşadım. Ayriyeten sensörler daha sağlıklı çalışıyor gibi. Senin belirlediğin sınıra çıkıyorsa undervolt profilin uygulanmamıştır. Aynısı olursa son kademeye 6MV daha ver. Driverlık problem değildir yüksek ihtimal.

Ne hikmetse 20.9.1’e dönünce tıkır tıkır uygulamaya başladı sınırları. Belli başlı kartlara fayda sağlamış anlaşılan. Ancak çoğu GPU’nun içinden geçmiş. Kurduktan sonra hiç almadığım mavi ekran hatası vermişti zaten. Oradan anlamalıydım.
 
AMD'nin kendi temizlik aracını mı kullandınız? Yoksa direkt yükseltme mi? Bir sürücüde benim de UV ayarları yetersiz gelmişti, 6mV arttırmak zorunda kalmıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı