AMD 2020 Sürücüsü Otomatik Overclock

Emir Bilici

Kilopat
Daha fazla  
AMD'nin 2020 sürücüsüyle fark ettiğim performans bölümündeki otomatik GPU hız aşırtmasını kullanan var mı? Tecrübeleri nasıl? RX 590 ile RDR 2 için kullanmak istiyorum. Ekran kartım maksimum 79 dereceyi görüyor.

Ben 1 birkaç kere çalıştırmayı denesiysemde crashlarla karşılaştım. Kendinizin 10 MHz 10 MHz vererek kademeli bir şekilde optimum Overclock değerlerini bulmanız daha sağlıklı olacaktır.

Ekran kartında OC genelde bir halta yaramaz önermiyorum.
Nasıl yaramaz? GTX 960 2GB ekran kartıma manuel OC yaptım. OC'den önce Minecraft Shaders'da 40 FPS alırken artık 45 FPS alıyorum. Ekran kartım normalde GTX 1050 ile 1050 Ti arasında performans verirken şu anda tam GTX 1050 Ti performansı veriyor.
Hatta OC yokken CS:GO hafif hafif takılıyordu, OC yapınca takılma azaldı.
Fakat ekran kartının daha fazla ısınmasına neden oluyor. Benim ekran kartım OC ile 65 dereceyi geçmediği için önemli değil. Fakat stok olarak 75 derecede çalışıyorsa OC yapılmasını önermiyorum.

5 FPS için alacağın riske değmez. 5 FPS'yi alana kadar frekansları en sona kadar yükseltiyorsun bu da kartı uzun vadede mahvedebilir.
Yüzdelik olarak bakılmalı bence. Ortalama %11 civarı bir artış yakaladım. Ve dediğim gibi sıcaklıklar da 65 dereceyi geçmiyor. Hatta voltaj bile vermedim.
Bu dediğim NVIDIA kartlar için geçerli. AMD kartlarda Overclock fazla tavsiye etmem. Çünkü zaten normal halinde bile 70-75 derecelerde çalışıyor AMD kartlar. Overclock yapınca 80-85 dereceyi görebilir ki bu da karta zarar verebilir.
Ama her kartta da böyle olmayabilir. Mesela benim kartım Overclock olmadan 64 derecede çalışırken Overclock ile 65 dereceye çıktı sadece. Yani 1 derecelik artış oldu.
Dediğim gibi AMD kartlarda gerekmedikçe Overclock tavsiye etmiyorum.
@BlackClaw neden kızgın attınız?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı